Cele mai bune idei de cadouri pentru copii mici și mari

Alegerea unui cadou pentru cei mici nu este o misiune tocmai ușoară. În ciuda acestui fapt, exista un numitor comun al tuturor celor mici, pe care și tu îl poți folosi pentru a găsi cadoul potrivit: plăcerea de a face mișcare. În funcție de particularitățile fiecărei vârste în parte, ai posibilitatea de a-i oferi unui băiețel sau unei fetițe un dar care să-i ofere libertatea de a practica sport în voie. În prima parte a vieții, joaca și sportul se suprapun, din punctul de vedere al activităților, astfel încât cei mici își dezvoltă abilitățile fizice și cognitive în timp ce se distrează. Pe măsură ce crește copilul, acesta își accentuează, prin mișcare, dezvoltarea cât mai armonioasă a musculaturii, a sistemului osos și a sistemului endocrin. Nu în ultimul rând, activitatea fizică ajută la menținerea unei stări psihice cât mai echilibrate. În cele de mai jos, facem o trecere în revistă a celor mai potrivite cadouri. 

Vezi 👉 AICI categoria noastră de idei pentru activitati sportive

 

hiking

Ce poți alege pentru copiii între 0 și 4 ani 

Cei foarte mici au nevoie de articole care să le trezească interesul pentru activitatea fizică. Ergonomice și confortabile, acestea au rolul de a le dezvolta motricitatea. În această etapă, mișcările nu sunt ample, efortul de care sunt capabili copiii este unul foarte mic, iar materialele care intră în contact direct cu pielea trebuie să fie blânde. Printre cadourile cele mai potrivite în cazul unui copil de maximum trei ani se numără:

 • O minge senzorială, pentru dezvoltarea motricității, în deplină siguranță;
 • Un colac scaun cu hublou, pentru bebelușii care cântăresc între 7-11 kg, aflați în faza de trezire a curiozității și de descoperire a apei;
 • O bicicletă fără pedale, pentru a învăța menținerea echilibrului, sau prima sa bicicletă de 14 inch, cu roți ajutătoare, pentru a învăța să pedaleze;
 • O sanie cu frână, pentru a merge la săniuș în doi;
 • O mini-piscină, pentru copiii mici, aflați în stadiul de descoperire a activităților acvatice;
 • Un poncho cu glugă, pentru bebelușul care descoperă plăcerile apei în piscină sau în aer liber;
 • O minge pentru sărituri, pentru gimnastică educativă și sportivă, începând cu vârsta de 3 ani;
 • Un suport pentru jucărie, care se atașează la bicicletă, pentru a transporta ursulețul sau păpușa copilului în timpul plimbărilor cu bicicleta, începând cu vârsta de 3 ani;
 • Un zmeu, pentru a descoperi plăcerea înălțării zmeielor, începând cu vârsta de 3 ani;
 • O trotinetă proiectată pentru copiii între 2 și 4 ani, care sunt nerăbdători să se plimbe;
 • Un mini-skateboard, pentru a învăța primele mișcări.

Vezi categoria noastră de ▶ biciclete pentru copii

Care sunt cadourile potrivite între 4 și 8 ani 

Acesta este intervalul de vârstă în care copilul începe să facă mișcări mai ample și se familiarizează cu noțiunile de bază din baschet, fotbal, ciclism, gimnastică sau chiar arte marțiale. Poți stimula capacitatea de dezvoltare a celui mic, prin articole cum ar fi:

Vezi categoria noastră de 👉incaltaminte sport pentru copii

Ce alegi pentru copiii între 8 și 12 ani

Sporturile care implică alergare și chiar contact sunt un apanaj al acestui interval de vârstă. Copiii fac deja față la reprize prelungite de viteză, pot lucra cu obiecte grele și au o coordonare excelentă. Tenisul devine o activitate plăcută, iar spre finalul acestei perioade, cei mici pot fi inițiați în box, în canotaj sau în săriturile de la trambulină. 

Ce le poți oferi adolescenților

Pentru a-i face pe cei mici să iasă la aer, să se dezlipească de telefonul mobil și să petreacă momente plăcute în familie, părinții au nevoie de argumente serioase. Următoarele idei de cadouri le vor aduce celor mici un zâmbet pe buze, de fiecare dată când ies la activități fizice.

Cu sfaturile de mai sus, vei alege un cadou care să-i stimuleze celui mic atât spiritul de competiție, cât și dorința de a-și întreține permanent condiția fizică. Studiază-i cât mai atent nevoile și vei găsi rapid ceea ce cauți.

Total
2
Shares

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 4,57 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020