Descoperă frumusețea ciclismului și cu bicicletele second hand

Descoperă frumusețea ciclismului și cu bicicletele second hand

Second hand? Cu atât mai avantajos! 

Vrei să te bucuri de ciclism la orice vârstă, fără grija unor investiții mult prea mari pentru o bicicletă nouă? Descoperă avantajele bicicletelor second hand, verificate tehnic și perfect funcționale, la prețuri avantajoase pentru întreaga familie. 

Ai auzit de bicicletele second hand, dar încă ești reticent la ideea de a investi într-un astfel de produs? Trebuie să știi că bicicletele second hand sunt o alternativă mult mai avantajoasă la care apelează tot mai multe persoane pentru a se bucura de sportul preferat. De ce să investești constant într-o bicicletă nouă pentru copilul tău aflat în perioada de creștere? Produsele second hand pentru ciclism reprezintă o soluție nu doar accesibilă, dar și sustenabilă. Gândește-te că poți contribui la salvarea unei biciclete într-o stare foarte bună de la a fi aruncată mult prea devreme. Astfel, povestea ei va continua în timp ce tu sau cineva drag ție se va bucura de bicicleta primită.

Află de ce merită să investești într-o bicicletă second hand, dar și care sunt detaliile la care trebuie să fii atent și ce întreținere trebuie făcută periodic la bicicletă. 

Descoperă frumusețea ciclismului și cu bicicletele second hand

1. Merită să cumperi o bicicletă second hand?

Vrei să achiziționezi o bicicletă second hand? Trebuie să știi că este o soluție ideală din mai multe perspective.În primul rând, spre deosebire de bicicletele noi, prețul este principalul avantaj al bicicletelor second-hand. Datorită modelelor variate de articole de ciclism disponibile, poți găsi cu ușurință un model similar cu cel pe care îl cauți. De la biciclete second hand pentru copii, până la biciclete second hand pentru adulți, fiecare model îndeplinește toate criteriile de funcționare și siguranță, fără grija unui cost mult prea mare.

De asemenea, o bicicletă second hand este cea mai bună alegere pentru începători și copii. Dacă te afli la prima experiență pe o bicicletă și vrei să înveți să pedalezi eficient, bicicleta second hand îți oferă toate avantajele unei biciclete noi. În plus, riscul accidentărilor este mai mare ca începător, astfel că pot apărea zgârieturi sau mici lovituri pe bicicletă. Odată ce deslușești tainele ciclismului și pedalezi frecvent prin oraș, poți schimba bicicleta cu un model mai performant. Cât despre bicicletele second hand pentru copii, acestea sunt recomandate pentru perioada de creștere când micuțul tău are nevoie frecvent de o bicicletă nouă care se potrivește nevoilor lui.

Dacă ai decis să acorzi o șansă bicicletelor second hand de la Decathlon, trebuie să știi că acestea sunt atent verificate tehnic de către specialiștii noștri pentru a-ți oferi cea mai frumoasă experiență pe bicicleta aleasă de tine.

Descoperă frumusețea ciclismului și cu bicicletele second hand

2. Care este durata de viață a unei biciclete?

În primul rând, nu te gândi la acest aspect în termeni de ani. La fel ca o mașină, o bicicletă se uzează în urma frecării pieselor care se mișcă. Însă păstrate și întreținute corespunzător, orice bicicletă va dura, mai mult sau mai puțin, câteva decenii. Totul depinde de atenția pe care o acorzi bicicletei tale. La fel ca în cazul mașinilor, bicicletele se uzează la nivelul pieselor care se mișcă și angrenează întregul sistem. Printr-o rutină bine stabilită de îngrijire și verificări tehnice periodice, bicicleta ta second hand își va continua povestea timp îndelungat. Odată ce ai ales modelul de bicicletă second hand care ți se potrivește, trebuie să o menții într-o stare cât mai bună prin verificări constante și schimb de piese. Astfel, te bucuri de ea mai mult timp și o menții într-o stare perfectă de funcționare. În plus, dacă decizi să o vinzi la rândul tău, următorul posesor va avea parte de o experiență la fel de plăcută ca a ta.

Cum poți verifica dacă bicicleta second hand aleasă de tine se află într-o stare bună de funcționare? Prin câteva simple detalii poți observa grija și atenția care i-au fost acordate de vechiul proprietar. De exemplu, cel mai vizibil element este cadrul bicicletei pe care trebuie să îl verifici atent dacă prezintă zgârieturi sau lovituri. Apoi urmează roțile și urechile de prindere ale cadrului. Roțile nu trebuie să aibă joc în timp ce jantele nu trebuie să fie lovite sau îndoite. Următorul pas este verificarea sistemului de frânare, a manetelor, a pedalierului și sistemului de transmisie. Fiecare dintre acestea sunt detalii tehnice care influențează siguranța ta pe bicicletă la fiecare deplasare.

Descoperă avantajele programului 2nd Life de la Decathlon și achiziționează biciclete second hand revizuite tehnic, complet și corect funcționale pentru o experiență frumoasă și sigură pe două roți.

Descoperă frumusețea ciclismului și cu bicicletele second hand

3. Ce întreținere trebuie făcută la o bicicletă?

Tu ești primul care trebuie să se asigure că bicicleta ta second hand este pregătită de un nou traseu. Înainte de a porni la drum, verifică elementele de bază, cum sunt anvelopele, lanțul și frânele bicicletei. Este cel mai sigur mod prin care poți preveni accidentele nedorite și poți identifica defectarea sau uzura anumitor piese. De exemplu, anvelopele trebuie să fie umflate corespunzător în funcție de terenul pe care te deplasezi, lanțul trebuie să fie uns cu lubrifiant, iar frânele trebuie să se cupleze rapid la fiecare strângere a manetelor.

Dacă mergi cu bicicleta în mod regulat, du-te de două ori pe an la o verificare în service. Așa te vei asigura că piesele complexe, greu de evaluat, cum ar fi spițele, rulmenții, schimbătoarele și cablurile, sunt inspectate și întreținute în mod regulat. Aceste piese de bicicletă ar trebui să fie întotdeauna întreținute și reglate de către mecanici cu experiență. Astfel, toate piesele sunt inspectate cu atenție, chiar și cele mai greu de evaluat. Odată verificate, acestea sunt fie reglate, fie înlocuite.

Bicicleta second hand are nevoie de o rutină de întreținere și curățare la fel ca în cazul unei biciclete noi. Fiecare componentă trebuie să funcționeze corect pentru a-ți oferi eficiență și siguranță la fiecare deplasare. Bazează-te întotdeauna pe un atelier de biciclete profesional, cu mecanici atenți la fiecare detaliu. Astfel, prelungești considerabil durata de viață a bicicletei tale.

Crezi că a sosit momentul să schimbi bicicleta? Începe căutările cu ajutorul programului de biciclete second hand de la Decathlon, unde găsești biciclete de copii și adulți verificate tehnic și perfect funcționale la prețuri accesibile. Fiecare bicicletă merită o a doua șansă. Alege-o pe cea potrivită pentru tine!