IDEI DE CADOURI PENTRU COPIII MICI ȘI MARI

Idei de cadouri pentru copiii mici și mari

Alegerea unui cadou pentru cei mici nu este o misiune tocmai ușoară. În ciuda acestui fapt, exista un numitor comun al tuturor celor mici, pe care și tu îl poți folosi pentru a găsi cadoul potrivit: plăcerea de a face mișcare. 

În funcție de particularitățile fiecărei vârste în parte, ai posibilitatea de a-i oferi unui băiețel sau unei fetițe un dar care să-i ofere libertatea de a practica sport în voie.

În prima parte a vieții, joaca și sportul se suprapun, din punctul de vedere al activităților, astfel încât cei mici își dezvoltă abilitățile fizice și cognitive în timp ce se distrează.

Pe măsură ce crește copilul, acesta își accentuează, prin mișcare, dezvoltarea cât mai armonioasă a musculaturii, a sistemului osos și a sistemului endocrin.

Nu în ultimul rând, activitatea fizică ajută la menținerea unei stări psihice cât mai echilibrate. În cele de mai jos, facem o trecere în revistă a celor mai potrivite cadouri.

1. Sfaturi pentru alegerea cadourilor de copii

Îți dorești ca cel mic să primească un cadou de care să se poată bucura cu adevărat? Recomandările de mai jos pot simplifica întregul proces de alegere:

Alege varianta cumpărăturilor online, ori de câte ori cauți anumite cadouri dedicate copiilor. Astfel, ai acces rapid la o listă vastă de produse, toate însoțite de informații tehnice utile despre funcțiile disponibile și beneficiile pe care le aduc în joaca celui mic.  

Utilizează filtrele de sortare rapidă, pentru a reduce cu ușurință lista cu opțiuni de produs relevante, în funcție de propriile tale criterii: buget, vârstă, sau preferințele copilului.

Alege cadouri ce pot stimula pasiunea pentru sport, indiferent de vârsta pe care cel mic o are. La fel ca orice altă activitate, mișcarea îl poate atrage pe cel mic, atunci când produsele pentru practicarea sa îi provoacă un real interes.

IDEI DE CADOURI PENTRU COPIII MICI ȘI MARI

Ce poți alege pentru copiii între 0 și 4 ani 

Cei foarte mici au nevoie de articole care să le trezească interesul pentru activitatea fizică. Ergonomice și confortabile, acestea au rolul de a le dezvolta motricitatea. În această etapă, mișcările nu sunt ample, efortul de care sunt capabili copiii este unul foarte mic, iar materialele care intră în contact direct cu pielea trebuie să fie blânde. Printre cadourile cele mai potrivite în cazul unui copil de maximum trei ani se numără:

Un colac scaun cu hublou, pentru bebelușii care cântăresc între 7-11 kg, aflați în faza de trezire a curiozității și de descoperire a apei;

O bicicletă fără pedale, pentru a învăța menținerea echilibrului, sau prima sa bicicletă de 14 inch, cu roți ajutătoare, pentru a învăța să pedaleze;

O sanie cu frână, pentru a merge la săniuș în doi;

O mini-piscină, pentru copiii mici, aflați în stadiul de descoperire a activităților acvatice;

Un poncho cu glugă, pentru bebelușul care descoperă plăcerile apei în piscină sau în aer liber;

O minge pentru sărituri, pentru gimnastică educativă și sportivă, începând cu vârsta de 3 ani;

Un zmeu, pentru a descoperi plăcerea înălțării zmeielor, începând cu vârsta de 3 ani;

O trotinetă proiectată pentru copiii între 2 și 4 ani, care sunt nerăbdători să se plimbe;

IDEI DE CADOURI PENTRU COPIII MICI ȘI MARI

Care sunt cadourile potrivite între 4 și 8 ani

Acesta este intervalul de vârstă în care copilul începe să facă mișcări mai ample și se familiarizează cu noțiunile de bază din baschet, fotbal, ciclism, gimnastică sau chiar arte marțiale. Poți stimula capacitatea de dezvoltare a celui mic, prin articole cum ar fi:

Un kit de tir cu arcul, pentru fanii lui Robin Hood;

O trambulină, pentru cei care nu pot sta locului;

O primă bicicletă cu roți ajutătoare;

Un rucsac pentru drumeții, care poate fi personalizat cu prenumele copilului;

Un panou de baschet, pentru întreceri în familie;

O panglică de gimnastică, pentru antrenamente amuzante;

O poartă de fotbal, pentru noi provocări;

IDEI DE CADOURI PENTRU COPIII MICI ȘI MARI

Ce alegi pentru copiii între 8 și 12 ani

Sporturile care implică alergare și chiar contact sunt un apanaj al acestui interval de vârstă. Copiii fac deja față la reprize prelungite de viteză, pot lucra cu obiecte grele și au o coordonare excelentă. Tenisul devine o activitate plăcută, iar spre finalul acestei perioade, cei mici pot fi inițiați în box, în canotaj sau în săriturile de la trambulină.

O mini masă de ping-pong;

Un skimboard, pentru cei care vara nu pot sta departe de valuri;

Un joc Turnball, pentru pasionații de sporturi cu racheta;

O minge de rugby de plajă, pentru a juca împreună cu prietenii sau familia.

IDEI DE CADOURI PENTRU COPIII MICI ȘI MARI

Ce le poți oferi adolescenților

Pentru a-i face pe cei mici să iasă la aer, să se dezlipească de telefonul mobil și să petreacă momente plăcute în familie, părinții au nevoie de argumente serioase. Următoarele idei de cadouri le vor aduce celor mici un zâmbet pe buze, de fiecare dată când ies la activități fizice.

O minge de baschet;

Un set de biliard compact, pentru a descoperi biliardul american la domiciliu;

O poartă de polo pe apă, ideală pentru inițierea în water polo;

O gentuță pentru pantofii de dans, pentru a atrage toate privirile prin reflexiile sale strălucitoare;

Un slackline, pentru dezvoltarea echilibrului;

Un skateboard, pentru învățarea primelor trick-uri.

Cu sfaturile de mai sus, vei alege un cadou care să-i stimuleze celui mic atât spiritul de competiție, cât și dorința de a-și întreține permanent condiția fizică. Studiază-i cât mai atent nevoile și vei găsi rapid ceea ce cauți.

6. Greșeli de evitat când alegi cadouri pentru copii

Alegerea unor cadouri nepotrivite pentru vârsta sa. Evită să cumperi cadouri pentru copii de vârstă mai mare, sau mai mică, decât cea a copilului tău. De exemplu, în cazul unei biciclete recomandate unei categorii de vârstă mult mai mari, cel mic se va obișnui greu cu dimensiunile acesteia, existând riscul de a evita un cadou ce nu îi poate aduce satisfacție.

Alegerea unor cadouri mult prea complexe. Sporturile de copii, indiferent de natura acestora, atrag prin dinamica jocului în sine, dar și prin simplitatea cu care se poate practica. Același lucru poate fi afirmat și despre echipamentele necesare activității fizice respective. Cadourile din zona sportului mult prea complexe pot produce confuzie și lipsă de interes.  

Alegerea unor cadouri incompatibile cu preferințele sale. Doar pentru că îți dorești ca cel mic să practice tenisul, patinajul sau fotbalul, nu înseamnă ca aceasta este și dorința sa. Este o greșeală pe care o fac mulți părinți, în speranța că produsele îl vor convinge pe cel mic să facă sport, nu percepția pe care activitatea fizică respectivă o produce în mintea sa.

Cu sfaturile de mai sus, vei alege un cadou care să-i stimuleze celui mic atât spiritul de competiție, cât și dorința de a-și întreține permanent condiția fizică. Studiază-i cât mai atent nevoile și vei găsi rapid ceea ce cauți.