CU POLARELE NOASTRE ECOLOGICE, PLASTICUL SE ASCUNDE ÎN HAINE.

Cu polarele noastre ecologice, plasticul se transformă în haine.

Da, deja se știe faptul că putem face super polare în întregime din PET-uri reciclate.

Un polar este atât de plăcut la atingere!

Însă fabricarea sa ar putea fi la fel de plăcută și pentru mediul înconjurător?

Este ceea ce ne străduim să facem începând din anul 2010, la Quechua, realizând polare pe bază de PET-uri din plastic reciclat.

Descoperă ceea ce porți...

CU POLARELE NOASTRE ECOLOGICE, PLASTICUL SE ASCUNDE ÎN HAINE.

Gata cu materialele aspre

Pasionații de drumeții au scăpat de disconfortul hainelor din lână care înțeapă: iată ce a reușit să facă fibra din polar. Chiar și numai pentru acest lucru merită să îi mulțumim. Începând cu anul 1979, anul invenției sale, această tehnologie textilă a înlocuit pas cu pas lâna în șifonierul drumeților. Adio răcelilor. Adio pulovere care nu se usucă.

Cu ajutorul fibrei din polar, pasionații de drumeții pe munte beneficiază de un material care întrunește toate cerințele. Toate, mai puțin una: această fibră este obținută din material plastic.

În competiția cu polarul, lâna este un material natural, fiind astfel mai ecologicc. Însă dacă polarul servește la reciclarea deșeurilor plastice în locul producerii altora noi? Acest aspect l-ar face mai inofensiv, nu-i așa? Ei bine, aceasta este ideea de la care am pornit acum mai bine de zece ani, la Quechua. Și vei vedea că această idee și-a conturat drumul său...

Mai întâi, să derulăm firul evenimentelor: de ce fibra din polar (fleece) a detronat lâna?

Ei bine, pentru calitățile sale izolatoare și pentru confortul termic pe care îl aduce. Polarul ne ține cald și acesta este primul lucru pe care i-l cerem. Și o lână de calitate ține de cald, ne vei spune. Însă ceea ce aduce un punct forte polarul este faptul că acesta ține de cald fiind în același timp ușor și lăsând corpul să respire, uscându-se rapid.
Datorită acestei fibre, transpirația nu mai este sinonimă cu iritațiile și putem pleca în aventuri fără să resimțim niciun disconfort pe piel. Nu putem să mergem până într-acolo încât să spunem că atunci când ne îmbrăcăm cu lână, e total neplăcut, însă în mod clar, fibra din polar a cucerit pasionații de drumeții pe baza criteriului confortului.

Ne-am spus că în loc să renunțăm la poliester - componentă inseparabilă a ”tehnologiei fibrei polare” - am putea trece la noul poliester. Și am lansat provocarea în anul 2010, propunând polare fabricate în totalitate din PET-uri din plastic reciclate”, pentru a reduce impactul nostru asupra mediului înconjurător.

CU POLARELE NOASTRE ECOLOGICE, PLASTICUL SE ASCUNDE ÎN HAINE.

Pet-urile chiar ne țin de cald 

Acum hai să vorbim despre plastic.

Fibra din polar este fabricată din poliester. Mai exact, din politereftalat de etilenă, cunoscut mai bine sub acronimul „PET”.

Dar știm deja faptul că planeta și PET-ul - această componentă asociată în mod legitim în mintea noastră cu poluarea cu plastic - nu sunt cei mai buni prieteni pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

La Centrul internațional de creație Quechua, am hotărât că este timpul să schimbăm lucrurile, gândindu-ne la fibre polare de un alt tip.

„Ne-am spus că în loc să interzicem poliesterul - componentă inseparabilă a „tehnologiei fibrei dinpolar” - am putea trece la noul poliester. Și am lansat provocarea în anul 2010, propunând polare fabricate în totalitate din PET-uri din plastic reciclate”, explică Emmanuelle François, responsabila de producție a primului polar Quechua din fibre reciclate.

CU POLARELE NOASTRE ECOLOGICE, PLASTICUL SE ASCUNDE ÎN HAINE.

Mai puțin impact, mai mult stil

Așa cum am sperat, alegerea de a utiliza poliester reciclat a redus puternic impactul ecologic al polarelor noastre. Modelele noastre ecologice ne-au permis să reducem cu 15% emisiile de CO2 la acest produs și cu 20% consumul de energie. Și din punctul de vedere al poluării, polarele noastre din poliester reciclat oferă posibilitatea unei a doua vieți pentru milioane de PET-uri în fiecare an.

Aceste cifre ne-au încurajat și mai mult în ceea ce privește dorința noastră de a face totul pentru a reduce impactul asupra mediului. Iar polarul din plastic reciclat a marcat începutul unei mari aventuri pentru Quechua: cea a producției ecologice, care a devenit din acest moment prioritară în ideile noastre și în fabricarea celor mai multe produse proprii.

Mai mult, contrar ideilor preconcepute, fabricarea de produse eco, dar și plăcute din punct de vedere estetic, pot merge mână în mână! Da, revalorificarea deșeurilor plastice, care nu se reduce doar la transformarea deșeurilor în produse durabile, ci poate conduce chiar la crearea de îmbrăcăminte practică, pentru drumeții.

CU POLARELE NOASTRE ECOLOGICE, PLASTICUL SE ASCUNDE ÎN HAINE.

Însă stilul este un criteriu important, știind că polarul a devenit esențial în șifonierele noastre, în ultimii ani. Chiar dacă mult timp a fost purtat doar în timpul drumețiilor, acesta a devenit în prezent o haină de îmbrăcat zilnic. Unii spun că ar fi chiar un ”trend”. Cine ar fi crezut la începuturi, când nu era purtat decât de cuceritorii culmilor montane? Astfel că în prezent, la Quechua, avem grijă de design și de culori, pentru ca polarele noastre ecologice să satisfacă toate gusturile și să îți permită să experimentezi look-uri. La munte, la fel ca și acasă, în living.