CUM SĂ ALEGI MĂNUȘILE, CIZMULIȚELE ȘI ȘOSETELE DE SCUFUNDĂRI

Mănușile, cizmulițele și șosetele de scufundări sunt accesorii esențiale pentru scufundări în apă rece ! Extremitățile corpului nostru, foarte sensibile, pierd cel mai repede din căldură. Așadar, pentru o explorare confortabilă și plăcută și pentru a nu pierde niciun minut din ședința de scufundări, echipează-te corespunzător !

ȘOSETE SAU CIZMULIȚE DE SCUFUNDĂRI ?

Cunoașterea în detaliu a fiecărui articol te va ajuta să alegi corect între șosete și cizmulițe de scufundări.

Șosetele de scufundări sunt concepute pentru a se purta cu labe de înot, iar cizmulițele sunt concepute pentru mers și pentru a fi utilizate cu labe reglabile de înot.

Evită capcana frecventă a scafandrilor începători și alege-ți labele de înot și șosetele în același timp. Astfel, le poți alege grosimea în funcție de protecția contra frigului în scufundări, fără să fii condiționat de faptul că șosetele de 6 mm nu intră în labele de înot.

CIZMULIȚELE DE SCUFUNDĂRI

Se poartă obligatoriu cu labe reglabile de înot. Cizmulițele au o talpă concepută pentru mers, sunt întărite la nivelul călcâiului, vârfului și arcadei longitudinale a tălpii. Așadar, le poți utiliza pentru a merge pe marginea apei, fără nicio problemă, înainte și după scufundări. În acest fel îți poți transporta și echipamentul într-un mod confortabil, fără să riști să te rănești sau să aluneci.

Aceste accesorii de scufundări sunt rezistente în timp. Sunt mai rigide decât șosetele și au un preț mai mare decât acestea. Ai o arcadă longitudinală pronunțată sau un picior lat? Descoperă modelele care dispun de fermoare inoxidabile: se încalță mai ușor !

Cizmulițele pot avea grosimi între 3 și 7 mm, și sunt fabricate din neopren întărit cu cauciuc. Trebuie să alegi grosimea în funcție de temperatura apei, de mărimea labelor de înot și în funcție de cât de ușor se încalță.

Practic: un element din cauciuc situat la spatele cizmuliței asigură blocarea labei de înot, pentru a evita ca aceasta să alunece pe gleznă. Plasează bine labele de înot sub elementul din cauciuc !

ȘOSETELE ETANȘE DE SCUFUNDĂRI

Șosetele de scufundări se utilizează cu labe de înot pentru scufundări în apnee sau vânătoare, snorkeling sau scufundări submarine.

Cu grosimi de la 1 la 7 mm, sunt flexibile, dar nu foarte mult întărite. Unele modele dispun de tălpi cu ancoră, sau din latex, pentru îmbunătățirea puterii izolatoare și antiderapante. Acest lucru le mărește puțin durata de viață, fără a oferi rezistență și confort la mers sau la încălțare.

Atuurile lor sunt: confortul în timpul înotului cu labe de înot, senzațiile transmise și protecția împotriva iritațiilor.

ALEGEREA MĂNUȘILOR DE SCUFUNDĂRI

În timpul scufundărilor, trebuie să îți protejezi mâinile în mod corespunzător. Chiar dacă ești adeptul scufundărilor fără mănuși în scopul de a simți și manevra echipamentul mai bine, este important să asiguri o protecție mâinilor.

În timpul unei ședințe de scufundări în apă rece (sub 10 sau 12 °C) mâinile îți amorțesc după 10 minute.

Este nevoie să porți mănuși pentru că:

– Te protejează de frig ;
– Îmbunătățesc etanșeitatea costumului la nivelul încheieturilor ;
– Îți permit, în cazul în care este nevoie, să te agăți de stânci sau de o zonă de ancoraj, fără să te rănești.

Vei avea de ales între protecție termică, libertate de mișcare și senzații. Prioritatea ta: măsura potrivită, pentru mănuși de scufundări perfect adaptate mâinilor tale.

ÎN VÂNĂTOARE SUBMARINĂ : MĂNUȘI DE SCUFUNDĂRI DIN MATERIAL TEXTIL

Pentru a-ți proteja mâinile în vânătoare submarină, este recomandat să porți mănuși din material textil. Acestea sunt fabricate din material de 1 mm, dar impregnat cu latex la nivelul palmei, pentru mai multă rezistență la abraziune și la tăieturi.

Foarte rezistente, ușor de introdus în mâini și confortabile, oferă libertate de mișcare și senzații foarte apreciate.

ÎN SCUFUNDĂRI: MĂNUȘI DIN NEOPREN

Toate celelalte mănuși sunt fabricate din neopren, material performant apreciat de vânători și scafandri care practică scufundări iarna.

De la 0,5 la 7 mm grosime, mănușile din neopren se găsesc într-o gamă variată de modele. Pot fi întărite cu Amara sau Supratex la nivelul palmei, mâinii și între degete, pentru aderență mai bună și rezistență mai mare în timp.

Cele mai groase sunt chiar preformate, pentru a favoriza prinderea și introducerea în mâini, care poate fi uneori dificilă !

ÎNTREȚINEREA CORECTĂ A MĂNUȘILOR ȘI ȘOSETELOR ETANȘE

Pentru a preveni uzura provocată de apă și nisip, lasă mănușile și șosetele în apă dulce, după fiecare scufundare. Apoi, lasă-le la uscat la umbră, întoarse pe fața interioară.

La sfârșit de sezon, după ce le speli automat, depozitează-le într-un spațiu uscat, aerisit și ferit de soare.

Pregătește-te pentru următoarele ședințe de scufundări, alegându-ți mănușile, cizmulițele și șosetele din magazinele Decathlon !

Urmărește blogul Tribord pentru a descoperi actualitățile mărcii și a împărtăși experiențele persoanelor pasionate de scufundări.
Mănușile, cizmulițele și șosetele de scufundări sunt accesorii esențiale în apă rece ! Extremitățile corpului nostru, foarte sensibile, reprezintă o sursă mare de pierdere calorică. Așadar pentru o explorare confortabilă și plăcută și pentru a nu pierde nici un minut din sesiunea de scufundări, echipează-te corespunzător !

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020