CUM SĂ ÎNTREȚII ÎMBRĂCĂMINTEA PENTRU ALERGARE?

Uneori este dificil să-ți speli hainele, deoarece criteriile de sortare sunt prea multe: colorate, închise, albe, delicate, bumbac... De fiecare dată aceeași problemă. Și când vine vorba de îmbrăcămintea de alergare?

comment_entretenir_vos_vetements_de_running

Iată o scurtă listă de reguli de întreținere a textilelor de alergare, pentru a păstra echipamentul ca nou, pentru mai mult timp!

Regula n°1:   spală-le mereu la 30°!

Regula n°2:   nu le usca la uscător. Materialele hainelor de alergare sunt concepute astfel încât să se usuce rapid, în mod natural. Excepție fac cele cu protecție împotriva vântului și a ploii, care pot fi uscate la uscător, pentru a reactiva protecția împotriva ploii (hidrofobia).

Regula n°3:   nu este nevoie să le calci. Materialele utilizate se șifonează mai puțin, de aceea nu necesită călcare.

Regula n°4:   nu le pune la spălat împreună cu produse care conțin benzi cu arici, deoarece acestea ar putea deteriora materialul. De asemenea, spală-le pe dos.

Regula n°5:   folosește detergent lichid, mai degrabă decât cel praf și evită balsamul de rufe, deoarece acesta poate afecta proprietățile de respirabilitate.

Atenție! Nu spăla cu înălbitor textilele de alergare și nici măcar șosetele. Nu este nevoie să folosești un săculeț pentru spălarea lenjeriei de alergare, spre deosebire de lenjeria clasică, deoarece este concepută din materiale tehnice, deci mai rezistente. 

 

Valabil și pentru textilele de alergare:

- Tricou, bluză, maiou

- Șort, colanți scurți, colanți 3/4, colanți lungi

- Șosete

- Lenjerie pentru damă și bărbați

- Îmbrăcăminte cu protecție împotriva vântului

- Mănuși, guler, bentiță

 

DESCOPERĂ SFATURILE NOASTRE PENTRU ECHIPAMENT