Homeopatia este o metodă terapeutică bazată pe un principiu simplu al legii de similitudine. Cunoscut încă din antichitate, acest tratament trebuie să fie adaptat în funcție de reacția inviduală a sportivului.

PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE HOMEOPATIEI

Hipocrate a remarcat că exista un paralelism între toxicitatea unei substanțe și puterea sa terapeutică.

Știai că? Homeopatia este un tratament vechi!  În 1790 un medic neamț, doctorul Hahnemann, vrea să cunoască efectele exacte ale medicamentelor utilizate în epoca sa. Astfel, el a experimentat pe el însuși substanțe pentru a le afla eficacitatea sau nocivitatea.

Aceasta face parte din descoperirile sale, el pledează pentru acordarea unor doze din ce în ce mai slabe, pentru a limita efecte toxice ale respectivelor substanțe. Acesta a publicat o  lucrarare ce poate fi considerată drept biblia homeopatiei.

DILUȚIILE

Diferitele forme propuse sunt în conformitate cu principiul Hahnaemann (Dh) sau centezimal Hahnaemann (Ch). Astfel, Ch este o porțiune de substanță activă în 99 părți de solvant.

Homeopatica este prescrisă în doze scăzute sau infinitezimale.

DH reprezintă “decimal Hahnemannian” si CH pentru “centezimală Hahnemannian”.

Când spunem că un produs este dozat la 5Dh, aceasta înseamnă că produsul de bază a fost diluat de 5 ori în 1/10 și a fost supus agitării, la fiecare diluție. În cazul în care un produs este exprimat în 5 CH, atunci acesta va fi diluat de 5 ori până la 1/100 și se agită de fiecare dată.

UTILIZAREA  HOMEOPATIEI ÎN MEDICINĂ ȘI TRAUMATOLOGIA SPORTULUI

Homeopatia nu este un truc, se folosește drept un  medicament prescris de către medicii calificați în acest domeniu.  Este cu siguranță unul dintre tratamentele în cazul traumelelor sau microtraumelor sportiv.

Este cu siguranță unul dintre tratamentele de alegere în diferite traume sau microtraume sportive, în plus favorizează mișcarea sportivă.

ARNICA

Arnica are o mare afinitate pentru capilarele sanguine și fibrele musculare.

Prin urmare, este potrivit pentru toate fenomenele cu caracter de hemoragie,  în toate formele sale, fie că vorbim de o întindere, de o entorsă sau chiar o oboseală musculară simplă.

Înainte de a utiliza arnica, este nevoie de un diagnostic necesită precis  care urmează să fie stabilit de către medicul homeopat,  în scopul de a stabili un tratament complex adaptat.

UTILIZAREA ARNICĂI ÎN MEDICINA SPORTIVĂ

Exemplu de utilizare posttraumatic: 9CH 5 granule la fiecare 10 minute la o entorsă și apoi 5 granule de 6 ori pe zi, timp de trei zile,  apoi 5 granule de trei ori pe zi( cere sfatul medicului sau farmacistului)

Pentru a preveni sau combate crampele:

O crampa este o contracție involuntară, brutală, intensă și dureroasă la nivelul unui mușchi. Este ca o  lovitură de cuțit  care provoacă o durere extremă.

Căldură, masaj și arnică asociate  cu întinderile  pot limita apariția crampelor dar, de asemenea, trebuie corectate proastele obiceiuri alimentare.

Avestisment: homeopatia nu este un tratrament tradițional, nu este un truc. Face parte dintr-un medicament prescris de către medicii specializați.

Medicul la centrul prescripției: examinarea, diagnostic, examene clinice și de laborator sunt esențiale înainte de a lua orice tratament homeopatic.

Atletul trebuie, indiferent de tratamentul primit, să verifice dacă  acesta este autorizat  de legislația de prevenire a dopajului, pentru a nu intra în contextul consumului de droguri sau a altor  substanțe interzise.

CONCLUZIE

Prescripția de arnică se realizează în diferite diluții folosind diferite tehnici, fără contact direct cu pielea și cu alimentele.

Timpul de reacție și acțiune este strict individual. Dacă nu există semne de ameliorare, sau există o agravare, o nouă evaluare medicală este necesară. Amintește-ți: orice automedicație este periculoasă pentru sănătatea ta. Nu uita că cel mai bun tratament este să eviți rănile în cadrul practicii sportive, asociind toate acestea cu o alimentație echilibrată. 
Homeopatia este o metodă terapeutică bazată pe un principiu simplu al legii de similitudine. Cunoscut încă din antichitate, acest tratament trebuie să fie adaptat în funcție de reacția inviduală a sportivului.

Cât de mult ți-a plăcut articolul nostru?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 2,00 din 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Articole recomandate

EXERCITII CARDIO ⋆ PENTRU ACASA
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Nov 5, 2020
PILATES – DESCOPERIȚI BENEFICIILE ACESTUI SPORT
By Decathlon  /  Ultima actualizare: Mar 10, 2020