CÂND SĂ SCHIMBĂM BICICLETA COPILULUI?

Ținută în pivniță, în garaj sau într-un colț al grădinii, revenirea zilelor frumoase este adesea momentul în care scoatem bicicleta pentru copii. Un pic de aer în roți și e gata de plecare? Nu întotdeauna …

Câteva indicii pentru a ști când să schimbați o bicicletă pentru copii

TALIA: PRINCIPALUL MOTIV PENTRU A SCHIMBA BICICLETA COPILULUI

Creşterea înălţimii este adesea modul de a vă hotărî că poate ar fi bine să schimbați bicicleta. Indicat în inchi, dimensiunea bicicletei este aleasă în funcție de mărimea copilului.

Un alt punct de referință: dacă, în timpul achiziționării bicicletei, ați verificat dacă copilul ar putea pune ușor piciorul pe pământ, există și situația inversă. În cazul în care copilul are picioare îndoite pentru a pedala (cu șaua ridicată la maxim): bicicleta este prea mică ..

 

LOVITURĂ SAU RUGINĂ: ALTE MOTIVE PENTRU SCHIMBAREA BICICLETELOR

Mai puțin previzibil şi mai brusc, un șoc semnificativ poate duce la schimbarea bicicletei. Dacă bicicleta a căzut, a lovit ceva … și acest șoc pare violent, nu ezitați să verificați geometria cadrului (atelierele Decathlon au echipamentul necesar). Geometria unui cadru este determinată de dimensiunile sale, de unghiurile diferitelor bare și așa mai departe. Toate acestea permit un echilibru care are un efect asupra manevrabilității și a confortului bicicletei. După șoc, această geometrie poate fi schimbată fără ca aceasta să fie vizibilă cu ochiul liber (rama răsucită, roțile din față și din spate nu sunt aliniate exact …). Problema este că acest dezechilibru poate fi simțit de copil și acesta se poate simți mai puțin confortabil pe bicicletă, mai puțin sigur pe el.

În cele din urmă, condiția generală a cadrului poate fi un punct de reper bun, mai ales dacă bicicleta este trecută de la verișorii mici la frații mai mari. Dacă se întâmplă acest lucru, ne putem imagina cu ușurință că vopseaua va fi afectată. Pe de altă parte, aveți grijă la petele de rugină, semnele de umiditate care pot afecta și alte componente ale bicicletei.

Dacă credeți că este timpul să vă schimbați bicicleta copilului dvs., aruncați o privire la sfaturile noastre pentru alegerea bicicletei copilului!

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 3,75 din 5)
Încarc...

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
EXERCITII ABDOMEN ⋆ ANTRENAMENTE PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Jun 17, 2021
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020