sphere media background sample

Camping all season: 9 accesorii pentru îmbunătățirea confortului

Cum imbunatatesti confortul in camping ● Cum alegi accesoriile de camping ● Cum alegi cortul de camping ● Cum alegi salteaua de camping ● Decathlon

Vrei să te relaxezi în mijlocul naturii și să te deconectezi de la grijile cotidiene? Excursia cu cortul va deveni și mai confortabilă datorită accesoriilor de camping menite să îți îmbunătățească experiența în aer liber.

Excursiile cu cortul în camping sunt o experiență aparte, care te ajută să te bucuri de toate beneficiile naturii. Dar, dincolo de acestea, la fel de important este și confortul în aer liber. Cum îmbunătățești confortul în camping indiferent de sezonul în care mergi cu cortul? Cu ajutorul echipamentului și al accesoriilor de camping, de la cort și sac de dormit la aragazul de camping pentru prepararea alimentelor și accesoriile pentru relaxare. Fiecare contribuie la confortul și siguranța ta în aer liber. Tot ce îți rămâne de făcut este să te bucuri de întreaga experiență.

Află în continuare cum să te pregătești pentru excursia cu cortul și care sunt accesoriile esențiale ce îți oferă confort în mijlocul naturii.

De ce este important să alegi un echipament și accesorii de bună calitate

Calitatea echipamentului și a accesoriilor de camping este un factor care influențează nivelul de confort și siguranță în aer liber.

Similar altor articole și echipamente sportive, cele dedicate campingului trebuie să fie alese în funcție calitatea acestora. De la sacul de dormit și cortul de camping la masa și scaunele pentru camping, toate acestea reprezintă o investiție pe termen lung, de care te poți bucura mai multe sezoane doar dacă le alegi corect. De ce este calitatea echipamentului de camping un factor atât de important? Cu cât materialele din care sunt realizate echipamentele și accesoriile de camping sunt mai rezistente, cu atât nivelul de confort resimțit va fi mai mare. Vei avea încredere în echipamentul tău indiferent de sezonul în care alegi să mergi în vacanță cu cortul, astfel că te vei bucura de o excursie fără griji.

Ce îți oferă un echipament de camping de calitate comparativ cu alte echipamente?

  • Rezistență îndelungată, chiar și după utilizări repetate. Poți folosi echipamentul și accesoriile de camping cu aceeași încredere ca la început, datorită rezistenței materialelor din care sunt realizate;
  • Confort sporit pentru o vacanță reușită. Unul dintre cele mai importante detalii pentru o vacanță cu cortul reușită este confortul în aer liber. De aceea, un echipament de camping calitativ are puterea să transforme excursia în camping într-un moment de relaxare și odihnă ce cu greu poate fi egalat;
  • Adaptare la condițiile meteo. Oricât de mult îți dorești să ai totul sub control când mergi cu cortul, condițiile meteo sunt imprevizibile. De aceea ai nevoie de un echipament de camping care să îți ofere protecție și adaptabilitate rapidă la schimbările bruște de temperatură sau precipitații;
  • Protecție la temperaturi scăzute sau ridicate. Indiferent de sezonul în care mergi cu cortul, confortul termic este esențial. Vara ai nevoie de un cort care să îți ofere răcoare și adăpost împotriva temperaturilor ridicate, în timp ce iarna îți este necesar un spațiu călduros în care te odihnești.

Camping all season: 9 accesorii pentru îmbunătățirea confortului

9 accesorii pentru ameliorarea confortului

Cum obții confortul pe care ți-l dorești în aer liber? Începi cu alegerea unui cort de camping calitativ și rezistent și apoi îți îndrepți atenția către accesoriile de camping, de la saci de camping, scaune și mese pliabile pentru camping la sisteme pentru gătit și accesorii pentru relaxare. Descoperă-le pe toate și află mai multe despre fiecare în continuare.

Află care sunt accesoriile ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj,

Știai că pentru o experiență plăcută cu cortul, ai nevoie inclusiv de un sistem de purificare a apei, nu doar de cort și saltea?

Cort mare cu copertină
Cortul de camping este, fără îndoială, echipamentul esențial pentru orice vacanță în aer liber. Acesta trebuie ales în funcție de numărul de persoane, compartimentare și spațiul pe care ți-l oferă la interior. La fel de important este și modul de montare. Dar un cort de camping calitativ îți va oferi și alte beneficii, așa cum este protecția la precipitații, confort termic în sezonul cald și acces ușor la interior. Îți recomandăm să ții cont de intimitatea pe care ți-o dorești, dar și de modul de montare al cortului, care poate varia în funcție de mărimea acestuia și complexitatea designului. 

Saltea gonflabilă
Odihna și confortul pe durata nopții este asigurată de salteaua gonflabilă pentru cort. Alege un model compatibil cu cortul tău, care se încadrează perfect în spațiul interior. Dacă ai ales un cort cu mai multe camere, asigură-te că fiecare încăpere este echipată cu o saltea gonflabilă compatibilă. La fel de importantă este și pompa pentru saltea, dar și setul de autocolante pentru repararea rapidă a acesteia în cazul înțepăturilor minore. 

Sistem de gătit portabil
Prepararea alimentelor în aer liber trebuie să decurgă cât mai sigur pentru tine și natură. Sistemul de gătit pentru camping trebuie să îți permită să gătești preparatele preferate pentru doza zilnică de energie și vitamine. De aceea îți recomandăm să alegi un aragaz de camping cu butelie și un grill de camping, cele mai utile sisteme de gătit. Aragazul și butelia de camping au un design compact, astfel că ocupă puțin spațiu în bagaj.

Este important să te asiguri că ai suficiente butelii pentru întreaga durată a vacanței cu cortul. Dacă ai planificat o vacanță prelungită cu cortul, poți alege un mobilier de bucătărie pentru camping, care îți permite să amenajezi o zonă special pentru prepararea alimentelor. Adaugă și un set de veselă pentru camping și totul este pregătit pentru a servi masa în aer liber. 

Sistem de purificare a apei
Dacă pentru excursiile scurte cu cortul te poți baza pe apa îmbuteliată, pentru vacanțele prelungite în camping vei avea nevoie de un sistem de purificare a apei. Cu ajutorul acestuia, filtrezi rapid apa și elimini impuritățile, pentru a o consuma în condiții de siguranță. Sistemul de filtrare a apei este sigur și ușor de utilizat în aer liber și te ajută să te menții hidratat.

Lampă reîncărcabilă
Sistemele de iluminat pentru camping sunt disponibile în diverse modele și pot fi alimentate fie cu ajutorul bateriilor, fie reîncărcabile cu ajutorul energiei solare. Indiferent de modelul pe care îl alegi, lampa de camping este esențială pentru confortul și siguranța ta pe timp de noapte. Lămpile de camping sunt disponibile în diverse modele, atât pentru utilizare în interiorul cortului, cât și pentru exterior. De asemenea, asigură-te că lampa de camping aleasă este suficient de puternică astfel încât să lumineze eficient zona cortului și împrejurimile.

Hamac/Scaun pliant
Ce-ar fi vacanța cu cortul fără echipamentul pentru relaxare în aer liber? De la hamac la scaunul pliant sau șezlong, fiecare te ajută să te relaxezi în natură în timp ce citești sau asculți melodiile preferate. Hamacul poate fi ușor amplasat între copaci, fără un echipament suplimentar și poate susține până la două persoane. Dacă vrei să te relaxezi sau să te bucuri de razele soarelui, un scaun pliant este exact ce ai nevoie. Poți alege un model cu suport de pahar, pentru a păstra aproape băutura preferată, sau cu suport pentru picioare. 

Sistem compact de organizare
Dacă îți place să fii organizat și să găsești ușor tot ce ai nevoie, mobilierul de camping este exact ce ai nevoie. Acest sistem de organizare în aer liber este rezistent la intemperii și încăpător pentru a-ți depozita echipamentul, accesoriile de camping și alte lucruri de care ai nevoie în mijlocul naturii. Este disponibil în diverse modele, de la mobilier cu sertare la cel cu polițe sau pentru umerașe. Sistemele de organizare pentru camping pot fi amplasate atât în cort, cât și în afara acestuia, în funcție de spațiul disponibil, și te ajută să organizezi și să depozitezi eficient tot ce ai nevoie. 

Dușul de camping și accesoriile pentru igienă și îngrijire
Pentru o rutină de îngrijire corectă și accesibilă în aer liber, ai nevoie de un sistem de duș de camping. Acesta permite stocarea și încălzirea apei în mod natural, ca apoi să o poți folosi într-un cadru intim. Dușul de camping este asemănător unei cabine de duș compacte și te ajută să îți respecți rutina de îngrijire chiar și atunci când ești în aer liber. De asemenea, adaugă în bagaj crema anti insecte și crema de protecție solară, dar și o trusă de prim ajutor, cu care poți gestiona micile accidentări sau lovituri.

Sistem pentru colectarea deșeurilor
Natura trebuie respectată în orice moment, chiar și atunci când ești în vacanță cu cortul. Deși locurile de campare special amenajate sunt echipate cu zone pentru colectarea deșeurilor, îți recomandăm să ții la îndemână un sistem portabil pentru acestea și saci pentru resturile menajere. La finalul vacanței, poți duce deșeurile în zonele speciale și astfel vei contribui la un mediu mai curat, fiind un exemplu pentru toți cei care își doresc să se bucure de diverse activități și sporturi în aer liber.

Camping all season: 9 accesorii pentru îmbunătățirea confortului

Confortul în aer liber este ușor de atins dacă ai echipamentul și accesoriile de camping potrivite. Indiferent de sezonul în care mergi în vacanță cu cortul, este esențial să fii corect pregătit. Dacă unele echipamente au rolul să crească nivelul de confort, altele sunt menite să îți ofere mai multă siguranță și protecție. Alege-le pe cele potrivite pentru vacanța ta în camping și bucură-te de o experiență memorabilă chiar în mijlocul naturii. 

Te-ar putea interesa și

Excursie cu cortul în familie

Excursie cu cortul în familie

Află tot ce trebuie să știi pentru a-ți planifica următoarea aventură în aer liber

CUM SĂ ALEGI SALTEAUA PENTRU BIVUAC SAU CAMPING

CUM SĂ ALEGI SALTEAUA PENTRU BIVUAC SAU CAMPING

Află alături de noi cum alegi salteaua pentru bivuac sau camping și care sunt principalele modele pe care le poți comanda acum online de pe decathlon.ro!

LOCURI DE CAMPING: UNDE MERITĂ SĂ ÎȚI PUI CORTUL ÎN ROMÂNIA?

LOCURI DE CAMPING: UNDE MERITĂ SĂ ÎȚI PUI CORTUL ÎN ROMÂNIA?

România beneficiază de numeroase forme de relief, printre care munți și litoral, unde se poate realiza una dintre cele mai relaxante și aventuroase activități: campingul. Există foarte multe locuri de camping în România, unele cunoscute, altele mai puțin cunoscute, în care mersul cu cortul sau rulota poate fi o adevărată plăcere. Află din acest articol ce trebuie să iei cu tine și care sunt locurile de campare a rulotelor și corturilor în România ce merită vizitate.

Ce arzător să alegi pentru aventurile tale în natură?

CUM SĂ ALEGI ARZĂTORUL

Arzătorul, fie că este pe gaz, benzină, cu multicombustibil sau pe lemn, este unul dintre echipamentele esențiale pentru activitățile în aer liber.