Cu waveboardul tău poți experimenta un nou tip de alunecare. Cu acest skateboard cu alură specială te vei putea antrena în orice mediu, fără să fie nevoie să pui piciorul pe sol. Urmează recomandările din acest articol, legate de cum să alegi modelul adaptat dorințelor tale sau ale copiilor tăi !

WABEBOARDUL, SPORT DE ALUNECARE PE DOUĂ ROȚI

Waveboardul este un skateboard foarte original pentru că are numai două roți și în plus, este articulat. Asigură atingerea unor obiective diferite față de skateboardurile clasice sau de longboard cruisere. Waveboardul este adaptat perfect pentru începători. Există plăci pentru copii și pentru adulți. Fiecare membru al familiei îl poate folosi, alegând dimensiunea potrivită. La fel ca pentru alte tipuri de plăci cu roți, este important să te echipezi cu îmbrăcăminte și încălțăminte de skateboard și cu protecții și căști pentru skateboard – mai ales pentru copii.

Waveboardul, numit și caster board sau over board este compus dintr-o placă separată în două părți articulate, care permit efectuarea unor mișcări ondulatorii. Cele două roți au și posibilitatea de a se roti la 360°. Waveboardul necesită o tehnică specifică pentru că poți avansa fără să pui piciorul pe sol și poți chiar urca ușor o pantă în acest fel. Trebuie să te folosești de călcâie și de degete pentru a crea o mișcare care să îți permită să avansezi. Poți utiliza waveboardul atât pentru a te deplasa, cât și pentru a efectua trick-uri.

PLACĂ ȘI BARĂ DE TORSIUNE ADAPTATE

Pentru alegerea waveboardului trebuie în primul rând definită înălțimea utilizatorului. Există plăci pentru copii de mai puțin de 1,40m și pentru adulți de peste  cu înălțimi de peste 1,40m. Este de preferat să alegi o placă de formă concavă. Aceasta asigură mai mult confort și are avantajul de a asigura și un control mai bun al mișcărilor. Cele două extremități ale plăcii trebui să fie ridicate. Această formă îți permite să realizezi numeroase trick-uri, profitând astfel la maximum de waveboardul tău.

Este necesar ca waveboardul să aibă gripuri. Aceste zone de aderență de pe placă sunt antiderapante și împiedică alunecarea de pe placă. În cele din urmă, waveboardul este și un stil de viață ! Așadar este posibil să îți alegi modele originale și decorate, pentru a face din placa ta un element de look streetwear. Este important să verifici bara de torsiune, cea care asigură mișcarea de răsucire a waveboardului. Aceasta trebuie să fie rezistentă și să asigure în același timp mișcări ușoare. Această bară este cea care leagă cele două plăci ale skateboardului. Performanțele se pot testa ușor.

ROȚILE ȘI RULMENȚII

La fel ca pentru skateboard, roțile și rulmenții sunt două elemente care trebuie alese în funcție de nevoile personale. Copiii, începătorii sau practicanții experimentați au dorințe diferite și nevoi diferite în termeni de confort, dar și de viteză. Roțile waveboardului se rotesc la 360° în scopul de a asigura un control total al plăcii, pentru trick-uri dar și pentru senzații optime de alunecare, apropiate de cele din surf sau snowboard. Trebuie să ții cont de duritatea roților. Cu cât roțile sunt mai moi, cu atât waveboardul este mai confortabil și mai adaptat pentru începători. Cu cât acestea sunt mai dure, cu atât sunt mai rapide, dar devin mai sensibile la vibrații.

Duritatea roților se măsoară cu ajutorul unei scări notată cu litera A, precedată de o cifră. De la 65A (cele mai moi) până la 100A (cele mai dure). Cât despre rulmenți, aceștia sunt notați cu norma ABEC. Pentru copii se aleg rulmenți ABEC 1 sau 3 care evită vitezele mari. Începătorii adulți vor alege rulmenți clasici precum ABEC 5. În cele din urmă, adevărații adepți ai acestui sport vor opta pentru rulmenți ABEC 7 și 9. Acestea din urmă permit atingerea unor viteze superioare, cu flexibilitate, dar sunt mai puțin confortabile la utilizare.

Cu waveboardul tău poți experimenta un nou tip de alunecare. Acest skateboard cu alură specială te va antrena în orice mediu, fără să fie nevoie să pui piciorul pe sol. Urmează numeroasele recomandări din acest articol, legate de cum să alegi modelul adaptat dorințelor tale sau ale copiilor tăi !

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,67 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020