domyos_cover_gymGimnastica educativă și sportivă

Descoperiți gimnastica educativă și sportivă

Copilul dumneavoastră are multă energie și vă este greu să țineți pasul cu el? Este normal! Înainte de începutul adolescenței, copiii explorează toate posibilitățile de a-și consuma energia. Educația fizică este un mod foarte bun prin care să-și consume energia.


ÎNCEPÂND DE LA VÂRSTA DE 5 ANI, COPILUL A ÎNȚELES CUM SĂ-ȘI COORDONEZE MIȘCĂRILE ȘI CUM ÎI FUNCȚIONEAZĂ CORPUL.
Copilului îi place să alerge, să sară și să miște în orice fel cu putință. Gimnastica educativă este un mod excelent de a-și consuma energia. Se poate practica la școală, acasă sau la club. Această disciplină învață copiii să respecte anumite reguli, să-și întărească relația cu părinții și să socializeze. Pe scurt, copilul învață ce înseamnă un stil de viață sănătos dar și numeroase alte lucruri.

Ce este gimnastica educativă și sportivă?

Să săriți, să vă găsiți echilibrul, să realizați anumite mișcări. Gimnastica pentru copii reprezintă o serie de mișcări, câteodată ritmată, permite celor mici, dar și tinerilor să exploreze toate posibilitățile de a face sport. Această practică este în continuarea exercițiilor de baby gym, care contribuie la construcția schemei corporale a copilului și care îl ajută să dobândească diferite repere pentru a învăța să se miște. Această disciplină se poate practica la club dar și acasă, în interiorsau la exterior. O coardă de sărit, o trambulină, sau o minge chiar îți pot consuma energia! Bucurie și râsete garantate!

Mișcare și amuzament, asta propune gimnastica educativă! Fie că e practicată la club, fie acasă, prin gimnastică, copiii dobândesc anumite noțiuni/valori precum: să respecte instrucțiunile, să-și respecte colegii, ora de antrenament etc. Reguli ce se învață prin joc, dar care vor fi asimilate mai târziu, pe parcursul vieții. Gimnastica educativă și sportivă poate fi momentul în care vă întăriți legătura cu copilul dumneavoastră, bucurându-vă împreună de mișcare. Datorită accesoriilor diferite, această disciplină este accesibilă oricui,ușor de practicat și o bază bună pentru a continua sportul.

Descoperiți gimnastica educativă și sportivă

Regulile gimnasticii pentru copii

Regula nr.1 este disciplina. Copilul dumneavostră trebuie să-și dea seama ce îi place. Iar diversitatea accesoriilor - coardă de sărit, trambulină, elastic, minge - îi oferă posibilitatea de a încerca exerciții diverse. Este un mod de a-și solicita diferite grupe musculare dar și de a-și tonifia întregul corp. La școală sau acasă, copiii trebuie să învețe să-și coordoneze mișcările, respectând instrucțiunile. Un mod frumos de a învăța și de a se dezvolta!

Care sunt beneficiile gimnasticii educative?

Beneficiile gimnasticii educative sunt numeroase, și nu doar pe plan fizic. Pentru unii copii, gimnastica educativă poate însemna să se detașeze iar pentru alții, să-și canalizeze energia pe o anumită activitate. De asemenea, pentru alți copii poate fi un mod de a se concentra, de a-și desfășura activitatea într-un cadru sportiv. Practicarea gimnasticii înseamnă a face mișcare regulat și oprește copilul de la a cădea pradă sedentarismului sau micilor ecrane.

Cu alte cuvinte, gimnastica încurajează un stil de viață sănătos în care mișcarea e o plăcere, un obicei. De asemenea, în cadrul antrenamentelor de gimnastică copilul învață că trebuie să ajungă la timp la oră, să lase colegul să sară pe trambulină și să asculte indicațiile antrenorului. Va învăța să-și seteze obiective și să devină autonom. Gimnastica este o școală a vieții!

domyos_visuels_gymGimnastica educativă și sportivă

Pentru cine este gimnastica educativă și sportivă?

În jurul vârstei de 5 ani, copilul devine autonom. Mișcările sunt mai precise. Gimnastica educativă și sportivă implică utilizarea accesoriilor precum coarda de sărit, trambulina, mingea. Așadar, practicarea acestui sport poate începe de la 5 ani Pentru că este o activitate ludică, această disciplină poate fi practicată mai mulți ani. Ulterior, copilul se poate orienta spre un activitate particulară din cadrul sportului precum: trambulina, bârna, inelele etc. Sau poate alege chiar un alt sport. Gimnastica educativă și sportivă dezvoltă dinamismul și rezistența, necesare în orice practică sportivă!

Descoperiți gimnastica educativă și sportivă

Echipamnetul necesar pentru gimnastica educativă

Indiferent de natura activității sportive, alergare, săritul corzii, echipamentul trebuie să fie adaptat.   Trebuie să fie potrivit vârstei și înălțimii copilului.   Puteți opta pentru o bluză de trening cu fermoar.  Este mai ușor de utilizat.   În funcție de locul de practică, vă recomandăm să alegeți o ținută mai mult sau mai puțin călduroasă, dar care să ajute copilul să râmână ușor în tricou. De asemenea, alegeți încălțăminte ușoară.

Cu siguranță ați înțeles că gimnastica educativă și sportivă oferă multe avantaje copilului.  Foarte accesibilă și se poate practica aprope oriunde. Învață copilul noțiuni precum autonomia și respectul.   Și toate acestea într-un cadru plăcut și ludic.

V-ați dus copilul la gimnastică? Ce mai așteptați?

 

 

autor

Sylvia

Redactor convins de beneficiile activității fizice, sportivă și mama unei micuțe gimnaste, vă voi ghida spre sfaturile potrivite din domeniu.  

Râmâne la latitudinea voastră să alegeți sportul care vi se potrivește cel mai bine!

Alte sfaturi:

DE CE AU COPIII NEVOIE DE EDUCAȚIE FIZICĂ?

DE CE AU COPIII NEVOIE DE EDUCAȚIE FIZICĂ?

CE ESTE EDUCAȚIA FIZICĂ ? REGULILE EDUCAȚIEI FIZICE ACTIVITĂȚILE DE GIMNASTICĂ PENTRU COPII. CARE SUNT BENEFICIILE ACESTORA ?

SPORTURI PENTRU COPII – ALEGERILE CELE MAI POTRIVITE ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTĂ

Sporturi pentru copii - Recomandări în funcție de vârstă

Vezi ce sporturi pentru copii este indicat să practice micuțul tău în funcție de vârsta, ce beneficii oferă și cum se alege echipamentul pentru practicarea lor.

DE CE ESTE IMPORTANT SPORTUL IN VIATA COPIILOR?

DE CE ESTE IMPORTANT SPORTUL IN VIATA COPIILOR?

SPORTUL ÎI AJUTĂ PE COPII SĂ ÎNVEȚE MAI BINE PRIN SPORT, COPIII GESTIONEAZĂ MAI BINE OBOSEALA ȘI ANXIETATEA SPORTUL ÎNTĂREȘTE SISTEMUL IMUNITAR

SPORTURI PENTRU COPII: IMPORTANȚA ACESTORA ȘI CARE ESTE UN TOP 5 AL PREFERINȚELOR MICUȚILOR

SPORTURI PENTRU COPII: IMPORTANȚA ACESTORA ȘI CARE ESTE UN TOP 5 AL PREFERINȚELOR MICUȚILOR

Copiii, în special cei mici, au foarte multă energie, pe care și-o consumă făcând mișcare.