Gata cu materialele aspre
Pasionații de drumeții au scăpat de disconfortul hainelor din lână care înțeapă: iată ce a reușit să facă fibra din polar. Chiar și numai pentru acest lucru merită să îi mulțumim. Începând cu anul 1979, anul invenției sale, această tehnologie textilă a înlocuit pas cu pas lâna în șifonierul drumeților. Adio răcelilor. Adio pulovere care nu se usucă.
Cu ajutorul fibrei din polar, pasionații de drumeții pe munte beneficiază de un material care întrunește toate cerințele. Toate, mai puțin una: această fibră este obținută din material plastic.
În competiția cu polarul, lâna este un material natural, fiind astfel mai ecologicc. Însă dacă polarul servește la reciclarea deșeurilor plastice în locul producerii altora noi? Acest aspect l-ar face mai inofensiv, nu-i așa? Ei bine, aceasta este ideea de la care am pornit acum mai bine de zece ani, la Quechua. Și vei vedea că această idee și-a conturat drumul său...
Mai întâi, să derulăm firul evenimentelor: de ce fibra din polar (fleece) a detronat lâna?
Ei bine, pentru calitățile sale izolatoare și pentru confortul termic pe care îl aduce. Polarul ne ține cald și acesta este primul lucru pe care i-l cerem. Și o lână de calitate ține de cald, ne vei spune. Însă ceea ce aduce un punct forte polarul este faptul că acesta ține de cald fiind în același timp ușor și lăsând corpul să respire, uscându-se rapid.
Datorită acestei fibre, transpirația nu mai este sinonimă cu iritațiile și putem pleca în aventuri fără să resimțim niciun disconfort pe piel. Nu putem să mergem până într-acolo încât să spunem că atunci când ne îmbrăcăm cu lână, e total neplăcut, însă în mod clar, fibra din polar a cucerit pasionații de drumeții pe baza criteriului confortului.