SPORT ȘI SUSTENABILITATE: CUM PRACTICĂM SPORT 
ÎNTR-UN MOD RESPONSABIL

Sport și mediu, practicarea responsabilă a sportului. Despre ce vorbim cu adevărat?

SPORT ȘI ECOLOGIE: INIȚIATIVE CU IMPACT POZITIV PENTRU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Pentru că sportul înseamnă, înainte de orice, bunăstare și plăcere, fiecare trebuie să-l poată practica liber, într-un mediu sănătos. De aceea, este important să ne protejăm terenul de practică, pentru a permite unui număr cât mai mare de persoane să practice sport într-un mod sustenabil.
În fiecare zi, activitățile noastre au un impact asupra mediului și practicile sportive fac parte dintre acestea. Atunci când vorbim despre protejarea mediului, ne gândim în mod natural la poluarea generată de deplasările noastre. Atunci da, deplasarea cu bicicleta spre locul de muncă este, de exemplu, un gest eco-responsabil, dar știai că este posibil să reducem amprenta noastră ecologică și în alte moduri? 

 Există alegeri conștiente pe care poți să le faci atunci când achiziționezi un produs sportiv, când îl folosești și în ce condiții anume. Există produse ce reduc amprenta de carbon asupra mediului, moduri în care  poți prelungi viața echipamentului sportiv. 
Sunt, prin urmare, numeroase gesturi care îți permit să ai grijă de terenul nostru de joc. Unele dintre aceste practici pot fi integrate în activitatea zilnică. Pentru a descoperi mai multe, citește articolele noastre despre sport și mediu.

SPORT ȘI SUSTENABILITATE

MODALITĂȚI SUSTENABILE DE TRANSPORT

Putem, uneori, să facem sport doar luând bicicleta, trotineta, skateboardul sau rolele pentru a merge la serviciu sau… la antrenamentul sportiv. Îmbinăm utilul cu plăcutul!

Deplasându-ne cu unul din mijloacele de transport de mai sus, nu doar că vom obține anumite beneficii (pierdem caloriile, lucrăm picioarele și facem cardio), dar, în plus, protejăm mediul. Este simplu: acestea sunt, împreună cu picioarele noastre, mijlocul de transportul cel mai puțin poluant dintre toate!

Lista de avantaje poate continua: ele sunt adesea mai rapide în oraș, nu fac niciun zgomot și te ajută să observi mediul înconjurător dintr-un alt unghi.

SPORT ȘI ECOLOGIE: INIȚIATIVE CU IMPACT POZITIV PENTRU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

TE-AR MAI PUTEA INTERESA: