Vitaminele sunt esenţiale pentru buna funcționare a organismului nostru, ele fiind necesare în concentraţii diferite pentru a susţine procesele vitale.

Vitamina B12 face parte din vitaminele hidrosolubile (este solubilă în apă). Ea este depozitată în ficat unde organismul dispune de o mare rezervă.

UNDE GĂSIM VITAMINA B12?

Vitamina B12 se găseşte în produsele de origine animală, în organele comestibile, cum ar fi ficatul şi rinichii. Aceasta se găseşte şi în peşte (hering, ton, somon…).

VITAMINE B12 ŞI SPORTUL

  • Vitamina B12 intervine în metabolismul proteinelor corporale şi sinteza globulelor roşii. Este implicată în mecanismele de dezvoltare ale masei musculare.
  • Vitamina B12 joacă, de asemenea, roluri specifice (rol antialergic sau detoxifiant).
  • Vitamina B12 este necesară pentru metabolismul carbohidraților, al grăsimilor şi al proteinelor.
  • Vitamina B12 favorizează asimilarea fierului.

NEVOILE ÎN VITAMINA B12

Necesarul de B12 pe zi este de 2,4 mg, şi creşte în funcţie de consumul de energie. Carenţele sunt rare, deoarece alimentaţia echilibrată acoperă în mare nevoile zilnice. Vegetarienii pot evita carenţa de vitamina B12 prin consumul de ouă.
Vitaminele sunt esenţiale pentru buna funcționare a organismului nostru, fiind necesare în anumite concentraţii pentru procesele vitale. Vitamina B12 face parte din vitaminele hidrosolubile (este solubilă în apă). Este stocată în ficat şi organismul dispune de o mare rezervă.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020