Trecerea de la un anotimp la altul își pune amprenta asupra organismului tău.  Fie că vorbim de sezonul cald sau rece, mersul sportiv, dar și cel nordic te ajută să îți întărești sistemul imunitar și să te ferești de boli.

 

CUM PREVII ÎMBOLNĂVIREA?

Sistemul imunitar îți protejează corpul de bacterii și viruși. Eficiența sistemului imunitar depinde foarte mult de stilul tău de viață. Lipsa activității fizice, stresul, oboseala sau greutatea în exces îți slăbesc sistemul tău imunitar. Ai grijă la alimentație, la nivelul de stres și de oboseală, însă, recomandat este să mergi cât mai mult, fie că alegi  mersul sportiv sau mersul nordic.

 

DE CE MERSUL TE FACE MAI PUTERNIC?

Vorbim adesea despre beneficiile mersului sportiv sau nordic pentru sănătatea ta. Mergând din ce în ce mai mult pe jos, vei deveni mai puternic, mai rezistent.

Activitate de anduranță, mersul îți dezvoltă capacitățiile cardiace și îți îmbunătățește circulația sanguină, consolidând sistemul imunitar.

Mersul combate oboseala fizică și psihică. Fiindcă scapi de stres datorită mersului, te vei bucura de un somn și mai odihnitor. Mai  bine odihnit, creierul tău secretă hormonii necesari pentru o bună funcționare a sistemului imunitar.

Astfel, practicând mersul pe jos, ești mai sănătos, mai puțin obosit și în formă. Mai ales că acest sport se adresează tuturor:  cei nervoși devin mai calmi, cei calmi devin mai dinamici pentru o activitate de anduranță !

 

SFATURI PENTRU A PROFITA DE TOATE BENEFICIILE MERSULUI 

  1. Pentru a profita de beneficiile mersului sportiv, acesta trebuie practicat consecvent și, cel mai important, este să nu îți pierzi motivația.
  2. Nu încerca un antrenament foarte solicitant încă din prima zi, deoarece poate avea un impact asupra sistemului tău imunitar. Este ideal să mergi 20-30 de minute de 5 ori pe săptămână pentru a stimula sistemul imunitar.
  3.  Mergi cu maximum 2 h înainte de somn. În timpul practicării, temperatura corpului crește, ceea ce îți va alunga puțin somnul.
  4. Chiar dacă temperaturile sunt mai scăzute, sportul în aer liber  are mai multe avantaje asupra sănătății tale psihice și fizice decât exercițiile  într-o sală de sport.

Fiecare schimbare de sezon are și puncte negative asupra organismului tău. Odată cu venirea toamnei și a iernii, te-ai gândit să practici mersul rapid sau mersul nordic pentru a îți îmbunătăți sistemul imunitar și să te protejezi de bolile de iarnă? Mersul previne răcelile!

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020