5 AVANTAJE ALE PLIMBĂRII CU BICICLETA

5 Avantaje ale plimbării cu bicicleta

DEOARECE ESTE BUN PENTRU SĂNĂTATE DEOARECE ÎN ACELAȘI TIMP PUTEM SĂ VIZITĂM DEOARECE ESTE ECOLOGIC

Excursii cu bicicleta? Pentru a te plimba în familie, pentru a descoperi peisaje frumoase într-un weekend, reușiți să combinați bunăstarea și evadarea din cotidian, nu există nimic mai bun de atât! Iată 5 (foarte) bune motive pentru a începe sau a reîncepe plimbările cu bicicleta chiar de acum.

5 AVANTAJE ALE PLIMBĂRII CU BICICLETA

Deoarece este bun pentru sănătate

Este bine cunoscut faptul că bicicleta este o activitate fizică foarte completă și excelentă pentru a te menține în formă în viața de zi cu zi. Practicat regulat și moderat, ciclismul ajută la reducerea riscului bolilor cardiovasculare, diabetului și hipertensiunii. Bună pentru inimă și pentru rezistență, această disciplină este, de asemenea, recomandată pentru a întări toate grupele musculare ale corpului și pentru a lupta împotriva problemelor picioarelor greoaie. Pe partea de slăbire, practicarea ciclismului ajută și la îmbunătățirea siluetei și la lupta împotriva celulitei. În plus, pentru a avea un etalon, o oră de plimbare cu bicicleta la intensitate ușoară, de 16 km / h în medie, arde aproximativ 250 de calorii. Măcar asta ne crește moralul! Indiferent dacă practicăm ciclismul de performanță sau nu, această activitate are beneficii psihologice uimitoare împotriva stresului, pentru bunăstare, pentru memorie și chiar pentru somn.

5 AVANTAJE ALE PLIMBĂRII CU BICICLETA

Deoarece în același timp putem să vizităm

Ciclismul este, de asemenea, o modalitate fabuloasă de a redescoperi regiunea în care locuim, de a călători și de a te bucura de peisaje pe care nu le-ai fi văzut cu alte mijloace de transport. Plimbările pe rute ecologice și alte trasee de ciclism iti permit să evadezi pe căi sigure prin împrejurimea casei tale sau în vacanță. Indiferent dacă pleci timp de 30 de minute, o zi, un weekend sau câteva săptămâni într-o vacanță, plimbarea cu bicicleta te duce peste tot cu ușurință, fără a fi nevoie de performanță. Scopul principal al acestei practici, dincolo de beneficiile sale, este de a împărtăși, de a capta priveliști și amintiri unice pe care numai ciclismul le poate oferi. Pentru a merge și mai departe în călătorie, poți merge într-o excursie cu bicicleta mergând din aproape în aproape. O călătorie scurtă pentru început… Pentru a încheia cu un turneu mondial cine știe?

5 AVANTAJE ALE PLIMBĂRII CU BICICLETA

Deoarece este ecologic

Dacă bicicleta evită blocajele de trafic ce se creează dimineața, are un avantaj în plus de faptul că este ecologică!

Mai puțin zgomotoasă și mai puțin poluantă decât alte vehicule, este incontestabil faptul că o călătorie cu bicicleta ne permite să redescoperim, dar și să protejăm natura.

În cele din urmă, în afară de o revizie regulată, bicicleta ta nu te costă un cent. Nu este nevoie de carburant deoarece carburantul ei ești tu! Deci da, în afară de a fi ecologică, ciclismul te va face să economisesti și bani!

5 AVANTAJE ALE PLIMBĂRII CU BICICLETA

Deoarece putem practica asta în familie

Ciclismul este o activitate în aer liber distractivă, economică și favorabilă armoniei familiale. Este bine cunoscut faptul că toți copiii iubesc să meargă pe bicicletă! De ce să nu profiți de această ocazie pentru a descoperi orașul prin parcuri, satul tau pe drumuri de țară frumoase sau alte regiuni în timpul vacanțelor? Această activitate promite amintiri frumoase pe care le veti avea împreună și o relaxare absolută! Dacă ai copii mici, nu ezita să alegi un marsupiu pentru bebeluși sau o remorcă pentru biciclete, nu există vârsta pentru a vedea aceste peisaje minunate! În cele din urmă, nu este nevoie să fii neapărat cu familia pentru a practica ciclism: prietenii tăi, jumătatea sau doar tu, schimbarea peisajului este garantată.

5 AVANTAJE ALE PLIMBĂRII CU BICICLETA

Deoarece există variante pentru toate gusturile

Ciclismul este o disciplină mixtă, accesibilă tuturor și cu beneficii multiple, indiferent de vârsta dvs.! Această practică are foarte puține contraindicații, dacă nu ai probleme de spate sau articulații. Indiferent dacă practici ciclismul de performanță sau doar în timpului liber, la o intensitate moderată pentru a descoperi locuri noi sau mai activ pentru aventură, această activitate este pentru tine!  Este suficient să alegi o bicicleta care să se potrivească cel mai bine nevoilor tale și modului de a o utiliza.

Deci, care este următorul tau traseu?