CUM SĂ ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA PENTRU A PRACTICA CICLISM ÎN SEZONUL RECE

Cum să alegi îmbrăcămintea pentru a practica ciclism în sezonul rece

Iarna se apropie și, odată cu ea, temperaturile negative își fac simțită prezența.

 Deși această perioadă nu pare cea mai plăcută pentru practicarea ciclismului, dacă te îmbraci corespunzător, deplasările pe bicicletă pot fi o adevărată plăcere chiar și în sezonul rece. Urmează recomandările noastre și pregătește-te pentru aventuri pe bicicletă pe parcursul iernii! Descoperă echipamentul esențial pentru deplasările cu bicicleta:

1. Importanța îmbrăcămintei de ciclism iarna

Aleasă în mod corect, cea mai bună îmbrăcăminte pentru ciclism le oferă sportivilor libertate de mișcare și confort, indiferent de sezon. Chiar și în timpul lunilor de iarna poți ieși cu bicicleta, dacă vremea îți permite, iar funcțiile elementelor vestimentare pentru ciclism trebuie să se adapteze iarna minimelor din termometre:

reținere optimă a căldurii corporale
evacuare foarte bună a transpirației
izolare excelentă împotriva frigului
protecție garantată în fața precipitațiilor.

Materialele și țesăturile unui echipament de ciclism pentru iarnă conțin tehnologii inovatoare, testate de experții noștri pentru ca frigul să nu reprezinte un risc pentru sănătatea ta, sau un impediment în calea performanței, atunci când ieși la pedalat în sezonul rece. Vezi în cele ce urmează cum trebuie acestea alese, pe baza unei informări corecte în paginile de produs.

2. Cum alegi îmbrăcămintea pentru ciclism iarna

CUM SĂ ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA PENTRU A PRACTICA CICLISM ÎN SEZONUL RECE
CUM SĂ ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA PENTRU A PRACTICA CICLISM ÎN SEZONUL RECE

Lenjerie de corp ciclism

Îți recomandăm să porți o bluză termică în timpul practicării de ciclism pe timp de iarnă, deoarece aceasta asigură o bună evacuare a transpirației în timpul activității sportive, garantând și o bună protecție împotriva frigului.

Echipamentul care asigură căldură în timpul deplasărilor pe vreme foarte rece<br>

Bluză ciclism

Alege să porți o bluză cu mâneci lungi. Acest al doilea strat este ideal pentru a asigura căldură. Bariera termică, asigurată de materialul calitativ, împiedică senzația de frig din timpul deplasărilor. De asemenea, o țesătură foarte bună poate genera și mai mult confort termic, în funcție de eficiența cu care poate evacua transpirația acumulată.

Echipamentul care asigură căldură în timpul deplasărilor pe vreme foarte rece<br>

Jachetă ciclism 

Protejează-te de frig! Grație componentelor sale tehnice, jacheta pentru ciclism te protejează de frig și de ploi ușoare. În plus, cagula detașabilă îți asigură un plus de căldură în caz de temperatură foarte scăzută. Acest al treilea strat asigură izolarea corpului de frig.

Alege o jachetă de ciclism pentru iarnă dintr-un material ce poate rezista cu bio în fața pătrunderii apei. Rezistența materialului se măsoară prin presiunea apei, exprimată în mm pe coloana de apă (test conform normei ISO 811). Cu cât presiunea apei măsoară o valoare mai mare, cu atât materialul jachetei de ciclism pentru iarnă este mai impermeabil.

Citește cu atenție informațiile tehnice din pagina produsului selectat și optează pentru o jachetă dintr-un material cu o valoarea a presiunii apei de cel puțin 2000 mm (eficiență a materialului impermeabil testată la căderi de precipitații, pe o perioadă de aproximativ 2 ore).

Echipamentul care asigură căldură în timpul deplasărilor pe vreme foarte rece<br>

Colanți ciclism

Al patrulea element al ținutei este reprezentat de colanți. Aceștia asigură confort, grație bazonului interior și materialelor din care sunt concepuți. Alege o pereche de colanți ce includ pe lista de materiale și lâna merinos*.

În condiții de umiditate ridicată, această fibră naturală poate absorbi până la 35% din greutatea proprie. Atunci când organismul produce vapori, se produce o reacție între aceștia și celulele fibrelor, în urma căreia se eliberează căldură - căldură de absorbție.

*lâna utilizată pentru produsele noastre provine din Africa de Sud, de la ferme unde animalele nu sunt maltratate.  

3. Importanța echipamentului de protectie în ciclism iarna

CUM SĂ ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA PENTRU A PRACTICA CICLISM ÎN SEZONUL RECE
CUM SĂ ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA PENTRU A PRACTICA CICLISM ÎN SEZONUL RECE

Cască

Nici nu mai este nevoie să amintim importanța acesteia, nu-i așa ? În caz de cădere, aceasta va fi cel mai bun prieten al tău și te va proteja în timpul impactului. Ușoară și bine ventilată, casca nu îți va provoca niciun disconfort în timpul deplasării.

Atunci când pedalezi în sezonul rece, casca minimizează riscul unor accidentări grave, cauzate de căderea pe un carosabil alunecos. Poleiul de pe drum, sau pelicula de apă produsă ca urmare a ploilor, implică măsuri de protecție ridicate, pentru cei care practică orice formă de ciclism în astfel de condiții. Iar casca este doar un exemplu, în acest sens.

Accesoriile echipamentului

Protecții pentru încălțăminte

Este foarte important să îți protejezi extremitățile deoarece acestea influențează temperatura corporală. Utilizând acest accesoriu, nu te vei mai teme de frig și de ploaie.

Accesoriile echipamentului

Ochelari de soare

Ai grijă să îți protejezi ochii de vânt, de razele soarelui și de proiecțiile de murdărie de pe drum. Ochelarii de ciclism sunt un accesoriu esențial! De asemenea, alegerea unei de ochelari UV pentru sesiunile de ciclism iarnă, îți permite o vizibilitate optimă, chiar și atunci când gheața sau zăpada de pe marginile carosabilului reflectă puternic lumina soarelui.  

Accesoriile echipamentului

Mănuși

Purtând mănuși de ciclism, te bucuri de confort în timpul practicării de ciclism, îți protejezi mâinile de frig sau de zgârieturi, în caz de cădere. Alege mănuși de ciclism pentru iarnă prevăzute cu un strat de căptușeală pieptănată la interior, iar la exterior, cu un model 3D, pentru o mai bună aderență pe ghidon.  

Cele mai bune mănuși de ciclism pentru iarnă mai sunt prevăzute și cu inserții reflectorizante, pentru a fi mult mai vizibil în trafic, atunci când luminozitatea este scăzută, ca urmare a condițiilor meteo specifice. De asemenea, acestea trebuie să conțină o membrană special concepută pentru a permite hidrofobia, în caz de ploi mărunte sau burniță.

Accesoriile echipamentului

Guler

Gulerul este ideal pentru a-ți proteja gâtul, bărbia și nasul de frig și vânt în timpul deplasărilor cu bicicleta. Îți recomandăm un guler pentru ciclism iarna prevăzut cu perforații tip laser, pentru a permite respirația și a evita, astfel, aburirea ochelarilor.

4. Alegerea accesoriilor pentru ciclism iarna

CUM SĂ ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA PENTRU A PRACTICA CICLISM ÎN SEZONUL RECE
CUM SĂ ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA PENTRU A PRACTICA CICLISM ÎN SEZONUL RECE

Bidon și suport pentru bidon

Hidratarea este esențială și în timpul deplasărilor pe timp de iarnă. Adesea atenuată de frig, senzația de sete este resimțită mai puțin, dar corpul transpiră chiar și în timpul antrenamentelor pe timp de iarnă, deci este foarte important să te hidratezi bine. Pentru a fi sigur că o să ai suficientă apă la tine, echipează-te cu unul sau două bidoane în funcție de durata traseului!

Accesoriile secundare

Kit de reparații

Nu risca să îți strici ieșirea cu bicicleta din cauza unei pane sau a unei probleme tehnice! Ia cu tine strictul necesar pentru a demonta, repara și umfla cauciucurile. O unealtă multi-tool este esențială pentru a regla, deșuruba sau înșuruba diverse piese ale bicicletei.

Iată cum se alege îmbrăcămintea pentru ciclism dedicată sezonului rece. Îți  oferim produse pentru fiecare zonă a corpului, testate la cele mai înalte standarde de experții noștri, cu rol esențial în siguranță, confort și mișcare. Cu ajutorul unui echipament de ciclism complet, dedicat particularităților meteo din lunile reci, continui performanța indiferent de vreme!

CUM SĂ REPAR O BICICLETĂ NEFOLOSITĂ O PERIOADĂ ÎNDELUNGATĂ DE TIMP ?

RECOMANDĂRI DE ÎNTREȚINERE A BICICLETEI

Echipa noastră de pasionați de ciclism a întocmit o mică listă cu recomandări, pentru întreținerea corectă a bicicletei. Ai grijă de bicicleta ta de-a lungul anului și aceasta îți va fi recunoscătoare!

CUM SĂ TE ECHIPEZI CORESPUNZĂTOR PENTRU CICLISM PE TIMP DE NOAPTE

CUM SĂ TE ECHIPEZI CORESPUNZĂTOR PENTRU CICLISM PE TIMP DE NOAPTE

Te simți în siguranță atunci când practici ciclism pe timp de zi, dar nu și atunci când alegi să pedalezi pe timp de noapte? Nu te îngrijora, există o serie de accesorii special concepute pentru a te ajuta să circuli în deplină siguranță chiar și pe întuneric.

 CICLISM CUM SĂ ÎȚI ALEGI HOME TRAINERUL?

CICLISM CUM SĂ ÎȚI ALEGI HOME TRAINERUL?

Îți place să faci exerciții cardio, să te menții în formă în timpul iernii? Ai încercat home trainerul? Antrenează-te acasă sau în garaj, fără să resimți frigul atunci când pedalezi !

CUM SĂ ALEGI CASCA DE CICLISM

CUM SĂ ALEGI CASCA DE CICLISM

1.Utilizare 2.Circumferința capului

6 IDEI DE CADOURI PENTRU MICII PASIONAȚI DE CICLISM

6 IDEI DE CADOURI PENTRU MICII PASIONAȚI DE CICLISM

Cel mic este deja pasionat de ciclism sau îți dorești să îi faci cunoștință cu acest sport? Anul acesta, de Crăciun, oferă-i micului tău ciclist bucuria de a face sport, alegând din sugestiile de cadouri propuse de către echipa Decathlon!