Unselected
DE CE AU COPIII NEVOIE DE EDUCAȚIE FIZICĂ?

De ce au copiii nevoie de educație fizică?

CE ESTE EDUCAȚIA FIZICĂ ? REGULILE EDUCAȚIEI FIZICE ACTIVITĂȚILE DE GIMNASTICĂ PENTRU COPII. CARE SUNT BENEFICIILE ACESTORA ?

Unselected

Puștiul tău debordează de energie și îți este greu câteodată să-i faci față? E normal! Înainte de începerea adolescenței, copiii explorează cele o mie și una de posibilități fizice care le sunt oferite. Educația fizică este un mijloc excelent de a le canaliza toată această impetuozitate!

ÎNCEPÂND CU VÂRSTA DE 5 ANI, COPILUL ÎNȚELEGE DESTUL DE BINE CUM SĂ-ȘI COORDONEZE MIȘCĂRILE ȘI MODUL GENERAL DE A-ȘI PUNE CORPUL ÎN FUNCȚIUNE.

E puțin spus că îi place să acționeze această mașinărie care îi permite să alerge, să sară și să se miște în toate direcțiile! Educația fizică este un mod excelent de a-i „îmblânzi” energia. De asemenea, practicată la școală, acasă sau la sală, această disciplină îi învață pe cei mici să respecte anumite reguli, să consolideze sau să construiască legături puternice cu părinții sau supraveghetorul lor și să devină sociabili. Pe scurt, în afară de faptul că adoptă de mici un mod de viață sănătos, copiii care practică sport au numeroase beneficii.

Unselected
DE CE AU COPIII NEVOIE DE EDUCAȚIE FIZICĂ?

Ce este educația fizică ?

Educația fizică este formată dintr-o serie de mișcări, câteodată ritmice, care permite celor mici și tinerilor să-și consume energia și să continue să exploreze toate posibilitățile fizice care se află la dispoziția lor. Altfel spus, este o continuare a gimnasticii pentru bebeluși (baby gym), care participă la construirea schemei corporale a copilului și care îl ajută să dobândească diferite repere pentru a învăța să se miște. Această disciplină este practicată, bineînțeles, la sală, dar ea mai are și avantajul de a fi accesibilă de acasă și, în mod cotidian, în interior și în exterior! O coardă de sărit, o trambulină, o minge de gimnastică și copilul poate începe să-și consume energia! Plăcere și distracție garantate!
În plus, disciplină le permite micilor sportivi să dobândească anumite noțiuni pentru a se integra în societate. Vor învață respectul, atât față de ceilalți, cât și față de reguli și instrucțiuni, prin regulile impuse de joc și care vor fi asimilate atât de repede! Educația fizică este și o ocazie de a-ți consolida relația cu copilul, petrecând timp de calitate. Este ușor accesibilă și constituie o bază excelentă pentru a continua practicarea sportului!

Unselected
DE CE AU COPIII NEVOIE DE EDUCAȚIE FIZICĂ?

Regulile educației fizice

Regula numărul 1 a acestei discipline este ca, mai întâi, copilul tău să descopere plăcerea și ca practica să-i permită să se desfășoare după bunul plac. Iar apoi, datorită diverselor materiale (coardă de sărit, trambulină, elastic, minge de gimnastică), antrenamentul îi oferă copilului posibilitatea de a-și diversifica mișcările. Este o metodă de a-și solicita diferitele grupe musculare, fără să-și dea neapărat seama de asta, și de a se tonifia. La școală sau la sală, copiii vor trebui să învețe să-și coordoneze mișcările, respectând indicațiile. Un mod excelent de a învăța și de a crește!

Unselected
DE CE AU COPIII NEVOIE DE EDUCAȚIE FIZICĂ?

Activitățile de gimnastică pentru copii. care sunt beneficiile acestora ?

Beneficiile practicării sunt numeroase și nu numai din punct de vedere fizic. Bineînțeles, gimnastica va permite copiilor să-și consume energia, iar în cazul unora dintre ei să se descarce și să-și canalizeze astfel energia către o activitate. Ea este și un mijloc de a reuși să se concentreze. Practicarea unei activități sportive le permite să nu cedeze în fața sedentarismului și a tentației de a petrece prea mult timp în fața ecranelor.
În acest mod, le cultivăm un mod de viață sănătos și transformăm mișcarea într-o obișnuință. Ca urmare a regulilor stabilite de profesori sau de supraveghetori, o ședință de gimnastică îi va învăța pe copii să fie punctuali pentru începerea cursului, să-l lase și pe colegul lor pe trambulină și să asculte cu atenție indicațiile profesorului. Le va stabili obiective și îi va învăța să fie independenți. O școală a vieții, de fapt!

Unselected
DE CE AU COPIII NEVOIE DE EDUCAȚIE FIZICĂ?

 Educație fizică și sport. cui i se adresează?

Începând cu vârsta de 5 ani, copilul devine mai independent, mai îndemânatic. Mișcările lui sunt mai precise. Gimnastica, în ceea ce privește utilizarea accesoriilor (coardă de sărit, elastic, trambulină, minge de gimnastică), este astfel perfect accesibilă începând cu această vârstă. Având în vedere că este o activitate ludică și deosebit de accesibilă, această disciplină poate fi practicată mai mulți ani de către micuțul tău. El va fi cel care va alege apoi dacă dorește să se orienteze către o anumită activitate de gimnastică (trambulină, bârnă, inele) sau dacă dorește să încerce un alt sport. Datorită acestei practici, el va avea, în orice caz, bazele, dinamismul și rezistența, necesare pentru a se orienta către o altă disciplină!

Unselected
DE CE AU COPIII NEVOIE DE EDUCAȚIE FIZICĂ?

 Echipamentul necesar pentru gimnastica infantilă

Pentru a putea sări, alerga și efectua tot felul de mișcări după bunul plac, un trening este ținuta potrivită pentru micul practicant. Echipamentul sportiv trebuie să fie bine adaptat la mărimea lui pentru a-i oferi libertate de mișcare. Rămâne la latitudinea copilului dacă alege să poarte sau nu o jachetă cu fermoar. Un mic avantaj care-i poate ușura viața! În funcție de locul în care micul voinic practică gimnastica, alegeți o ținută mai mult sau mai puțin călduroasă și dați-i posibilitatea să rămână în tricou până la sfârșit... O pereche de încălțăminte cu o greutate redusă îi va completa perfect ținuta.
Altfel spus, gimnastica pentru copii oferă numeroase avantaje micilor practicanți. Foarte accesibilă, practicabilă (aproape) oriunde, ea le permite să-și consume energia și să învețe diferite noțiuni cum ar fi autonomia și respectul. Și toate acestea, într-un cadru plăcut și ludic. Ce altceva ți-ai mai putea dori?