Cum să alegi o bicicletă pentru copii?

Cum să alegi o bicicletă pentru copii?

De la prima bicicletă pentru copii și până la una pentru copii de peste 6 ani, alegerea unei biciclete implică respectarea mai multor factori, precum echilibrul, învățarea, înălțimea copilului și siguranța.

Alegerea unei biciclete pentru copii, indiferent de vârsta copilului, nu este o sarcină atât de ușoară. Așadar, îți explicăm criteriile esențiale de luat în considerare pentru un raport corect între echilibru, dimensiune, activitate (frecvența practicării) și confort.

Alegerea unei biciclete pentru copii se face în funcție de 2 criterii: vârsta/înălțimea copilului și tipul de utilizare.

Cum să alegi o bicicletă pentru copii?

1. Vârsta și înălțimea copilului sunt esențiale pentru alegerea unei mărimi potrivite de bicicletă.Alegerea unei biciclete se face, în general, în funcție de înălțimea și vârsta copilului (copiii de aceeași vârstă nu au mereu aceeași înălțime), motiv pentru care trebuie să fii foarte atent la aceste două aspecte. Fiecare copil evoluează într-un ritm propriu și, în calitate de părinte, tu îți cunoști copilul mai bine decât oricine. Așadar, fii atent în ce fază de învățare se află în funcție de dezvoltarea sa motrică și la preferințele lui.
Pentru o alegere mai ușoară și mai rapidă, nu ezita să urmezi și sfaturile noastre!

Pentru copiii cu vârsta între 1 - 6 ani:

Noi vă propunem etape adaptate fiecărei etape de învățare, pentru a îi permite fiecărui copil să devină autonom pe bicicletă, încă de la o vârstă fragedă: echilibru, propulsare, frânare, gestionare a vitezei etc.

3 etape de învățare care corespund dezvoltării psihomotorii a copilului, în funcție de vârstă, de capacitățile motrice și de preferințele acestuia.
Fiecărei etape de învățare îi corespunde un tip de bicicletă.

 • biciclete fără pedale decathlon

  Între 12 - 36 luni:
  bicicleta fără pedale 2 în 1

  Copilul poate descoperi un nou mijloc de deplasare de la vârsta de 1 an, datorită acestei biciclete (între 73 - 95 cm): experimentează mersul pe 4 roți!
  Tot cu ajutorul acestei biciclete, copilul poate experimenta postura de bicicletă fără pedale, cu 2 roți, atunci când se simte pregătit.

 • Bicicletă fără pedale de la 2 ani

  Între 2 - 4 ani și jumătate:
  bicicletă fără pedale

  Bicicleta fără pedale este o bicicletă mică, cu 2 roți. În general, copilul poate începe să utilizeze această bicicletă începând cu vârsta de 2 ani: trebuie să aibă o înălțime de minimum 85 cm (până la 100 cm sau 105 cm, în funcție de model). Cu aceasta, copilul va putea descoperi învățarea echilibrului, propulsarea și deplasările autonome.

 • bicicletă 3 ani decathlon

  Între 3 - 5 ani:
  bicicleta de 14 inch

  Înițierea în pedalat:
  Începând de la înălțimea de 90 cm (și până la 105 cm), copilul va putea învăța să pedaleze pe o bicicletă de 14 inch. Roțile ajutătoare, pentru menținerea echilibrului, sunt incluse.

 • bicicletă 16 inch btwin

  Între 4 - 6 ani:
  bicicleta de 16 inch

  Bicicleta de 16 incheste adaptată copiilor cu înălțimea între 105 - 120 cm. De la modelul 100, până la modelul 500 (echipat cu protecție dublă și apărători de noroi) și modelul 900 (cel mai ușor din gama noastră), cu siguranță veți avea ce să alegeți împreună. Roțile ajutătoare se vând separat în caz de nevoie.

Pentru copiii cu vârsta între 6 - 12 ani:

Noi ne dorim să îl ajutăm pe fiecare copil să descopere, începând cu vârsta de 6 ani , diferitele discipline din categoria ciclismului. De la bicicletele de oraș pentru iubitorii orașului, până la bicicletele MTB pentru cei mai aventuroși, pentru fiecare există o disciplină potrivită!
Deoarece curiozitatea copiilor se dezvoltă de la vârsta de 6 ani, dorim să îi ajutăm să descopere diverse tipuri de ciclism, folosind echipamentul adaptat.

După cum am menționat și mai sus, vârsta și înălțimea copilului sunt două caracteristici primordiale pentru ca cel mic săse simtă confortabil pe noua lui bicicletă. Acest lucru îi va permite să controleze bicicleta în deplină siguranță.

 • MTB 6 ani 7 ani decathlon

  Între 6 - 9 ani:
  bicicleta de 20 inch

  Începând de la o înălțime cuprinsă între 120 - 135 cm, bicicleta de 20 inch este cea mai bună alegere. Există mai multe tipuri de biciclete de 20 inch": bicicletă MTB, bicicletă polivalentă și BMX.

 • bicicletă 9 ani 10 ani btwin

  Între 9 - 12 ani:
  bicicleta de 24 inch

  Bicicleta de 24 incha fost concepută pentru tinerii cu înălțimea între 135 - 150 cm. Copilulpoate să aleagă, în funcție de preferințe , între mai multe tipuri de biciclete: MTB, bicicletă polivalentă, bicicletă de oraș sau chiar bicicletă de șosea (26").

alege o bicicletă bună în funcție de utilizare

2. Alegerea unei biciclete bune pentru copil, în funcție de practica sportivă dorită
De la vârsta de 6 ani, copiii încep, în general, să stăpânească pedalatul.Acest lucru înseamnă că vor putea începe să descopere noi senzații pe bicicletă.
Te întrebi ce bicicletă să alegi pentru un copil cu o înălțime de la 120 cm? Descoperă mai jos!Între 1 - 6 ani, inițierea în mersul pe bicicletă

Între 1-6 ani, copilul își dezvoltă capacitățile motorii. Încă de mic, el poate să descopere cum să se deplaseze cu o bicicletă fără pedale cu 4 roți sau cu o tricicletă (3 roți). Aceasta constituie prima etapă de învățare.
Cea de-a doua etapă pe care noi am identificat-o este învățarea echilibrului. Pentru aceasta, bicicleta fără pedale cu 2 roți este aliatul perfect.Copilul poate să o utilizeze începând cu vârsta de 2 ani și o înălțime de 85 cm.
În continuare, de la vârsta de 3 ani, copilul se va putea concentra asupra inițierii în pedalat, folosind o bicicletă de 14 inch și 16 inch, în funcție de înălțimea sa.

Între 6 - 12 ani, învățarea unei practici sportive

După ce ai stabilit mărimea corectă a bicicletei pentru copilul tău, nu îți rămâne decât să afli cetip de practică sportivă își dorește să descopere. Pentru a îl ajuta, poți să îl întrebi pe ce tipuri de terenuri își dorește să se deplaseze și în ce medii vrea să folosească bicicleta:

bicicletă polivalentă 6 ani 7 ani 8 ani 9 aniO bicicletă polivalentă

Pentru a se plimba pe piste amenajate sau drumuri plate, vă recomandăm să îi alegeți o bicicletă polivalentă. Bicicleta polivalentă este o bicicletă ideală pentru plimbări. Aceasta este disponibilă în 2 mărimi: 20 inch (120 - 135 cm) sau 24 inch (135 - 150 cm).

bicicletă MTB 7 ani 8 ani 9 ani 10 aniO bicicletă mtb

Pentru a se deplasa pe piste și trasee neamenajate, cu sau fără denivelări, de tip trasee forestiere, alege-i o bicicletă MTB pentru copii. Acest tip de bicicletă este rezistentă, poate fi folosită oriunde și permite o frânare rapidă.Există biciclete MTB 20 inch (120 - 135 cm) sau 24 inch (135 - 150 cm).

bicicletă MTB 7 ani 8 ani 9 ani 10 aniBicicletă de oraș

Copilul își dorește să se plimbe prin oraș, în parcuri urbane, pepistele de bicicletă? Sau vrea să folosească bicicleta pentru traseul casă-școală? În acest caz, bicicleta de oraș este cea mai potrivită alegere.Aceasta este confortabilă și permite deplasările în siguranță.În prezent, bicicleta de oraș este disponibilă în versiunea 24 inch (135 - 150 cm)

bmx decathlonBicicletă bmx

Pentru inițiere în primele trick-uri și integrare în cluburile de "rideri" "", bicicletaBMX este o alegere reușită.
Manevrabilă și rezistentă, această bicicletă este ideală pentru a învăța diverse „scheme”! Cu ea, copilul tău va putea să testeze săriturile pe module urbane sau cum să facă așa renumitele „ wheelings”.

Recapitulare

În afară de vârstă, înălțimea constituie un criteriu major în alegerea unei biciclete potrivite pentru copil,deoarece pentru o învățare ușoară, acesta trebuie să se simtă confortabil pe bicicletă. Acest criteriu exprimat în inch corespunde diametrului roților.Mărimile variază între 10-24 inch. Fiecărui interval de înălțimi îi corespunde o mărime de bicicletă.

Înălțime între 73 - 85 cm: bicicletă fără pedale cu 4 roți.

Înălțime între 85 - 105 cm: biciclete fără pedale 10 12 inch.

Înălțime între 90 - 105 cm: biciclete între 12 - 14 inch.

Înălțime între 105 - 120 cm: biciclete 16 inch.

Înălțime între 120 - 135 cm: biciclete 20 inch.

Înălțime între 135 - 150 cm: biciclete 24 inch și 26 inch.