5 MOTIVE PENTRU CARE SĂ PRACTICI AQUAGYM

5 Motive pentru care să practici aquagym

PENTRU SILUETĂ.  PENTRU SĂNĂTATE.  BUN PENTRU MORAL.  DE LA 7 LA 77 DE ANI,  ÎNCEPE SĂ PRACTICI FĂRĂ SĂ MAI AȘTEPȚI.

Nu este nevoie să fii expert în etimologie ca să înțelegi ce este aquagym : constă în a face gimnastică în apă. Iată o activitate sportivă completă, lentă și ușoară, care acționează eficient asupra corpului, inimii și moralului. O siluetă armonioasă și un spirit destins, fără efort exagerat. Este exact ce ne trebuie !

5 MOTIVE PENTRU CARE SĂ PRACTICI AQUAGYM

 Pentru siluetă

Odată intrat în apă, corpul nu mai cântărește decât a șasea parte din greutatea sa și toate mișcările devin mai ușoare, chiar dacă apa creează o rezistență mai mare decât aerul și cere mușchilor să lucreze mai mult. Este principiul care face din aquagym aliatul perfect pentru modelarea siluetei. Mușchii lucrează mai intens, chiar fără să ne dăm seama. Varietatea mișcărilor asigură antrenarea întregului ansamblu de mușchi. Subțierea taliei, tonifierea pieptului și a fesierilor, tonifierea mușchilor spatelui și ai abdomenului, definirea brațelor și a umerilor, etc. Aquagymul se ocupă de tot ! Și în ceea ce privește caloriile eliminate, aquagymul marchează un scor bun. Știai că 30 de minute de aquagym asigură arderea a aproximativ 600 de calorii, echivalentul unei ore și jumătate de gimnastică la sol ? Și asta mulțumită apei care oferă o rezistență binefăcătoare ! În cele din urmă, tot datorită acestui fenomen de rezistență al apei, fiecare mișcare realizată execută la suprafața pielii un masaj eficient pentru stimularea circulației sangvine; luptă contra retenției de apă și îndepărtează celulita.

5 MOTIVE PENTRU CARE SĂ PRACTICI AQUAGYM

 Pentru sănătate

Aquagymul întărește sistemul muscular, stimulează ritmul cardiovascular, îmbunătățește tonusul respirator și circulația sangvină. Dar mai mult decât aceste beneficii regăsite în toate activitățile fizice, aquagym prezintă avantajul unei activități „non traumatizante”. Mai clar, contrar numeroaselor sporturi terestre, riscurile de rănire sunt infime. Rezistența exercitată de apă anulează căzăturile, întinderea mușchilor sau febra musculară. Șocurile sunt amortizate, nu există impactul cu solul. Mișcările sunt ușoare și fluide. Rezultate: articulațiile lucrează ușor și se flexibilizează fără solicitări violente. Contra indicațiile sunt rare, dar la fel ca în cazul oricărei activități sportive, discută cu medicul tău înainte de a începe.

5 MOTIVE PENTRU CARE SĂ PRACTICI AQUAGYM

 Bun pentru moral

Să ne gândim în primul rând la beneficiile apei ! Ea ne poartă și ne oferă o senzație de lejeritate binevenită, care ne face să uităm de kilogramele în plus. Cu siguranță acest lucru ridică moralul ! Dar în același timp apa are calități calmante, ca și cum ne-ar aminti de viața noastră intra-uterină. Pe scurt, mediul acvatic este o sursă de relaxare și de bunăstare. Mai departe, aquagymul, la fel ca orice alt sport, provoacă o secreție de endorfine, hormonul plăcerii. După câteva minute de efort, te simți bine în mod natural. Alt atu al aquagymului: atunci când este practicat la curs, îți asigură o pauză convivială. Nu vii pentru a te arăta sau pentru a comenta despre kilogramele în plus ale altora. Atmosfera este destinsă și plăcută. Efectul de grup stimulează și provoacă dorința de autodepășire.

5 MOTIVE PENTRU CARE SĂ PRACTICI AQUAGYM

 De la 7 la 77 de ani

Aquagymul este o activitate blândă și fără riscuri, devenind astfel accesibil tuturor, indiferent de condiție fizică, greutate, vârstă, etc. Este potrivit inclusiv pentru femeile însărcinate ! Nu este obligatoriu să știi să înoți, pentru că multe exerciții se practică la marginea bazinului, acolo unde toată lumea atinge solul. Cursurile de aquagym se țin în piscinele municipale, dar și în cluburile de fitness care dispun de bazin. Două ședințe de 45 de minute pe săptămână sunt ideale. Pentru persoanele care au norocul de a deține o piscină în propria grădină sau cele care trăiesc la malul mării, nimic nu este mai benefic decât o sesiune cotidiană de aquagym.

5 MOTIVE PENTRU CARE SĂ PRACTICI AQUAGYM

Începe să practici fără să mai aștepți

Practica aquagymului nu necesită echipament sofisticat. Ai nevoie doar de un costum de baie confortabil, care să fie rezistent la clor și să îți asigure libertate de mișcare optimă. De asemenea, echipează-te cu o pereche de încălțăminte adaptată, care să îți permită să nu aluneci în timpul exercițiilor. Cursurile în piscinele municipale sau în club îți pun la dispoziție toate accesoriile de care ai nevoie pentru realizarea exercițiilor: gantere și baghete din spumă, plăci de înot, labe înot, etc. De asemenea, poți alege să te echipezi pentru a practica liber, în bazin, în afara cursului.