CUM SĂ TE ECHIPEZI CORESPUNZĂTOR PENTRU CICLISM PE TIMP DE NOAPTE

Cum să te echipezi corespunzător pentru ciclism pe timp de noapte

Te simți în siguranță atunci când practici ciclism pe timp de zi, dar nu și atunci când alegi să pedalezi pe timp de noapte? Nu te îngrijora, există o serie de accesorii special concepute pentru a te ajuta să circuli în deplină siguranță chiar și pe întuneric.

O lumină eficientă trebuie să îți asigure o vizibilitate optimă asupra drumului și să îți permită să fii perfect vizibil în fața celorlalți participanți la trafic. Pentru a vedea mai bine, îți recomandăm să adaugi lumini în față, iar pentru a fi mai vizibil, îți recomandăm să adaugi lumini în partea din spate. În ambele cazuri, trebuie să alegi lumini potrivite în funcție de tipul de ciclism practicat.  

Soluții adaptate tuturor nevoilor 

Alegerea luminilor trebuie să se facă în funcție de mediul în care te deplasezi, de traseele pe care le parcurgi și de frecvența acestora. Dacă practici ciclism pe timp de noapte doar ocazional, pe trasee scurte, îți recomandăm să alegi un kit de lumini led detașabile, cu clips. În schimb, dacă obișnuiești să  pedalezi pe timp de noapte sau dimineața foarte devreme, alege lumini care pot fi fixate permanent pe bicicletă, poate chiar pe cele cu alimentare pe dinam, a căror autonomie este nelimitată. Pentru trasee în afara orașului, investește într-un model de lumini cu baterie reîncărcabilă, deoarece acestea sunt mai puternice.

Pe de altă parte, pentru ciclism în oraș alege o lumină care funcționează cu baterii. Pentru și mai multă siguranță și vizibilitate în fața celorlalți participanți la trafic, alege luminile intermitente, foarte eficiente.  

CUM SĂ TE ECHIPEZI CORESPUNZĂTOR PENTRU CICLISM PE TIMP DE NOAPTE

Adaptarea echipamentului

Bicicleta ta este acum vizibilă și vezi clar ce se întâmplă pe drum, dar pentru a fi observat mai ușor în întuneric, este important să te echipezi cu accesoriile adaptate. În timpul tuturor deplasărilor pe bicicletă, pe întuneric, este esențial să porți o vestă reflectorizantă. Având în vedere că acesta nu are mâneci, o poți completa cu brățări reflectorizante, practice atunci când le semnalizezi celorlalți participanți în trafic că te pregătești să virezi.

Pentru partea inferioară a corpului, nu ezita să utilizezi benzi reflectorizante pentru pantalon și o bandă de vizibilitate sau husă reflectorizantă dacă porți rucsac.

Cu lumini adaptate tipului de ciclism practicat, ce îți asigură vizibilitate pe traseu și cu accesorii vestimentare pentru siguranță, pedalezi în siguranță tot timpul anului, pe orice tip de vreme, la orice oră!

CUM SĂ TE ECHIPEZI CORESPUNZĂTOR PENTRU CICLISM PE TIMP DE NOAPTE