Cum să îți alegi home trainerul?

Îți place să faci exerciții cardio, să te menții în formă în timpul iernii? Ai încercat home trainerul? Antrenează-te acasă sau în garaj, fără să resimți frigul atunci când pedalezi !

 CICLISM CUM SĂ ÎȚI ALEGI HOME TRAINERUL?

Ce este un home trainer?

Un home trainer este un echipament ce îți permite să folosești bicicleta în mod staționar pentru a te încălzi înainte de cursă sau atunci când vremea este nefavorabilă.

 Home trainer: cui îi este destinat?

Home trainerul este recomandat:

-pentru practicanții de ciclism care vor să se antreneze iarna, fără a resimți frigul

-pentru practicanții de ciclism care vor să își optimizeze antrenamentul cu exerciții specifice

-pentru practicanții de ciclism care vor să se mențină în formă

-pentru practicanții de ciclism care vor să își facă încălzirea înainte de traseu

 CICLISM CUM SĂ ÎȚI ALEGI HOME TRAINERUL?

Două tipuri de fixare a bicicletei 

Home trainerul clasic
Acest tip de home trainer este ușor de folosit, bicicleta se fixează pe axul roții spate fără ca aceasta să fie demontată. A se utiliza totuși un cauciuc specific home trainerului.

Home trainerul cu transmisie directă
Home trainerul cu montare directă înlocuiește roata spate a bicicletei cu sistemul sau de integrat de fixare a bicicletei. Pe acesta se montează doar caseta de pinioane a bicicletei, restul bicicletei fixându-se prin intermediul axului roții pe suport.

Home trainerul clasic se conectează sau este interactiv ? 

Capacitatea maximă: un criteriu important pentru a face alegerea corectă

Puterea de frânare maximă a home trainerului este importantă pentru practicanții de ciclism care își doresc să urmeze un program de antrenament complex și variat.

Dacă ești în căutarea unui home trainer pentru a pedala la o viteză constantă cu scopul de a te menține în formă, o putere între 500W și 750W este suficientă.

Dacă intenționați să lucrați cu o viteză mare, puterea (rezistența este importantă) sau explozivitatea ( antrenament divizat), aveți nevoie de un home trainer cu o putere mai mare de 800W.  

 CICLISM CUM SĂ ÎȚI ALEGI HOME TRAINERUL?

Cum și la ce se conectează home trainerul pentru a rupe monotonia antrenamentelor?

Este foarte simplu. Ciclistul  conectează la hometrainerul prin Bluetooth Smart și/sau ANT+ la un calculator, o tabletă, un smartphone, un computer de bicicletă sau un GPS. Astfel poate să își urmărească parcursul și performanțele direct de pe ecran. Practic, nu?

Senzorii plasați pe home trainer fac posibilă măsurarea efortului ciclistului, de la puterea pedalării la viteza de pedalare. Trainerul conectat este o soluție excelentă pentru a rupe monotonia antrenamentului. Cursele virtuale și înregistrările video reprezintă noi universuri de explorare! Poți alege dintr-o gamă largă de software, cum ar fi TACX Desktop, ZWIFT sau B’TWIN Training.

 CICLISM CUM SĂ ÎȚI ALEGI HOME TRAINERUL?