Învață mersul pe role.

Învață copilul să meargă pe role: 5 sfaturi

Iată 5 sfaturi cu ajutorul cărora copilului tău îi va fi mai ușor să învețe să meargă pe role.

Opt roți din cauciuc, un fel de încălțăminte asemănătoare cu cea de schi și niște protecții: copilul tău începe să meargă pe role. Iată 5 sfaturi cu ajutorul cărora copilului tău îi va fi mai ușor să învețe să meargă pe role.

ROLE PENTRU COPII

1) Poartă protecții

Înainte de a-i pune rolele în picioare, pentru a evita orice fel de accidentare, echipează copilul cu niște protecții. Alege o cască, niște cotiere, palmare și genunchiere potrivite: toate aceste articole sunt necesare pentru siguranța copilului. Pentru a fi mai eficiente, optează pentru niște protecții noi și adaptate conformației, care încă nu au fost supuse șocurilor (fără zgârieturi, fără benzi de prindere care și-au pierdut din elasticitate, fără găuri).

Protecțiile sunt foarte importante pentru a evita accidentările.

Copilul tău începe să meargă pe role.

2) Nu trebuie să-i fie frică

Odată ce copilul a încălțat rolele, acestea deja oferă protecție împotriva șocurilor. Să începem! Pe primul plan este echilibrul. Pentru inițierea în mersul pe role, copilul poate să se ajute de tot ce-i în jurul său: părinți, balustradă, pereți, stălpi. Mediul urban este plin de tutori când vine vorba de învățarea echilibrului. Cu aceste ajutoare și cu privirea îndreptată înainte, copilul se va obișnui rapid și va căpăta încredere în sine. În al doilea rând: mersul pe role fără sprijin! Mai întâi alunecă picioarele paralel în linie dreaptă, iar apoi ridică câte un picior pe rând, înainte de a începe mișcarea de propulsie. Mai departe vine rândul virajelor și, în cele din urmă, frânarea (fără sprijin în cazul acestora!).

Odată ce aceste baze sunt asimilate, nu rămâne decât să practice mersul pe role. Nici nu vei observa cum copilul va învăța mai multe mișcări tehnice destul de rapid.

Copilul tău începe să meargă pe role.

3) Singur pe drum

Încă de la primele ieșiri, micul practicant nu va fi singur de tot. Câini, pietoni, coșuri de gunoi, coborâri: o mulțime de obstacole pe care trebuie să învețe să le depășească. Pentru a evita aceste tipuri de obstacole, alege suprafețe plate, netede, mari și (dacă e posibil) mai puțin frecventate. Nu ezita să-l înveți regulile de circulație în oraș (semafoare, treceri, pietoni), iar pe trotuare, pe care parte să meargă.

Explică-i că înainte să avanseze, trebuie să se uite în dreapta și în stânga sa: aceste reguli îi vor servi pentru siguranță când va fi singur.

Copilul tău începe să meargă pe role.

4) Învățarea mersului pe role: mă descurc singur

Copiii spun de obicei că se descurcă singuri. În cazul mersului pe role, s-ar putea să aibă dreptate. Desigur că supravegherea este absolut necesară, mai ales pentru cei mici. Însă granița dintre a ajuta și a încurca este subțire. De fapt, mersul pe role nu este doar o activitate fizică: acesta cere și implicarea gândirii. Să înaintezi până la destinație, să te ridici după ce ai căzut. Autonomia este importantă când vine vorba de mișcări și poziții ce-l vor ajuta să progreseze. Nu-l mai ține de mână când este pregătit și în siguranță. L-ai echipat cu protecții și ești acolo în caz de nevoie. Așadar, poți să îi oferi puțină libertate!

Copilul tău începe să meargă pe role.

5) Răbdare și practicare, pentru a învăța mersul pe role

Prima ieșire nu este decât începutul unei experiențe de durată. Cultivarea reflexelor, mai ales la mersul pe role, are loc treptat. Așadar, este nevoie de răbdare și pentru copil și pentru părinți! Nu trebuie să-l presezi, căci astfel nu va învăța mai ușor. Ci invers, să-i inspiri ideea că mersul pe role este o plăcere. Pentru o învățare mai eficientă, găsiți motivații împreună: provocări, ieșiri cu prietenii, mici recompense. Sunt multe modalități bune care-l vor ajuta pe copil să progreseze cu încredere.