TROTINETE

7 Motive pentru a alege să te deplasezi cu trotineta în oraș

Considerată de puțin timp un adevărat mijloc de transport urban, trotineta a început să fie din ce în ce mai populară în rândul adulților. Dacă încă eziți să mergi pe ea, iată șapte motive pentru a alege trotineta în detrimentul mașinii!

TROTINETE

 1. Mersul pe trotinetă reprezintă o formă de activitate fizică

Între muncă, copii și alte activități cotidiene nu mai ai timp să mergi la sala de sport în fiecare săptămână? Mersul pe trotinetă înseamnă să practici o activitate fizică cotidiană, spre deosebire de utilizarea mașinii, fără să fie neapărat nevoie să fii îmbrăcat în echipament sportiv. Folosește trotineta pentru a te deplasa în oraș și a arde calorii în fiecare zi!

TROTINETE

2. Te deplasezi rapid

Cu trotineta te deplasezi în medie de 2 până la 3 ori mai rapid decât pe jos, în mijlocul orașului, cu o viteză medie de aproximativ 15-20 de km/oră. Aceasta nu este la fel de rapidă precum o mașină, dar te poți deplasa pe străzi pietonale și nu pierzi timp pentru a o parca. Nu uita să porți echipament de protecție (cască, genunchiere, cotiere): „este mai bine să previi decât să tratezi”!

TROTINETE

3. Conform codului rutier, ești considerat pieton dacă te deplasezi pe trotinetă

Te deplasezi pe trotuare și pasaje pietonale fără nici o problemă și eviți aglomerația din centrul orșului! Ai grijă la pietonii care se deplasează mai încet decât tine și deplasează-te cu trotineta prudent și respectându-i pe ceilalți participanți la trafic.

TROTINETE

4. Eviți aglomerația

În fiecare zi ne confruntăm cu ambuteiaje în drum spre muncă și ne plângem tot timpul când pierdem mult timp în trafic, pe drumul de întoarcere acasă! Să optezi pentru trotinetă în locul mașinii înseamnă să alegi să te deplasezi liber și fără stres, în oraș. Dacă locuiești la mai mulți kilometri de locul de muncă, alege să parcurgi o mică parte din drum cu mașina, și parcheaz-o înainte de zona aglomerată. Poți apoi continua liniștit cu trotineta!

TROTINETE

5. Poți merge cu trotineta și cu mijloacele de transport în comun

Majoritatea modelelor de trotinete pentru adulți sunt pliabile și cântăresc între 2,5 și 3 kg. Poți merge cu trotineta de la domiciliu până la stația de autobuz sau intrarea la metrou, o poți plia foarte rapid și transporta în mijloacele de transport în comun! Este chiar atât de simplu !

TROTINETE

6. Nu este nevoie să parchezi trotineta

Dacă ai ales trotineta ca mod de transport urban, salvezi timpul pe care l-ai pierde căutând un loc de parcare în cartier! Pliezi trotineta și o depozitezi în birou.

TROTINETE

 7. Trotineta este un mijloc de transport ecologic

Să alegi trotineta în locul mașinii, în fiecare zi este și o modalitate de a acționa în favoarea mediului și contra poluării atmosferice. Utilizează un mijloc de transport eco precum trotineta și protejează mediul înconjurător! Alege trotineta, pentru a înfrunta aglomerația din oraș și a te bucura de deplasare, oriunde ai merge! Dacă încă ai dubii, cere sfaturi celor care se bucură deja de ea.