2.3. Bugetul disponibil
Chiar dacă ți-ai făcut o idee cât se poate de clară, privind dimensiunile și greutatea bicicletei perfecte pentru tine, în funcție de nevoile pe care le ai, este esențial să îți prestezi un buget.
O bicicletă ieftină nu reprezintă întotdeauna cea mai bună opțiune pe care poți miza, mai ales dacă nevoia ta de mișcare presupune participarea la competiții de profit, sau testarea unor limite fizice din ce în ce mai ridicate, în arii naturale ce diferă ca dificultate.
Așadar, stabilirea bugetului pentru achiziționarea unei biciclete are legătură cu motivul pentru care îți dorești să utilizezi acest produs. Așadar, iată o serie de praguri la care te poți raporta:
Buget sub 500 lei - biciclete cu o echipare slab calitativă, pe baza unor piese a căror calitate este discutabilă și cu o rezistență ce trece cu greu proba timpului. Costurile de întreținere pot depăși în timp prețul de achiziție inițial.
Buget între 500 - 1.000 lei - asociate acestui interval de prețuri modele de biciclete pentru oraș, biciclete MTB entry-level și unele biciclete pliabile. Însă nici aceste produse nu prezintă garanția pe care o dorești, în cazul unor coborâri pe terenuri accidentate, sau al participării la competiții de profil.
Buget intre 1.000 - 2.000 lei - modelele din acest range de preț se pot găsi în mai toate categoriile principale de biciclete. Așadar, dacă bugetul îți permite, ai la dispoziție o gamă variată de soluții: pentru oraș, trekking, MTB. Aceste modele încep să surprindă prin funcții și proprietăți cu adevărate. Ex: frânele pe disc, roțile de 29” etc
Buget între 2.000 - 3.000 lei - acest interval de prețuri pentru achiziționarea unei biciclete îți permite acces la modele mid-level, utile în activități de trekking sau mountain-bike.Tot în acest interval se încadrează și modelele basic pentru cursiere, ideale pentru pasionații curselor de weekend, sau pentru cicliștii începători.
Buget între 3.000 - 4.500 lei - bicicletele pe care le poți comanda online la un astfel de preț au piese de calitate, ce susține o perioadă de utilizare îndelungată. Aceste modele îți permit să participi fără probleme la competiții dedicate amatorilor. EX: bicicletele de tip MTB.
Buget de peste 4.500 lei - în această categorie intră cursierele cu elemente de carbon, bicicletele electrice, bicicletele cu dinam pe butuc, cele cu frâne pe disc și suspensii pe spate etc. Asigură un mix excelent de confort, manevrabilitate și rezistentă.
Buget de peste 10.000 lei - dedicate celor care participă frecvent la competiții. Modelele din acest interval nu reprezintă o alegere inspirată pentru bicicliștii amatori, sau cei care preferă ieșirile doar în timpul liber. Sunt prevăzute cu materiale de cea mai bună calitate și tehnologii de top, ce pot susține performanța la cel mai înalt nivel.