CUM SĂ REPAR O BICICLETĂ NEFOLOSITĂ O PERIOADĂ ÎNDELUNGATĂ DE TIMP ?

Recomandări de întreținere a bicicletei 

Echipa noastră de pasionați de ciclism a întocmit o mică listă cu recomandări, pentru întreținerea corectă a bicicletei. Ai grijă de bicicleta ta de-a lungul anului și aceasta îți va fi recunoscătoare! :)



Dacă mergi cu bicicleta zilnic (sau aproape în fiecare zi), este necesară o întreținere consecventă a acesteia, pentru a îi prelungi durata de viață. Întreținerea zilnică a bicicletei tale te va ajuta să nu o duci la reparat mai mult decât este necesar în mod normal și să te bucuri de deplasări foarte confortabile.

CUM SĂ REPAR O BICICLETĂ NEFOLOSITĂ O PERIOADĂ ÎNDELUNGATĂ DE TIMP ?

1. Cum să repar o bicicletă nefolosită o perioadă îndelungată de timp ?

Ai dat peste vechea bicicletă prăfuită din garaj sau ți-ai cumpărat o bicicletă la mâna a doua? Aceasta poate fi reparată ușor, nu te îngrijora! Noi îți propunem două soluții, tu trebuie doar să o alegi pe cea care îți surâde cel mai mult:

-o  poți aduce în atelierele din magazinele Decathlon pentru reparație: specialiștii noștri oferă servicii de întreținere și reparație a echipamentului tău sportiv, indiferent de disciplina sportivă.

CUM SĂ REPAR O BICICLETĂ NEFOLOSITĂ O PERIOADĂ ÎNDELUNGATĂ DE TIMP ?

2.O dată pe lună: umflă cauciucurile!

Dacă folosești bicicleta zilnic, verifică starea cauciucurilor o dată pe săptămână și reumflă cauciucurile în fiecare lună, dacă este nevoie.
Presiunea recomandată în cazul bicicletelor este de 4,5 bari. Dacă dispui de o pompă de picior prevăzută cu manometru, poți controla foarte ușor nivelul de umflare. Dacă nu, este suficient să verifici umflarea roților, apăsând cu degetele pe cauciuc: cauciucul trebuie să fie ferm, dar să îți permită să poți apăsa încă puțin deasupra. Cu cât cauciucul este mai dur, cu atât randamentul este mai bun, dar vei resimți mai mult denivelările de pe traseu. În schimb, un cauciuc umflat insuficient riscă să deterioreze jantele bicicletei și să se spargă mai rapid.  

3. Cum repar roata dacă se sparge ?

Desigur, o pană nu se întâmplă niciodată în momentul oportun!
Soluția cea mai simplă este să ai la tine un spray anti-pană, pentru orice eventualitate. Acest produs te va ajuta să ieși rapid din încurcătură și să parcurgi în siguranță ultimii kilometrii până acasă. Odată ajuns acasă, vei putea repara camera de aer cu un kit de reparație și un levier.  

CUM SĂ REPAR O BICICLETĂ NEFOLOSITĂ O PERIOADĂ ÎNDELUNGATĂ DE TIMP ?

4. O dată pe lună: unge lanțul și antifurtul!

Cu ce produs pot să curăț lanțul de la bicicletă?

Decathlon pune la dispoziție un spray special pentru a debloca, curăța, unge și alunga umiditatea de la nivelul transmisiei. Acest degresant Bio asigură o degresare eficientă a pieselor de transmisie (lanț, schimbătoare, etc.) și este un produs all-in-one, menit să vă simplifice această misiunea de curățare a bicicletei.


Cum trebuie să curăț corect lanțul bicicletei? Este necesar să folosesc ulei sau grăsime pentru acesta?

Recomandarea noastră: întoarceți lanțul, cu ajutorul pedalelor și pulverizați spray pe toată lungimea lanțului. 


Cum trebuie să ung antifurtul?

Țineți antifurtul drept, pulverizați un puf de spray în interiorul încuietorii, introduceți cheia și răsuciți-o de câteva ori. La final, ștergeți urmele de spray cu o bucată de material.

5. O dată la fiecare două săptămâni: spală bicicleta

În oraș, exceptând zilele când plouă, bicicleta nu se murdărește precum o bicicletă MTB spre exemplu care este folosită pentru trasee prin pădure. Din acest motiv, este inutil să speli bicicleta de oraș prea des. 

Cu ce pot să spăl bicicleta?

Știm că multe persoane folosesc detergent de vase pentru curățarea bicicletei, dar știai că acestea conțin săruri dăunătoare componentelor bicicletei? Echipa noastră de pasionați a dezvoltat un spray pentru curățarea și spălarea bicicletei, care protejează în timp componentele acesteia și vopseaua. În plus, acesta este eficient din punct de vedere al consumului de apă.


Cum să spăl bicicleta?

Îți recomandăm ca la fiecare două săptămâni să îți speli bicicleta cu soluție/spray de curățare special pentru bicicletă și apă caldă. Folosește un burete pentru a curăța cadrul, ghidonul, șaua, apărătorile de noroi, portbagajul, etc. În schimb, evită să folosești un furtun, deoarece anumite componente ale bicicletei pot fi afectate de jetul puternic de apă. După ce ai terminat de spălat bicicleta, șterge-o cu un material uscat, pentru a evita apariția ruginii.
Profită pentru a verifica nivelul de strângere a șuruburilor. Se poate întâmpla ca pe diverse alei pavate, bicicleta ta să se zdruncine ușor și strângerea șuruburilor să se slăbească. În ceea ce privește ungerea lanțului, îți recomandăm să faci acest lucru la final, după ce ai spălat bicicleta.

CUM SĂ REPAR O BICICLETĂ NEFOLOSITĂ O PERIOADĂ ÎNDELUNGATĂ DE TIMP ?
CUM SĂ REPAR O BICICLETĂ NEFOLOSITĂ O PERIOADĂ ÎNDELUNGATĂ DE TIMP ?

6. O dată la trei luni: verifică sistemul de frânare

Saboții de frână sunt piese care se uzează. În funcție de utilizare, greutatea utilizatorului și terenul pe care este folosită bicicleta, aceștia se uzează mai mult sau mai puțin rapid. Din acest motiv, este important să îi verifici în mod consecvent și să îi schimbi dacă este necesar. Dacă nu ești sigur/ă că aceștia sunt bine strânși, poți merge la atelierele din magazinele Decathlon, unde un tehnician va regla sistemul de frânare a bicicletei, astfel încât acesta să fie optim.

7. O dată la 6 luni sau o dată pe an: nu uita să faci revizia bicicletei

În ce constă revizia bicicleta?

Vrei să verifici starea bicicletei, dar nu știi cum? Nimic mai simplu! Este suficient să mergi într-un atelier din magazinele noastre Decathlon, unde specialiștii noștri pot efectua revizia completă a bicicletei.

8.În fiecare zi: plimbă-te cu bicicleta ta

Cea mai distractivă activitate din cele enumerate mai sus este, totuși, să te plimbi cu bicicleta în fiecare zi. În acest caz, de ce să nu faci asta?