IDEI DE CADOURI SPORTIVE PENTRU MAMA

Indiferent că este vorba de sărbătorile de iarnă, 8 martie, ziua aniversară sau chiar de o zi obișnuită, ți-am pregătit câteva idei de cadouri în funcție de sportul practicat, o serie de recomandări și câteva sfaturi generale, pentru a alege cadoul potrivit.

IDEI DE CADOURI SPORTIVE PENTRU MAMA

Mama este una dintre cele mai importante persoane din viața cuiva, deoarece este singura care te va susține și îți va fi alături tot timpul. Pentru a-i arăta mamei cât de mult o apreciezi, îi poți oferi un cadou adaptat pasiunilor sale. 

Cum alegi cadoul potrivit pentru mama

Atunci când cauți un cadou sportiv pentru mama, este important să ții cont de câteva aspecte:

-Ce sporturi îi plac – chiar dacă tu ești pasionat de kickboxing sau înot, acest lucru nu înseamnă că și mamei îi vor plăcea automat aceste sporturi, chiar dacă te va susține să le practici. Gândește-te la modul în care își petrece timpul, la momentele în care îți spune ce urmează să facă în timpul liber etc.;

-Ce condiție fizică are – este posibil să fie începătoare, să fi practicat sport întreaga viață sau să fi fost pasionată de sport în adolescență, iar acum dorește să se reapuce. Gândește-te și la acest aspect atunci când alegi cadoul;

-Ce alte hobby-uri are – dacă este descurcăreață cu platformele online și internetul, îi poți oferi cadou un abonament online la dans/aerobic/etc. În caz contrar, ar fi total inutil. Totodată, dacă este pasionată de ciclism și ieșiri în aer liber, nu i s-ar potrivi o bicicletă de apartament;

-Ce vârstă are și cum stă cu sănătatea – sportul este indicat de către medici indiferent de vârstă, însă persoanelor cu anumite boli nu li se recomandă practicarea intensă a unor sporturi care pun presiune pe spate, genunchi sau trunchi;

-Cu ce ocazie îi oferi cadoul – mănușile groase, chiar și pentru alergare, se potrivesc mai degrabă de Crăciun decât cu ocazia unei zile de naștere din luna mai. Încearcă să alegi un cadou adaptat ocaziei. 

Idei de cadouri sportive pentru mama

Dacă știi că mama practică un sport, oferirea unui cadou adaptat la activitățile sale preferate va bifa trei categorii: va fi o surpriză, o încântare (sperăm) și va avea un aspect practic, putând fi folosit de persoana draga ori de câte ori va face sport. 

Echipament sportiv

Practicarea oricărei activități fizice necesită un echipament sportiv adecvat. Acesta permite pielii să respire și oferă persoanei libertatea de a-și lucra mușchii și de a se bucura, în același timp, de puterile propriului corp. Mai jos sunt principalele elemente ale echipamentului sportiv care pot fi oferite cadou mamei:

-Jachetă sport (bluză de training) – orice persoană pasionată de sport va primi cu brațele deschise un hanorac sau o bluză de training, chiar dacă mai are trei în dulap. Alege-o într-o culoare preferată de mama ta și ai câștigat cel puțin un zâmbet din partea ei;

-Adidași (adaptați la activitatea practicată) – din echipamentul sportiv nu poate lipsi o pereche de adidasi de calitate. Poți alege un model clasic, acesta nu se demodează niciodată, sau poți merge pe o variantă modernă, dacă mama este deschisă la lucruri noi și la modele ceva mai recente. 

-O geantă sport – dacă mama este genul de persoană care face sport în interior (la sală), o geantă încăpătoare va fi cadoul perfect indiferent de sportul practicat. Alege un model prevăzut cu o curea, pentru a putea fi ținută ușor pe umăr, și cu un buzunar pentru sticla de apă;

-Pantaloni sport – este indicat să alegi pantaloni pentru mama doar dacă ai mai fost cu ea la cumpărături și știi ce stil și ce culori preferă, pentru a fi sigur că alegerea ta este un succes. În orice caz, optează pentru o pereche simplă, cu linii clasice. Un astfel de model poate fi purtat atât pentru alergat sau ciclism, cât și în activitățile de zi cu zi.

IDEI DE CADOURI SPORTIVE PENTRU MAMA
IDEI DE CADOURI SPORTIVE PENTRU MAMA

Accesorii pentru sportul preferat

Există numeroase opțiuni de accesorii sportive pentru mama. Poți alege de la variantele clasice la produsele necesare după antrenament și tehnologiile adaptate la nevoile fitness ale fiecărei persoane. Mai jos sunt câteva recomandări de accesorii în funcție de sportul practicat de mama.

1. Ciclism
Ciclismul este un sport care poate deveni ușor un stil de viață, influențând felul în care te îmbraci, locurile în care călătorești și prieteniile pe care le legi. Asta înseamnă că, dacă mama este pasionată de ciclism, oferirea unui cadou sportiv va reprezenta o încântare.

Având în vedere opțiunile nenumărate pe care le ai la dispoziție, este de înțeles că ai dificultăți în alegerea cadoului tău potrivit. Pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere, am pregătit pentru tine câteva recomandări de daruri numai bune de oferit persoanei dragi, fie că își petrece după-amiezile în parc, fie că se antrenează pentru un concurs pe munte.

-O pereche de mănuși

Mănușile oferă stabilitate încheieturilor, căldură în zilele răcoroase și mai multă stabilitate la mers. Dacă mama merge prin trafic dimineața sau seara, o pereche prevăzută cu elemente reflectorizante va reprezenta o alegere reușită.

IDEI DE CADOURI SPORTIVE PENTRU MAMA
IDEI DE CADOURI SPORTIVE PENTRU MAMA

-O geacă rezistentă la vânt

Dacă mama petrece mult timp pe două roți, o geacă de vânt este potrivită pentru a o proteja de efectele curenților de aer. Poți alege o variantă ușoară, de vară, sau un model prevăzut cu un strat de căptușeală, pentru zilele de primăvară/toamnă.

-Trusă pentru repararea micilor defecțiuni

O minitrusă de reparații este utilă oricărui ciclist de cursă lungă. În cazul în care mama adoră cursele lungi cu bicicleta, o trusă de acest fel o va ajuta să schimbe camera sau să facă diverse ajustări.

-O cameră video pentru bicicletă
În special dacă este pasionată de mountain biking, o cameră video de acest fel poate fi cadoul potrivit. Un model mediu înregistrează în 4K și are stabilizare de imagine, oferind panorame spectaculoase asupra defileelor și munților.

-Un set de șosete
Poate părea banal, însă o pereche de șosete de calitate poate face diferența mai ales la drumurile lungi pe două roți, iar mama cu siguranță va aprecia darul. Optează pentru o pereche de sosete sau mai multe, adaptate pentru ciclism. Acestea sunt realizate din materiale de calitate, care permit pielii să respire și oferă mobilitatea necesară pentru a face tot felul de manevre.

-Un termos atașabil
Băuturile fierbinți reprezintă o idee bună, atunci când petreci ore în șir pe două roți, la temperaturi ce trec timid de zero grade Celsius. Un termos atașabil la bicicletă este util și nu ocupă mult loc în rucsac. Alege unul suficient de încăpător pentru cel puțin 500 ml de ceai/cafea.

IDEI DE CADOURI SPORTIVE PENTRU MAMA
IDEI DE CADOURI SPORTIVE PENTRU MAMA

2. Alergare

Pentru un sport atât de obișnuit există un număr aproape nelimitat de accesorii care pot face viața mai frumoasă și mai ușoară. Mai jos am strâns câteva sugestii de accesorii pentru alergat, pe care i le poți oferi mamei.

-Borsetă

Borsetele sunt din nou la modă. În special dacă participă la maraton, dar și pentru antrenamente, un astfel de accesoriu poate fi util pentru a păstra lucrurile esențiale: apa, cartea de identitate, telefonul și cheile.

-Cremă antifrecare
Un astfel de produs este esențial alergătorilor, fiind unul dintre acele lucruri peste care multă lume sare. Alege un produs special pentru alergători. Acesta este invizibil, uscat și oferă o barieră de protecție, împiedicând frecarea și prevenind iritațiile pielii.

-Bentiță de păr
Bentița de păr este utilă indiferent dacă mama are părul scurt sau lung. Inevitabil, firele de păr sunt purtate de curenții de aer, iar un astfel de accesoriu îi va permite să se concentreze asupra activității sale preferate.