Există numeroase tipuri de jachete, adaptate pentru a face față condițiilor meteo.

Rezistența la vânt, nivelul de impermeabilitate – alegerea unei jachete de alergare să dovedește a fi una destul de dificilă. Atunci, cum alegem jacheta cea mai bună în funcție de nevoile fiecăruia?

Înainte de toate, ține cont de condițiile meteo!

PE VREME CU VÂNT

Materialul de protecție anti-vânt reduce pătrunderea vântului și împiedică pierderile de căldură.

PE PLOAIE UȘOARĂ

Alege o jachetă din material hidrofob. Apa se va scurge pe materialul textil, fără a fi absorbită. Astfel, jacheta nu se va îngreuna. Hidrofobia unui material îi asigură și o anumită rezistență la murdărie.

Sfat: Se recomandă reînnoirea tratamentului hidrofob al jachetei (în mod ideal, după fiecare 5 spălări), aplicând un spray special, apoi trecând cu fierul de călcat (la <140°C)peste suprafața respectivă. De asemenea, tratamentul se activează și dacă pui jacheta în uscătorul de rufe.

De asemenea, acest tip de jachetă poate fi purtat pe vreme cu vânt și ploaie ușoară.

PE PLOAIE PUTERNICĂ

Vrei să ieși la alergat, dar plouă destul de tare? Îți recomandăm să alegi o jachetă impermeabilă. Ele vă vor permite să rămâneți uscat datorită membranei hidrofobe sau stratului de acoperire care presupune un material impermeabil pe fața interioară a materialului. Membrana aplicată pe material sau tehnica de intercalare a straturilor de material mențin pielea uscată. De asemenea, acest tip de jachetă poate fi purtat pe vreme cu vânt și ploaie puternică.

Unele jachete de trail au o rezistență la ploaie de până la 10000 Schmerber (nivel de impermeabilitate obligatoriu la echipamentul de trail). Acestea sunt, de asemenea, potrivite pe vânt și ploaie puternică.

Descoperă întreaga ofertă de produse de alergare

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,33 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020