CUM NE SPĂLĂM ECHIPAMENTUL TEHNIC PENTRU DRUMEȚIE ÎNTR-UN MOD SUSTENABIL?

Cum ne spălăm echipamentul tehnic pentru drumeție într-un mod sustenabil?

Spălarea echipamentului respectând mediul este simplu și eficient! Descoperă recomandările noastre pentru echipamentul de drumeție, astfel încât să protejezi natura.

Prieteni pasionați de drumeție, știți deja asta, terenul nostru de joc este natura, de aceea trebuie să o respectăm! 
Printre gesturile simple pe care le putem face pentru a ne proteja planeta este schimbarea obiceiurilor noastre de a ne spăla hainele. 
Îți spunem tot ce trebuie să știi ca să speli într-un mod eco.

CUM NE SPĂLĂM ECHIPAMENTUL TEHNIC PENTRU DRUMEȚIE ÎNTR-UN MOD SUSTENABIL?

Știai că?

Cunoști fenomenul de „micro-deșeuri” (micro-waste)? În timpul spălării hainelor sintetice, micro-particule de fibre plastice se deversează în ape și nu pot fi filtrate în mod eficient nici de mașina de spălat, nici de stațiile de epurare. La nivel mondial, rezultă o poluare enormă a oceanelor, care afectează fauna acvatică și, prin urmare, ajunge în lanțul alimentar.

Alege un detergent ecologic

Detergenții pot conține agenți tensioactivi și alte substanțe chimice, care pot polua. Pentru a limita impactul detergentului asupra planetei, putem opta pentru un detergent ecologic, uitându-ne la compoziție și la etichetă ca să ne ghidăm. Nu doar că este mai puțin nociv pentru planetă, dar conține mai puțini alergeni și este mai puțin nociv pentru piele.

DETERGENT DE CASĂ

O altă soluție ecologică: să ne fabricăm detergentul în casă. Sunt mai multe bloguri care propun rețete simple pentru asta. Alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

DE NOTAT

Oricare ar fi alegerea ta, utilizează detergentul în doza bună. Dacă adăugăm mai mult detergent, nu spălăm mai bine, ba chiar poluăm mai mult. Se poate, de asemenea, limita utilizarea produselor suplimentare, precum balsam sau parfum, pentru a reduce impactul asupra mediului.

Ai o rețetă de detergent ecologic? Nu ezita să ne spui în comentarii! 

CUM NE SPĂLĂM ECHIPAMENTUL TEHNIC PENTRU DRUMEȚIE ÎNTR-UN MOD SUSTENABIL?

Economisește energie

MOD ECO MAȘINA DE SPĂLAT

Pentru a economisi energie, este recomandabil să programăm mașina de spălat la modul ECO, care înseamnă o temperatură mai scăzută și, deci, utilizează mai puțin curent electric. Poți, de asemenea, să alegi un program de spălat cu apă rece. Potrivit unui studiu al Ademe (Agenția de Mediu și Gestionare a Energiei), un ciclu de spălare la 30°C consumă de două ori mai puțină energie decât spălarea la 60°C.

USCARE ÎN AER LIBER

Atunci când este posibil, usucă hainele în aer liber. Vei economisi curent electric și îți vei uza mai puțin echipamentul. 

HAINELE CU ADEVĂRAT MURDARE

Spală hainele atunci când sunt murdare! Acest lucru poate părea evident, dar uneori avem tendința să spălăm  hainele atunci când le-am mai putea purta încă o dată sau de 2 ori. 

AI GRIJĂ DE ECHIPAMENTUL TĂU

Ai grijă de planetă și de echipamentul tău sportiv! De la schimbarea obiceiurilor de spălare, ideea este să avem grijă de haine, pentru a le putea folosi cât mai mult timp cu putință.  

Și atunci când echipamentul de drumeție este prea uzat, tot ce ne rămâne de făcut este să-l reciclăm. Poate fi aruncat în containerele de reciclare.

 Ai o altă idee despre cum să protejăm natura? Nu ezita să o împărtășești cu noi!