Ești pasionat de călătorii și de alergare? Îmbină cele două pasiuni pentru a descoperi o lume diferită! Încearcă sightjogging-ul: o formă de turism care îți permite să vizitezi un oraș în ritm de alergare.

SIGHTJOGGING : TURISM ȘI SPORT!

Un antrenament presărat cu obiective turistice: ce poate fi mai frumos? Te poți bucura de sejur fără a-ți neglija antrenamentul. Cu toate acestea, trebuie să fii precaut, este impportant să te informezi câtuși de puțin înainte, pentru a profita din plin de SIGHTJOGING. Înainte de a începe antrenamentul, consultă ghidul turistic și mai ales, cere sfaturi de la localnici. Ei cunosc cel mai bine împrejurimile, știu locurile care poate nu sunt în ghiduri.

Este necesar să ai o hartă pentru a-ți stabili dinainte traseul.

Le poți cere localnicilor pasionați de alergare, întâlniți în timpul antrenamentelor, informații despre cele mai interesante locuri de văzut în alergare.

MĂSURI DE PRECAUȚIE NECESARE

– Notează întotdeauna pe hârtie adresa locului de cazare
– Cumpără o hartă: nu e exclus să te pierzi, mai ales dacă nu cunoști orașul. Cu o hartă și câteva repere importante, te vei asigura că nu vor fi probleme
– Nu pleca fără apă. Nu știi unde se găsesc exact fântânile și vei avea nevoie de hidratare frecventă
– Notează numărul unui taxi sau numărul unui mijloc de transport în comun (autobuz, metrou etc.). Aceste informații îți vor fi utile în caz de oboseală, leziuni sau în cazul în care vremea se înrăutățește
– Trebuie să ai în permanență bani la tine, pentru a plăti un bilet de metrou, taxiul sau pentru a cumpăra un baton de cereale. Acești bani îți pot fi de folos pentru vizita neprogramată la un muzeu sau un parc!

CAUTĂ ÎMBRĂCĂMINTEA ADAPTATĂ PENTRU SIGHTJOGGING  

În vacanțe, îmbrăcămintea de alergare trebuie adaptată climei locale. Informează-te cu privire la temperaturile din zona pe care urmează să o vizitezi înainte de a pleca în vacanță !

Ai decis să iei o pauză în sesiunea de alergare și să vizitezi un loc turistic? Dacă ești pe punctul de a intra într-un muzeu sau într-o expoziție, așteaptă câteva minute înainte de a intra. Profită pentru a te liniști, poți chiar să faci câteva exerciții de stretching, mai ales dacă vizita va dura câteva ore.

SIGURANȚA ÎN SIGHTJOGGING 

Acordă o atenție particulară atunci când te afli într-un loc turistic necunoscut, alergarea în zonele urbane necesită o atenție permanentă. Dacă călătorești în străinătate, mare atenție la trafic.

Foarte importantă în sightjogging, este respectarea semnalizării: traversează numai pe verde!

Aleargă pe trotuare, dar cu prudență pentru a evita ciocnirea cu ceilalți. Locurile turistice sunt în general foarte aglomerate, de aceea, pentru a evita blocajele, este recomandat să alergi dimineața devreme.

Micșorează volumul MP3-ului pentru a fi atent la ce se întâmplă în jur. Cel mai bine: lasă căștile deoparte și bucură-te de atmosfera orașului, de ritm, de zgomote, de vibrația de pe traseu!
Vă place să călătoriți în acelați timp cum vă place să alergați? Alăturați celor două pasiuni pentru a descoperi o lume diferită! Adoptați sightjogging-ul: o formă de de turism care vă permite să vizitați un oraș, fără a abandona practicarea alergării.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020