comment_entretenir_vos_vetements_de_running

Cum să întreții îmbrăcămintea pentru alergare?

Uneori este dificil să-ți speli hainele, deoarece criteriile de sortare sunt prea multe: colorate, închise, albe, delicate, bumbac... De fiecare dată aceeași problemă. Și când vine vorba de îmbrăcămintea de alergare?

Câtă atenție acorzi îngrijirii echipamentului de alergare? Vrei să-i prelungești durata de viață și calitatea? Hai să afli mai multe despre cum să întreții corect îmbrăcămintea pentru sport ca să te poți bucura de același confort la fiecare sesiune de antrenament!

Îmbrăcămintea pentru alergare are proprietăți speciale ce influențează confortul tău pe durata antrenamentului. Gradul de respirabilitate și aspectul tricoului de alergare pot fi păstrate doar dacă urmezi câțiva pași simpli pentru întreținerea echipamentului. Materialele din care sunt realizate tricoul și pantalonii de alergare sunt țesături speciale ce au nevoie de o îngrijire corespunzătoare.

Începe și tu să acorzi mai multă atenție întreținerii echipamentului de alergare cu câteva sfaturi ușor de urmat. Astfel, te vei bucura de hainele sport mai mult timp, fără a investi periodic într-un echipament nou.

Iată o scurtă listă de reguli de întreținere a textilelor de alergare, pentru a păstra calitatea echipamentului pentru mai mult timp!

Reguli de spălare

Începe procesul de curățare cu spălare la 30°! Este primul pas și unul dintre cele mai importante. Apa foarte fierbinte deteriorează materialul din tricoul de alergare și acesta își va pierde din proprietăți. Majoritatea mașinilor automate de spălat rufe au programe speciale pentru haine sport ce selectează automat temperatura optimă de spălare a bluzei de alergare.

Folosește detergent lichid și evită folosirea detergentului praf! Detergentul lichid asigură o spălare în profunzime și eliminarea mirosurilor neplăcute. Astfel, îmbrăcămintea pentru alergare va avea mereu un miros proaspăt și va fi plăcută la atingere. Evită să folosești balsamul de rufe atunci când speli echipamentul sport. Acesta afectează proprietățile de respirabilitate ale materialului. Vrei să fii sigur că bluza de alergare și pantalonii sunt întreținuți corect? Alege un detergent de rufe special pentru îmbrăcămintea sport, ce este suficient de puternic în eliminarea mirosurilor neplăcute, dar fără să afecteze țesăturile.

Foarte important: întotdeauna întoarce pe dos hainele de alergare înainte de a le spăla. Astfel, vor fi mult mai curate și vei proteja mai bine materialul. Este recomandat să speli echipamentul sport separat de restul hainelor și să eviți spălarea împreună cu haine ce au benzi cu arici sau fermoare foarte mari. Acestea pot agăța materialul hainelor sport și îl vor deteriora.

Uscarea hainelor de alergare

Lasă tricoul și pantalonii de alergare să se usuce în mod natural. Acestea sunt realizate din materiale ce se usucă rapid. Uscarea rapidă de la uscătoarele pentru rufe afectează calitatea țesăturii și echipamentul tău își va pierde din proprietăți. Cel mai bine este să le acorzi timp să se usuce într-un loc ferit de razele directe ale soarelui, bine aerisit și ventilat și se vor usca la timp pentru următoarea sesiune de sport.

Uită de grija fierului de călcat! Îmbrăcămintea pentru alergare este realizată din materiale elastice și sintetice, ce se șifonează foarte puțin și revin la forma inițială în timpul uscării. Astfel, uiți de călcare, iar tu vei avea mai mult timp liber să te bucuri de activitățile preferate. Urmează sfaturile noastre și vei avea un echipament eficient de care te vei bucura mult timp.

Materialele tehnice din care sunt realizate tricoul, bluza și pantalonii de alergare au funcții speciale ce se mențin printr-o îngrijire corectă. Pașii de curățare a echipamentului sunt foarte ușor de urmat și te vei bucura de același grad de confort ca și în cazul unui echipament nou. Produsele din colecția Decathlon pentru alergare sunt rezistente, special concepute pentru a putea fi îngrijite ușor și purtate de mai multe ori.

Îngrijește corect hainele pentru alergare și descoperă beneficiile sportului cu Decathlon!

Descoperă sfaturile noastre pentru echipament

CUM SĂ ALEGI TRICOUL SAU MAIOUL DE ALERGARE

CUM SĂ ALEGI TRICOUL SAU MAIOUL DE ALERGARE

Materialul din care este confecționat Mediul în care vei alerga Durata și frecventa antrenamentelor Cum spălați un tricou sau maiou de alergare

CUM SĂ ALEGI ȘORTUL SAU COLANȚII DE ALERGARE

CUM SĂ ALEGI ȘORTUL SAU COLANȚII DE ALERGARE

Materialul din care este confecționat Mediul în care vei alerga Durata și frecvența antrenamentelor Cum spălați un șort sau un colant de alergare

CUM SĂ CUREȚI ADIDAȘII DE ALERGARE ?

CUM SĂ CUREȚI ADIDAȘII DE ALERGARE ?

Cum să cureți adidașii de praf Cum să cureți adidașii de nămol Sfaturi pentru curățarea adidașilor de alergare