Ce trotinetă electrică să cumpăr? ghid complet de recomandări

Află ce trotinetă electrică poți comanda de pe Decathlon.ro și care sunt avantajele oferite de un astfel de produs, pe baza criteriilor de alegere esențiale.

Ce trotinetă electrică să cumpăr? Ghid complet de recomandări

Trotineta electrică îți permite un nivel redus de efort în timpul deplasării și ocupă foarte puțin spațiu, atunci când este strânsă. Se încarcă de la sursele de energie electrică la care și tu ai acces oricând și îți permite o mobilitate foarte bună, atât timp cât pui siguranța pe primul loc.

Dacă îți dorești o trotinetă electrică ce are un design cool, este simplu de alimentat și vine cu un preț foarte avantajos, raportat la funcțiile oferite, citește acest articol! Descoperi o mulțime de informații esențiale pentru alegerea pe care o poți face mai târziu pe Decathlon.ro:

1. Avantajele unei trotinete electrice

O trotinetă electrică pentru adulți oferă o mulțime de avantaje, simplu de observat chiar de la primele utilizări. De aceea, popularitatea unui astfel de produs pentru deplasări urbane se află pe un trend ascendent de foarte mulți ani. În cele ce urmează, analizăm împreună un top al celor mai importante avantaje ale unei trotinete electrice:

1.1. Portabilitatea excelentă a unei trotinete electrice
În prezent, trotinetele electrice reprezintă cel mai convenabil mod pentru deplasare în zonele urbane, acolo unde infrastructura încurajează o astfel de dinamică a participanților la trafic. 

Alături de bicicletele portabile, trotinetele electrice ce dispun de sistem pentru strângere permit o depozitare ce implică o suprafață redusă și un transport ușor, în mașină, mijloacele de transport în comun, liftul de la birou sau scările rulante ale marilor centre comerciale.

Poti împacheta o trotinetă electrică în bagajul pe care l-ai pregătit pentru city break, astfel încât să te bucuri de o altfel de experiență în orașele de peste granițe pe care le vizitezi. Se pliază și se desface prin mișcări simple, într-un timp cât se poate de scurt.

1.2. Caracterul eco-friendly al unei trotinete electrice
Ești un participant la trafic cu grijă pentru mediul înconjurător? Cea mai bună trotinetă electrică nu doar că permite un nivel de autonomie energetică foarte bun, dar este și eco-friendly, asigurând o călătorie ce nu implică poluarea zonelor în care circuli.

Generând zero emisii în atmosferă și consumând doar o cantitate redusă de curent electric (fie cu încărcare de la sursă, fie pe bază de baterii pentru trotineta electrică), această soluție 2.0 pentru zone urbane relevă angajamentul pe care trebuie să ni-l asumăm cu toții, în privința viitorului acestei planete.

1.3. Nivel redus (spre zero) al nivelului de poluare fonică
Alegerile pe le faci în fiecare zi nu trebuie să îi deranjeze pe cei din comunitatea din care faci parte. Acest aspect rămâne la fel de valid chiar și atunci când ești participant la trafic. O trotinetă electrică este cât se poate de discretă, din punct de vedere al nivelului de poluare fonică pe care îl generează.

Alături de biciclete, produsele din această categorie permit o călătorie descrisă de silențiozitate, indiferent de spațiul în care le utilizezi.

La primele orele ale dimineții, sau atunci când te întorci seara din oraș, trotineta electrică poate funcționa la parametri optimi, însă fără produce un nivel de zgomot supărător.

Ce trotinetă electrică să cumpăr? Ghid complet de recomandări
Ce trotinetă electrică să cumpăr? Ghid complet de recomandări

2. Aspecte esențiale pentru alegerea trotinetei electrice

Dacă îți dorești să faci cea mai bună achiziție, consultă ghidul de mai jos. În rândurile următoare descoperi criteriile esențiale de alegere pentru o trotinetă electrică. Raportează aceste aspecte la propriile tale nevoi, pentru a-ți simplifica astfel decizia:

Ce trotinetă electrică să cumpăr? Ghid complet de recomandări
Ce trotinetă electrică să cumpăr? Ghid complet de recomandări
Ce trotinetă electrică să cumpăr? Ghid complet de recomandări

3. Echipamentul de protecție pentru trotineta electrică

Vorbim acum despre echipamentul de protecție recomandat în această activitate, pe care îl poți pune în coșul de cumpărături, alaturi de trotineta electrică pe care ai ales-o din oferta noastră, pe baza criteriilor recomandate mai devreme

Casca este un produs conceput special pentru protejarea capului în timpul utilizării unei trotinete electrice. Iată o serie de caracteristici importante ale acesteia:

- rotița de reglare, astfel încât mărimea căștii să devină perfectă pentru mărimea capului, pentru un confort sporit la utilizare. 

- orificii de ventilare, ce permit o aerisire optimă a capului și, astfel, un confort termic optim, mai ales în timpul zilelor caniculare ale verii. 

- protecție împotriva șocurilor - asigură-te ca modelul de cască pentru trotineta electrică are standardul EN 1078 (câmp vizual, absorbția șocurilor, sistem de prindere sub bărbie). 

- lumini de atenționare în trafic - pentru o prezență în trafic pe timpul nopții, asociată unui risc redus de producere a unor evenimente rutiere nedorite, comandă online o cască prevăzută cu lumini roșii pe partea din spate. 

- elemente de confort - citește informațiile din pagina produsului ales, pentru a ști cu certitudine faptul că dispune de inserții precum cele din spumă, menite să asigure confort la utilizare. 

- protecție împotriva intemperiilor - casca pentru trotineta electrică poate veni cu un design special, ce oferă protecție utilizatorului împotriva soarelui și ploilor. 

4. Reguli de circulație oficiale pentru trotineta electrică

Începând cu 2021, Codul Rutier include și regulile de circulație oficiale pentru utilizatorii de trotinete electrice. În cazul nerespectării acestor norme legislative, ei vor putea fi de acum înainte sancționați precum alți participanți la trafic.

◘ Principalele reguli de circulație, aplicabile conducătorilor de trotinete electrică, exprimă obligativitatea de a circula doar pe pista de biciclete, acolo unde aceasta există, fiind interzisă deplasarea acestora pe trotuar.

◘ Noile reglementari legislative mai arata că, atunci când circulă pe tronsoane de drum public, utilizatorii de trotinete electrice trebuie să le conducă pe un singur rând. De asemenea, este interzisă participarea la trafic sub influența alcoolului, ori a altor substanțe psihoactive.

◘ Trotinetele electrice care pot depăși viteza de 25 km/h sunt considerate mopede, așadar, sunt supuse în trafic altor reguli de circulație din Codul Rutier.

◘ O singură persoană are voie să circule pe trotineta electrică, în orice moment.

◘ Trotinetele electrice trebuie dotate cu sistem de direcție adecvat, sistem de frânare, precum și cu un sistem de avertizare sonoră. Pe timp de noapte sau în condiții de luminozitate scăzută, trotinetele electrice trebuie să dispună de un sistem de lumini funcțional și de cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant. 

Alte interdicții pentru utilizatorii de trotinete electrice 

• să circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul "Accesul interzis bicicletelor"
• să circule în paralel, cu excepția cazurilor în care participă la competiții sportive organizate
• să se țină de un vehicul aflat în mers, ori să fie remorcați de un alt vehicul sau împinși ori trași de o persoana aflată într-un vehicul
• să transporte sau să tragă orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului, ori circulația celorlalți participanți la trafic
• să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă
• să efectueze activități de natură a le distrage atenția, atunci când se angajează în traversarea drumului public
• să circule cu defecțiuni tehnice la sistemele de frânare sau cu un vehicul care nu este prevăzut cu avertizor sonor
• să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe trotineta electrică.

Ce trotinetă electrică să cumpăr? Ghid complet de recomandări

Iată care sunt cele mai importante informații de care să ții cont, atunci când îți dorești să achiziționezi trotineta electrică, precum și casca de protecție pentru utilizarea sa, de pe site-ul nostru. Ține cont de acestea și fă cea mai bună alegere pentru nevoile tale!