CUM SĂ TE PREGĂTEȘTI PENTRU CAMPING

Cum să te pregătești pentru camping

ÎNAINTE DE PLECARE

Pentru a evita surprizele neplăcute odată ajuns la locul de camping, controlează starea cortului tău înainte de plecare.

Jean-Baptiste, șef de produs corturi, îți oferă lista celor 10 elemente cheie pe care trebuie să le verifici.

CUM SĂ TE PREGĂTEȘTI PENTRU CAMPING

Înainte de plecare:

1 – Scoate cortul din husă, pentru a îl aerisi. Dacă ai loc (de exemplu în grădina ta sau într-o grădină publică), nu ezita să montezi cortul. În acest fel poți exersa felul în care se montează și demontează

2 – Dacă ai strâns cortul când încă era puțin umed, este posibil ca acesta să fi dezvoltat mirosuri neplăcute. În acest caz trebuie să deschizi cortul, să îl aerisești, să îl speli cu apă cu săpun și să îl lași să se usuce bine.

3 – Dacă prezintă pete de mucegai, poți să cureți cortul cu apă cu săpun. Clătește bine.

CUM SĂ TE PREGĂTEȘTI PENTRU CAMPING

4 – Verifică-ți bețele pentru a te asigura că sunt în stare bună înainte de a ajunge la camping. Dacă deții un cort 2 Seconds, verifică că nici un băț nu s-a rupt la depozitare. Dacă deții un cort clasic, numără bețele și verifică că nu nici o îmbinare nu este ruptă. În caz de ruptură, comandă-ți elementul de îmbinare sau bățul de schimb în magazinul Decathlon.

5 – Numără țărușii pentru a putea ancora bine cortul la sol. Dacă campezi pe un teren pietros sau foarte dur, achiziționează țăruși „sol dur” (imposibil de îndoit). Dacă solul campingului este nisipos, achiziționează corniere adaptate acestui tip de sol.

6 – Verifică starea șnururilor – sfori care stabilizează cortul în caz de vânt – și starea întinzătoarelor care servesc la reglarea tensiunii sforilor. Sunt disponibile în piese separate în magazinele Decathlon.

7 – Examinează partea de sol a cortului și asigură-te că nu are nici o gaură. În cazul în care prezintă găuri, nu ezita să le repari cu petice pe care le vei găsi în magazinele Decathlon.

CUM SĂ TE PREGĂTEȘTI PENTRU CAMPING

8 – Verifică fermoarele ușilor sau ale altor deschideri: acestea trebuie să funcționeze corect.

9 – Pentru 2 Seconds, Base Seconds, Family Seconds, nu ezita să-ți acorzi puțin timp pentru a te reobișnui cu sistemele de repliere.