1. Camping pe litoral: unde îți pui cortul la mare?
Cu rulota sau la cort, camparea la mare, uneori, direct pe plajă, poate fi o experiență inedită de la răsărit și până la apus. În timpul zilei poți lenevi pe nisipul fin, la soare, poți cunoaște împrejurimile sau poți fi activ prin practicarea sporturilor nautice, iar noaptea te poți bucura de accesul VIP la cerul înstelat. Ai la dispoziție o gamă largă de plaje pentru camping, de la cele clasice la locurile retrase în care poți explora natura fără a întâlni picior de turist. Să purcedem la drum.
1.1. Campingul Malul Mării din Corbu
Odată ajuns în acest camping din România ideal pentru iubitorii mării, ai de mers doar 100 de metri până la plajă. Zona este supravegheată video, iar intrarea se face pe bază de cartelă.
Ca mai toate celelalte locuri de campare cu cortul moderne, beneficiezi de iluminare publică inclusiv pe timp de noapte, băi igienice și complet utilate, apă caldă cu sistem antibacterian, locuri de luat masa cu vedere la mare, precum și de un spațiu amenajat pentru grătar. Prețul este de 20 de lei de persoană pe noapte la cort și 30 de lei pe noapte la rulotă. Plaja Corbu se află la aproximativ 250 de kilometri de București, pe Autostrada Soarelui.
1.2. Campingul de la 2 Mai
Campingul de la 2 Mai îți oferă atât spații generoase (peste 6500 de metri pătrați) pentru corturi, cât și căsuțe și locuri pentru rulote. Spre deosebire de alte campinguri, acesta este situat direct pe plajă.
Vei putea adormi în ritmul valurilor mării, iar trezirea va fi la fel de lină. Zona are frigidere și mașini de spălat rufe, astfel că poți petrece mai mult de câteva zile aici. Locul beneficiază de pază pe timpul nopții, supraveghere video și de un punct de servire băuturi nonalcoolice și alcoolice.
În apropiere se află Muzeul Arheologic, Herghelia Mangalia și Portul Turistic Mangalia, astfel că nu vei duce lipsă de activități. Costurile pornesc de la 20 de lei de persoană pe noapte la cort, 60 de lei de noapte la rulotă și 220 de lei pe noapte la căsuță cu terasă. Plaja 2 Mai se află la aproximativ 260 de kilometri de București, pe E81.
1.3. Camping la Mamaia
În zona Mamaia Nord, te poți bucura de cazare la cort, rulotă / autorulotă, sau căsuțe cu baie proprie. Campingul generos oferă plajă privată, restaurant, spații de joacă pentru copii, terenuri de sport (volei, fotbal, biliard, tenis, grupuri sanitare cu apă caldă și racord la curent electric pentru rulote.
Prețurile pornesc de la 30 de lei pe persoană pe noapte la cort, 38 de lei pe zi pentru rulotă + parcare rulotă (24 lei/zi), iar la căsuțe, 200 de lei pe noapte de persoană. Mamaia Nord se află la circa 230 de kilometri de București, pe A2.
1.4. Camping în Vama Veche
În Vama Veche, ai la dispoziție mai multe opțiuni de camping, în funcție de nevoie și de buget. Îți poți petrece nopțile la cort, direct pe plajă, având acces la electricitate, apă caldă, toalete și internet Wi-Fi. Unele campinguri primesc și animale de companie, însă este bine să verifici acest aspect în avans.
În apropiere poți vizita Pădurea Hagieni, aflată la 10 km distanță, Peștera Limanu, la 14 km de Vama Veche sau Vechea moschee din Mangalia, la 10 km de stațiune. Locul la cort pleacă de la 20 de lei pe noapte de persoană, iar dacă vii cu rulota, vei plăti cel puțin 30 de lei pe noapte. Vama se află la aproximativ 265 de kilometri de București, pe E81.
1.5. Camping la Gura Portiței
Gura Portiței este unul dintre cele mai frumoase locuri de campare cu cortul. Cei care doresc liniște și deconectare pot petrece câteva zile în campingul de aici. Drumul până la Gura Portiței este întortocheat, însă merită. Dacă pleci din București, vei merge până în localitatea Jurilovca, un drum de aproximativ 300 de kilometri, pe A2.
De aici, drumul până la Gura Portiței se face cu barca și costă 60 de lei dus-întors, iar parcarea păzită este 5 lei pe zi. Drumul până la destinație durează între 20 de minute, în regim de taxi, și 75 de minute, cu o șalupă. Atenție: bărcile care pleacă dinspre Jurilovca spre Gura Portiței fac doar trei curse pe zi, la ora 9, 14 și 18 la dus și 12, 16 și 20, la întors.
Insulița este, practic, izolată, acesta fiind punctul său forte, pentru turiști. Ce poți face? Te poți odihni pe plajă, poți citi, pescui, face plimbări lungi, petrece timp activ cu hidrobicicleta. Dacă te pasionează, poți închiria o barcă pentru a te plimba prin zonă, o atracție inedită mai ales pentru familii.
Tarifele pornesc de la 30 de lei de persoană pe noapte la cort și de la 40 de lei pe noapte, dacă vii cu rulota.
1.6. Camping la Costinești
Costinești este una dintre stațiunile cu cele mai multe zone de campare de pe litoral. Similar altor campinguri, oferă facilități precum apă caldă, dușuri, toalete și electricitate, Wi-Fi și parcare pentru mașini. Campingul de la Costinești poate fi inclus cu ușurință în lista cu top 10 campinguri din România, dacă este să ne raportăm la acest tip de cazare pe litoral.
În apropiere, poți vizita epava din Costinești și Parcul de Distracții. Cazarea la cort pornește de la 20 de lei de persoană pe noapte. Costinești se află la aproximativ 240 de kilometri de București, pe Autostrada Soarelui.
1.7. Camping in Navodari
Năvodari este o altă stațiune care se bucură de spații special amenajate pentru campare. Majoritatea campingurilor se află aproape de plajă, iar zona este supravegheată video. Există spații ample pentru corturi, rulote/autorulote și căsuțe, prevăzute cu strictul necesar (pat, priză și curent electric).
Unele campinguri au acces gratuit la Wi-Fi, spații speciale pentru grătar, zone de relaxare cu hamace și locuri special amenajate pentru copii. În apropiere, ai acces ușor la restaurante cu specific pescăresc. Costurile pornesc de la 15 lei de persoană pe noapte la cort, 30 de lei de persoană pe noapte la rulotă și 100 de lei pe noapte pentru căsuțe. Drumul București-Năvodari are aproximativ 250 de kilometri, pe A2.