CUM SĂ ÎMPACHETEZI UN CADOU SPORTIV ?

Cum să împachetezi un cadou sportiv ?

Împachetarea cadourilor este o adevărată artă, dar și o provocare pe măsură. Află cum poți împacheta cadourile pentru cei dragi și creează cea mai frumoasă surpriză!

Alegi cadourile din timp, ești atent la dorințele prietenilor și familiei, dar provocarea de-abia acum începe. Cum împachetezi singur cadourile pentru a crea cea mai frumoasă surpriză? Dacă și tu te-ai confruntat cel puțin o dată cu această provocare, acest articol este pentru tine! Citește în continuare și află cum împachetezi cadourile sportive mici și mari de la Decathlon folosind tehnici și materiale sustenabile!

CUM SĂ ÎMPACHETEZI UN CADOU SPORTIV ?

Trebuie să recunoaștem, cu toții ne-am confruntat cu împachetarea cadourilor. În special în perioada sărbătorilor de iarnă, când numărul darurilor pentru cei dragi crește, apar și mai multe cadouri de împachetat. Deja îți imaginezi o cameră plină cu diverse cutii de forme și mărimi diferite, înconjurat de hârtie de împachetat și panglici colorate care par să comploteze împotriva ta. Deși poți apela la ajutorul personalului din magazine, îți recomandăm să împachetezi tu cadourile de Crăciun pentru o notă personală. De la darul ales, până la hârtia de împachetat și tehnica folosită, fiecare detaliu arată implicarea ta. Cu siguranță cei dragi vor aprecia mai mult pasiunea și efortul depus!

Trebuie să te anunțăm înainte de a începe că misiunea împachetării cadourilor de Crăciun este mai complexă decât pare. Este posibil să te simți intimidat de întreaga operațiune, ba chiar frustrat când acel ultim cadou rămas este cu câțiva centimetrii mai mare decât hârtia de împachetat. Din fericire, pentru fiecare problemă există o soluție. Prin mici trucuri și materiale atent alese îi vei surprinde pe cei dragi atât cu prezentarea cadoului, cât și cu cadoul în sine!

CUM SĂ ÎMPACHETEZI UN CADOU SPORTIV ?

CUM ÎMPACHETEZI CADOURILE VOLUMINOASE? (o bicicletă, o placă de stand up paddle, etc.)

Când pe lista cu dorințe de Crăciun a celor dragi se află o nouă bicicletă de la Decathlon, te gândești imediat: “Cum împachetez eu un cadou atât de mare?”. Cadourile voluminoase sunt cea mai mare provocare, de la biciclete și plăci de surf, până la trotinete și plăci de snowboard sau schiuri. Din fericire, există diferite metode pe care le poți folosi pentru a menține suspansul până în dimineața de Crăciun. Deși ești tentat să te înarmezi cu role întregi de hârtie de împachetat, noi ne-am gândit la alte soluții pe care te încurajăm să le încerci. Îți promitem că surpriza va fi una pe măsura așteptărilor!

De exemplu, poți folosi un accesoriu mai mic relevant cu cadoul pe care l-ai cumpărat. Un bidon de apă pentru ciclism este perfect dacă cei dragi își doresc o bicicletă. Astfel, poți așeza bidonul sub brad, cu un mesaj și poți indica locul unde se află adevărata surpriză. Trebuie să știi că dacă alegi să comanzi online bicicleta de 14″ & 16″ de la Decathlon, aceasta va fi livrată într-un ambalaj de carton. Astfel, poți ambala cutia în hârtie de cadou sau poți adăuga o panglică colorată.

Vrei să încerci ceva diferit? Așează sub brad varianta în miniatură a cadoului oferit. O bicicletă în miniatură este indiciul perfect că dorința de Crăciun s-a îndeplinit. Fie o poți așeza sub brad fără să fie împachetată, fie o poți ambala într-o cutie de cadou pentru a crește suspansul. Aceasta este o metodă ușor de pus în practică pe care o poți încerca atât cu copiii, cât și cu adulții.

Trebuie să îți amintim să verifici întotdeauna cum sunt livrate articolele sportive voluminoase de la Decathlon, mai ales dacă le comanzi online. Acesta este un detaliu ce te va ajuta să găsești cea mai bună tehnică de împachetare a cadourilor. De exemplu, cadourile sportive voluminoase cum sunt bicicletele, plăcile de stand up paddle sau schiurile și plăcile de snowboard sunt livrate într-o formă cât mai compactă, fie într-un ambalaj de carton, fie într-un rucsac sau husă specială. Odată ce ai aflat acest detaliu, te poți gândi la cea mai bună metodă de împachetare și pregătire a surprizei.

CUM SĂ ÎMPACHETEZI UN CADOU SPORTIV ?

CUM ÎMPACHETEZI CADOURILE MICI ȘI ÎMBRĂCĂMINTEA SPORTIVĂ?

Dacă ai terminat de împachetat cadourile sportive voluminoase, trebuie să îți îndrepți atenția către cadourile de dimensiuni mici și îmbrăcămintea sportivă. Tot ce ai nevoie este hârtie de ambalat, creioane colorate, panglici și multă creativitate. Vrei să transformi împachetarea cadourilor într-o activitate eco? Îți recomandăm să folosești hârtie simplă, cum este cea pentru copt, și cutii vechi din carton. Îți poți testa creativitatea și poți desena sau scrie numele celor dragi pe fiecare ambalaj. În plus, poți adăuga decorațiuni naturale specifice sărbătorilor de iarnă, precum o crenguță de brad, vâsc sau fulgi de zăpadă din hârtie. Toate aceste materiale au un impact redus asupra mediului și pot fi reciclate ușor.

Cadourile mici și medii sunt mai ușor de împachetat. Astfel, tot ce trebuie să faci este să verifici dacă hârtia pentru ambalat este potrivită pentru dimensiunea cadoului. Lățimea trebuie să înfășoare cadoul, în timp ce lungimea trebuie să fie mai mare pentru a fixa marginile cu bandă adezivă. Odată stabilite aceste detalii, poți împacheta cadourile.

Cât despre articolele de îmbrăcăminte sportivă și accesoriile cu o formă atipică, acestea pot fi ambalate ușor dacă ai la îndemână o cutie simplă din carton. Tot ce trebuie să faci este să așezi produsele în cutie și astfel poți împacheta fără probleme cutia în hârtie de cadou. În plus, cei dragi vor fi surprinși de conținutul cutiei pentru că este greu de ghicit ce se află la interior.

Sau și mai simplu: pune totul într-o geantă de fitness! Interiorul și geanta vor fi ambele o surpriză plăcută!

CUM SĂ ÎMPACHETEZI UN CADOU SPORTIV ?

METODE SUSTENABILE PENTRU ÎMPACHETAREA CADOURILOR SPORTIVE

Atunci când pregătești cadourile, amintește-ți să faci alegeri sustenabile cu un impact redus asupra mediului. De la hârtia și ambalajul folosit pentru împachetarea cadourilor, până la modul de reciclare, trebuie să fii atent la fiecare detaliu. Chiar dacă ai ales un cadou sportiv eco, realizat prin tehnici prietenoase cu mediul, îți recomandăm să mergi până la capăt cu acest concept și să alegi ambalaje reciclabile pentru împachetarea cadourilor. Iată care sunt recomandările noastre pentru împachetarea cadourilor de la Decathlon:

▪️ Hârtia reutilizabilă pentru cadou, realizată din materiale reciclate, care la rândul ei poate fi reciclată pentru obținerea unui nou produs;
▪️ Plicuri cadou realizate din hârtie reciclată pentru cardurile cadou Decathlon sau accesorii mici;
Țesături și diverse materiale maleabile pentru împachetarea cadourilor, numită și tehnica japoneză furoshiki. De exemplu, poți folosi bucăți dintr-un sac de pânză pentru ambalarea cadourilor și panglici din rafie pentru decorare;
▪️ Un prosop sport este ambalajul reutilizabil perfect dacă le oferi celor dragi articole pentru înot de la Decathlon, cum sunt ochelarii de înot, costumul pentru înot sau echipamentul de scufundări;
▪️ O geantă sport sau un rucsac mic din pânză te va ajuta să împachetezi diverse echipamente pentru camping, drumeții sau fotbal. În plus, geanta și rucsacul vor fi folosite în continuare pentru echipamentul preferat.

Testează-ți creativitatea și evită ambalajele din plastic, greu de reciclat! Tone de ambalaje și cutii pentru cadouri sunt aruncate anual, în special după sărbătorile de iarnă. Crăciunul trebuie să fie despre mai mult decât cadourile pentru cei dragi și atenția pe care le-o acordăm, cât și despre un cadou către mediu și protejarea planetei. Prin alegerile sustenabile pe care le facem dovedim că suntem atenți la nevoile mediului și ne putem adapta ușor.

Anul acesta, alătură-te misiunii Decathlon și oferă celor dragi cadouri sportive din categoria ecodesign, împachetate sustenabil. Aplică sfaturile noastre și surprizele vor fi pe cât de frumoase, pe atât de prietenoase cu mediul.

CUM SĂ ÎMPACHETEZI UN CADOU SPORTIV ?

Cum ambalăm experiențele pe care vrem să le oferim cadou ? (o încriere la o cursă)

Poți oferi ,,un produs util pentru experiența respectivă”…  un tricou cu suport pentru număr,  dacă este vorba, de exemplu, de înscrierea cuiva drag la o cursă de alergare.

Nu uita de cardul cadou Decathlon pe care i-l poți oferi în dar!

OFERĂ UN CARD CADOU