legging_sport

Cum să îți alegi colanții de sport?

Susținere, croială, material ... Descoperiți criteriile de care trebuie să țineți cont pentru a alege perechea de colanți potrivită pentru activitatea sportivă practicată.

COLANȚII SUNT ALIATUL PERFECT PENTRU ȘEDINȚELE DE GIMNASTICĂ, FITNESS SAU YOGA. Trebuie să-i alegi cu grijă! Pentru alegerea colanților, trebuie să ții cont de următorii factori: susținere, material, transparență. Descoperiți sfaturile noastre pentru a face alegerea corectă.

legging_sport_femme

Cum să îți alegi colanții de sport?

NIVELUL DE SUSȚINERE

Colanții din bumbac sunt foarte confortabili și plăcuți la atingere. . Sunt utilizați în principal pentru a reintra în formă, stretching sau pilates; nu pun presiune pe talie dar asigură susținere optimă.

Colanții pentru cardio-training asigură o susținere mai ridicată pentru a îmbunătăți circulația sângelui și pentru a favoriza recuperarea de după efort. Asigură o susținere optimă! Materialele utilizate sunt special concepute pentru a evacua transpirația. Sfat: nu confundați nivelul de compresie cu mărimea colanților! Decathlon propune colanți începând cu mărimea XS până la mărimea 3XL (52), pentru a se potrivi oricărei conformații. Nu trebuie să simțiți presiune, ci susținere.

legging_sport_taille_haute

Talia

Talia colanților va fi mai lată sau mai puțin lată, mai înaltă sau mai puțin înaltă, în funcție de activitatea sportivă aleasă. De exemplu:

Pentru antrenamentele intensive de tip HIIT, îți recomandăm să alegi colanții cu talie înaltă, ce asigură o susținere optimă și nu se vor deplasa în timpul antrenamentului. Nu vor aluneca de pe șolduri în timpul antrenamentului! Vei putea astfel să alergi sau să sări în siguranță și confort.  

Pentru gimnastica ușoară sau stretching, poți alege fie o pereche de colanți cu talie înaltă, fie nu. E la alegerea ta!

Îți dorești o talie bine pusă în evidență? Alege colanții cu talie înaltă și lată! Efect de abdomen plat!

legging_sport_femme_coton

Materialul colanților

Pentru antrenamentele de yoga sau orice activitate fizică ce nu presupune prea mult efort ( stretching, pilates, gimnastică ușoară), optați pentru materiale naturale precum bumbacul. Pentru antrenamentele de cardio-training sau alergare, optați pentru spandex, poliester sau poliamidă, materiale ce evacuează transpirația și mențin pielea uscată.

Pentru a asigura libertate de mișcare, colanții de sport trebuie să conțină și elastan.

Sfat de întreținere: în majoritatea cazurilor, puteți spăla colanții la mașina de spălat. Alegeți un program blând, la 40 °C pentru a nu deteriora materialul. Nu folosiți fierul de călcat pentru colanții din material sintetic și lăsați la uscat în aer liber!

Croiala colanților

Există mai multe tipuri de croială, în funcție de activitatea sportivă practicată. - Ciclism: e vorba despre un pantalon scurt ce acoperă tot, inclusiv coapsele.

- Colanți scurți: colanți cu o lungime până la jumătatea gambei. Sunt un compromis excelent între colanți și pantalon scurt.

- Colanți 7/8: model cu o lungime până sub gambă, lăsând astfel libere gleznele. Asigură respirabilitate optimă în timpul antrenamentelor de fitness sau de pilates mai intensiv. - Colanți lungi: aceștia acoperă toată gamba și au o lungime pănă la nivelul gleznelor. Material elastic de sus până jos. Este un model clasic utilizat în timpul antrenamentelor de fitness. - Colanți evazați sau pantaloni de trening: cu material elastic în partea de sus, acești colanți devin evazați progresiv, începând de la gambă. Croială lejeră, ideală pentru antrenamentele de pilates sau de gimnastică.

legging_sport_femme_coton

Transparența colanților:

Nimic nu este mai neplăcut decât o pereche de colanți transparenți.   Pentru a evita acest lucru, îți recomandăm să alegi colanții cu un material dens, opac. 
Atenție, nu vă bazați doar pe culoare!  Colanții de culoare închisă pot fi și ei transparenți!

legging_sport_adidas

Design-ul colanților

Colanții tradiționali pentru damă sunt fie negri, fie gri.

Cu imprimeu, cu 2 culori, cu sau fără benzi transparente, există o diversitate de modele pentru a se putea adapta oricărui stil și oricărei morfologii.

Colanții lungi, în culori închise, sunt modelul perfect pentru a subția și sublina talia. Îți dorești să-ți scoți silueta în evidență? Alege o pereche de colanți cu imprimeu grafic pentru a-ți evidenția formele.  

Puma, Adidas, Domyos sau Kalenji (alergare), sunt doar câteva mărci ce propun mai multe modele de colanți, în funcție de practica ta sportivă. Sfat: pentru o ținută corectă de sport trebuie să țineți cont de mai multe aspecte, printre care materialul colanților, alegerea unui tricou/ maiou. Trebuie să îți placă cum arăți, e momentul în care îți exprimi personalitatea!

choisir_legging_cardio

Ce colanți să aleg?

COLANȚI PENTRU FITNESS ȘI CARDIO-TRAINING

Colanții de fitness trebuie să îndeplinească niște criterii foarte importante. Alege o pereche de colanți ce asigură libertate de mișcare și au un material extensibil pentru a putea efectua circuitele de training dar și antrenamentele de cardio. De asemenea, alege un material respirant ce permite evacuarea rapidă a transpirației.  

Colanții cu talia înaltă, sunt de nelipsit din dulapul tău! Descoperiți de ce să alegeți o pereche de colanți 7/8 sau pantalon scurt cu talie înaltă în timpul anttenamentelor de fitness și cardio- training

1. Pentru orice tip de morfologie : Indiferent de formele tale, colanții cu talia înaltă îți scot silueta în evidență și îți pun în valoare formele.

2. Efect de abdomen plat:  cine a spus că talia înaltă înseamnă doar până la buric? Talia înaltă susține abdomenul, acoperă coapsele și vă alungește silueta.  

3. Acoperă tot: Talia înaltă acoperă fesele și nu permite deplasarea colanților în timpul antrenamentelor. 4. Foarte feminini: Marele avantaj e că poți asorta cu orice: maiou, tricou, bustieră sau chiar un crop top. Colanți 7/8 sau pantalon scurt - alege în funcție de practica sportivă și de stilul tău!

comment_choisir_legging_pilates

Colanții de gimnastică

Pentru antrenamnetele de pilates, stretching sau gimnastică ușoară, îți recomandăm să alegi o pereche de colanți confortabili, cu talia lată și fără cusături. Colanții de pilates pot avea un material elastic, dar fără compresie. De ce? Libertate de mișcare în timpul efecturii posturilor și amplitutinea 

Acești colanți pot fi purtați atât la sală cât și acasă. Îndrăznește să porți culori vii!

legging_yoga

Colanții pentru yoga

Pentru antrenamentele de yoga, alegeți o pereche de colanți plăcuți la atingere, ce asigură libertate mare de mișcare. Fără cusături, colanții pentru yoga au un avantaj important, și anume că sunt foarte plăcuți la în timpul purtării. De asemenea, au un material opac, pentru a putea efectua cu ușurință orice mișcare!

comment_choisir_legging_danse

Colanții pentru dans

Îți dorești libertate de mișcare în timpul antrenamentelor de dans? Fără cusături, colanții pentru dans modern jazz și dans contemporan asigură confort și liberatte de mișcare, datorită materialului extensibil. Foarte plăcuți la atingere, pun în valoare silueta, oferind în același timp eleganță și feminitate. Colanți ideali pentru toate coregrafiile!

comment_choisir_legging_musculation

Colanți pentru cross-training și bodybuilding

Ești adepta cross training-ului și al bodybuilding-ului? Alege o pereche de colanți din material sintetic ce avacuează transpirația în timpul antrenamentului. Acești colanți au o particularitate: sunt prevăzuți cu secțiuni anti-frecare, poziționate la nivelul tibiei sau ale coapselor. Acest lucru este un avantaj, mai ales dacă utilizezi aparatele de la sală sau atunci când sari coarda.

legging_running_kalenji

Colanți pentru alergare și mers pe jos

Dacă ești adeptul alergării, alege o pereche de colanți plăcuți la atingere, preferabil cu compresie mare,pentru a ajuta sângele să circule. Alege colanții cu talia înaltă ce asigură o susținere optimă! Colanții de alergare trebuie să evacueze transpirația pentru a evita orice senzație de frig ce poate apărea în timpul activității sportive.

Obișnuiești să alergi seara? Alege o pereche de colanți cu benzi reflectorizante pentru a pute fi vizibil din depărtare. Siguranța înainte de toate!

Sfat: Sunteți adeptul mersului sportiv rapid? Utilizați acelați tip de colanți ca și pentru mers pe jos.

Te-ar putea interesa aceste sfaturi pentru cumpărături

CUM ALEGEM O ŢINUTĂ DE FITNESS CARDIO PENTRU FEMEI

CUM ALEGEM O ŢINUTĂ DE FITNESS CARDIO PENTRU FEMEI

Indiferent dacă sunteți începătoare sau experte în exercițiile cardio, regulate sau ocazionale, nevoile pentru îmbrăcămintea sport nu vor fi aceleași. Cum să-ți alegi bustiera, topul, pantalonii și încălțămintea?

GIMNASTICA DE DIMINEAȚĂ – BENEFICII ȘI TIPURI DE EXERCIȚII RECOMANDATE

GIMNASTICA DE DIMINEAȚĂ – BENEFICII ȘI TIPURI DE EXERCIȚII RECOMANDATE

Beneficiile antrenamentului de dimineata ▪ Tipuri de exercitii recomandate ▪ Pregatirea pentru gimnastica de dimineata ▪ Gimnastica de dimineata - sfaturi utile

CUM ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA DE CARDIO-TRAINING PENTRU FEMEI – CRITERII DE CARE SĂ ȚII CONT

CUM ALEGI ÎMBRĂCĂMINTEA DE CARDIO-TRAINING PENTRU FEMEI – CRITERII DE CARE SĂ ȚII CONT

Echipamentul pentru cardio-training de intensitate mică Îmbrăcămintea pentru cardio-training intensiv Cum alegi îmbrăcămintea de cardio-training – sfaturi utile

IDEI DE CADOURI SPORTIVE PENTRU MAMA

IDEI DE CADOURI SPORTIVE PENTRU MAMA

Cum alegi cadoul potrivit pentru mama Idei de cadouri sportive pentru mama Alte idei de cadouri