CUM SĂ CUREȚI ADIDAȘII DE ALERGARE ?

Cum să cureți adidașii de alergare ?

Cum să cureți adidașii de praf Cum să cureți adidașii de nămol Sfaturi pentru curățarea adidașilor de alergare

Una din cele mai des întâlnite întrebări din partea clienților noștri, este legată de modul corect în care să își curețe adidașii de alergare pentru o durată mai lungă de viață iar acest articol vine în întâmpinarea lor.

În funcție de mediul în care alergăm – parc, pădure, munte etc – și de condițiile meteo – ploaie, soare, ninsoarea- perechea noastră preferată de adidași de alergare poate fi într-o stare mai bună sau o stare mai proastă așadar o curățare corectă, în special a nămolului, le poate prelungi durata de viață. Efectiv, o curățare incorectă poate fi cauza unei durate scurte de  viață a unui adidas de alergare putând să meargă până la distrugerea acestuia. În acest scop, vă ofer câteva sfaturi utile pentru a vă curăța perechea de adidași de alegare fară teamă obținând astfel o stare bună pentru mai multă vreme. 

CUM SĂ CUREȚI ADIDAȘII DE ALERGARE ?

Există mai multe metode de curățare pentru încălțămintea de alergare în funcție de starea în care se află însă dacă alegeți varianta să-i spălați la mașină automată este important să le scoateți branțurile împreună cu șireturile și să-i introduceți în cuvă într-o plasă de protecție pentru textile.

Este foarte important să folosiți un detergent de spălat haine lichid și care să nu conțină balsam. Deși balsamul oferă un miros mai plăcut, conținutul acestuia este foarte dăunător atât pentru încălțăminte cât și pentru textilele de alergare deoarece compoziția să chimică duce la îndepărtarea proprietăților tehnice ale produselor – de exemplu poate scădea gradul de impermeabilitate distrugând membrana ce face produsul impermeabil – 

CUM SĂ CUREȚI ADIDAȘII DE ALERGARE ?

Cum să cureți adidașii de praf

Dacă ieșim să alergam prin parc sau pe poteci bătătorite, cel mai adesea încălțăminte de alergare se murdărește de praf. În acest caz, curățarea acesteia este destul de simplă fiind suficient o cârpă umedă folosită după ce terminăm antrenamentul asigurând astfel un aspect plăcut pentru încălțămintea noastră. 

Cum să cureți adidașii de nămol 

În cazul în care încălțămintea noastră de alergare este murdară de noroi, este foarte important să îl lăsăm mai întâi să se usuce iar după aceea folosind un obiect, precum un pix, să îndepărtam bucățile cele mai mari de noroi ori putem folosi că alternativă lovirea cu talpa de un perete.

După îndepărtarea bucăților mari de noroi, pregătiți un lighean sau o găleată cu apă călduță și detergent lichid fară balsam și cu ajutorul unei periuțe – poate fi chiar o periuță de dinți – curățați zonele cu noroi rămase. Încercați să nu folosiți o perie foarte dură deoarece poate duce la ruperea părții textile a unui adidas.

Dacă observați că apa este murdară deja și nu ați terminat curățarea, vă fi nevoie să o schimbați pentru a nu adaug mizerie adidașilor de alergare.

După terminarea periajului, clătiți adidașii de alergare doar cu apa și îi lășați la uscat într-un loc ferit de o sursa directă de căldură – cum ar fi pe calorifer sau sobă – deoarece poate duce la deformarea lor, așadar se recomandă în aer liber însă nu direct la razele solare ce pot duce la decolorarea acestora.

Putem să umplem încălțămintea pusă la uscat cu ziare sau hârtie care să absoarbă umiditatea și să grăbească procesul de uscare. 

CUM SĂ CUREȚI ADIDAȘII DE ALERGARE ?

Sfaturi pentru curățarea adidașilor de alergare

1.Nu se recomandă spălarea adidașilor de alergare la mașină automată. Deși de multe ori brandurile folosesc materiale ce pot suporta o spălare la mașină pe un program scurt, adidașii spălați pe un program mediu sau lung sunt puși în pericol deoarece zonele lipite sau cusăturile se pot rupe. Acest tip de spălare este foate dur pentru încălțămintea noastră și nu este necesar. Bineînțeles, opțiunea de uscare automată nu este recomandată de asemenea, aceasta putând chiar să reducă mărimea perechii de încălțăminte cu un număr.

2.Nu folosiți produse de spălare chimice puternice. În mod normal cu orice detergent neutru ar trebui să fie suficient – nimic cu amoniac sau cu clor –

3.Cumpărați o periuță bună ce urmează să o folosiți exclusiv pentru curățarea adidașilor de alergare.

4.Transportați încălțămintea de alergare în pungi de plastic pe care să nu le închideți la capăt blocând astfel aerisirea lor și nu uitați mereu să-i lașați la aer curat la aerisit după ce ajungeți acasă.

5.Folosiți, cel puțin săptămânal, un spray odorizant pentru încălțăminte. Astfel vei menține un miros plăcut pentru adidașii de alergare. Foarte important să folosiți și o pereche de șosete potrivite pentru alergare.

CUM SĂ CUREȚI ADIDAȘII DE ALERGARE ?