skateboard_decathlon_comment_choisir_sa_planche_de_skate_?

Cum să alegi un skateboard?

Un skateboard este format dintr-o placă de lemn, 4 roți și 2 truckuri. Cu toate acestea, mărimea și materialul skate-ului diferă. Skateboard-ul se alege în funcție de aceste criterii și de conformația ta.
În acest articol vei descoperi sfaturile noastre care te vor ajuta să alegi cea mai potrivită placă de skate. 

Suntem aici pentru a te ajuta să alegi un skateboard de care să te bucuri. Placa de skateboard se alege în funcție de conformație și de nivelul de practică. Pentru începători, recomandăm un skateboard complet.

Nivelul de practică

Decathlon propune 3 tipuri de skateboard, în funcție de nivelul de practică:

 • Pentru inițiere

  „Învăț să-mi țin echilibrul”


  Am creat gama My First Skate, pentru cei care abia descoperă mersul pe skateboard. Aceste plăci sunt gândite pentru copiii cu o vârstă cuprinsă între 1 și 8 ani. Mersul pe skateboard este o activitate care îmbunătățește motricitatea și echilibrul. Aceste plăci sunt mai mici și adaptate conformațiilor mici. 

 • Pentru începători

  „Învăț mișcările de bază, încep să merg și învăț cum se fac primele trickuri.”

  Echipa noastră este formată din skateri. Acordăm o mare importanță dezvoltării plăcilor de skateboard, care trezesc dorința de a învăța și de a continua să mergi pe skate. Cu alte cuvinte, dezvoltăm niște plăci cu care ne-am fi dorit să începem noi să practicăm acest sport.

 • Pentru practicare consecventă

  „Merg pe skateboard în fiecare zi”


  Produse pentru skateri, create de skateri. Un skater își va da seama rapid ce îi place și ce nu-i place, Care mărime a plăcii și a roților corespunde cel mai bine conformației și stilului său. Am dezvoltat o gamă întreagă de piese de schimb, pentru a răspunde nevoilor tuturor.

Skateboard_découverte_play_120_decathlon

Skateboard inițiere

Inițierea în skateboarding este adresată, în general, copiilor de 2 - 7 ani care vor să descopere mersul pe skateboard. Atunci când ești la începutul acestui sport, primele exerciții sunt: să-ți ții echilibrul pe placă, să stai pe partea din față, să pui un picior pe pământ, să împingi puțin câte puțin, până se mișcă din loc skateboardul și să înveți despre primele viraje. Ca un copil care începe să meargă pe bicicletă.
Gama noastră de inițiere în skateboard permite copilului să-și dezvolte motricitatea și încrederea în sine, distrându-se în același timp.

Plăcile din gama My First Skate sunt create pentru a învăța ușor și pentru a te bucura de sport. Odată ce bazele au fost asimilate, copilul va putea să se orienteze către o disciplină de interes anume. Cruising cu un cruiser sau un longboard, pentru deplasări sau skate "street", pentru a învăța trick-uri în skatepark sau pe stradă.

Cum să alegi un skateboard?

Play 100: un skateboard pentru cei mici

PLAY 100 este ultimul model din gama My First Skate. Acest skateboard este adresat copiilor de 18 luni. Cu ajutorul acestei plăci micuțul va putea să se întindă pe ea, să meargă în patru lăbuțe sau în față, să meargă în față, în spate etc. Nu te îngrijora, acest skateboard este stabil "și nu prinde o viteză prea mare". PLAY 100 este practic și ajută la dezvoltarea motricității. Vei găsi câteva idei de exerciții pentru copii în articolul de mai jos.

Cum să alegi un skateboard?

Play 120: un skateboard inovativ care ajută la învățare

PLAY 120 a fost conceput pentru copiii de peste 3 ani. Ce avantaje are? Acesta are o placă joasă, truckuri care pot fi mutate la extremități, pentru a evita efectul de levier și "căderile".

Odată ce copilul s-a obișnuit, truckurile pot fi puse spre centrul plăcii, pentru a putea să se familiarizeze cu părțile nose și tail (față și spate), pentru a învăța să vireze.

Skateboard începător

Skateboard începător

Skateboard-ul pentru începători este adresat copiilor și adulților. Plăcile din această gamă sunt pentru persoanele care vor să învețe primele trick-uri.

Pentru a răspunde nevoilor tuturor, am dezvoltat mai multe skateboard-uri complete adaptate conformației fiecăruia, pentru a începe sportul în cele mai bune condiții și pentru o învățare ușoară.

Skateboard-uri complete pentru copii

Am conceput aceste skateboard-uri în parteneriat cu profesori de skate și tineri skateri cu o vârstă cuprinsă între 4 și 12 ani. Am organizat mai multe sesiuni de observare, pentru a testa plăcile. Rezultatul: plăci adaptate înălțimii și nevoilor începătorilor de 4 - 12 ani.

CP100 MINI este pentru copiii de 4 - 7 ani, iar CP100 MID pentru copiii de 8 - 12 ani.


Cum să alegi un skateboard?
 • complete 100 junior skate complet enfant kid

  Complete 100 copii mărimea 7,25"

  COMPLETE 100 Copii Mărimea 7,25" este o placă completă pentru skateri începători între 4 și 7 ani, care vor să învețe primele trickuri.

  Am ales să punem 6 straturi de lemn certificat FSC (provenit din păduri gestionate durabil), acolo unde în mod normal folosim 7, fără a afecta rezistența plăcii. Astfel am obținut o placă mai ușoară, reactivă și adaptată înălțimii copiilor de 4 - 7 ani.

  Bushing-uri de la truck-uri adaptate greutății copiilor, pentru a vira ușor.


 • COMPLETE 100 Copii Mărimea M SKATE complet Copii

  Complete 100 copii mărimea 7,5"

  Am conceput acest model, pentru a permite copiilor de 8 - 12 ani să învețe mișcările de bază de skateboard cu o placă adaptată înălțimii lor.

  În comparație cu modelul mini, placa este puțin mai mare, iar bushing-urile de la truck-uri sunt puțin mai dure, pentru a se adapta greutății copiilor de 8 - 12 ani.

Skateboard-uri complete pentru adulți

Modelele COMPLETE 100 și COMPLETE 500 sunt pentru skateri începători, mai mari de 12 ani.

COMPLETE 100 este o placă completă din arțar. Este ideală pentru a începe și pentru a te perfecționa în street sau pe rampă, cu o placă manevrabilă. 
Este disponibilă pe 2 mărimi: 7,75" și 8". 

COMPLETE 500 este disponibilă pe mărimea 8" și 8,25". Avantajele în comparație cu COMPLETE 100: truck-urile marca FURY, care asigură senzații tari în timpul grind-urilor. Roțile din poliuretan SHR (Super High Rebound) asigură rezistență la abraziune și calitate de alunecare.

Cum să alegi un skateboard?
 • complete 100 skate complet adulte

  Complete 100 

  Skateboard complet COMPLETE100, 100% arțar canadian (rezistență și pop). Ideal pentru cei care vor să înceapă în street sau pe rampă, cu o placă evolutivă și manevrabilă.

 • COMPLETE 500 skateboard complet adulți

  Complete 500 

  Placă 100% arțar canadian, pentru alunecare optimă și rezistență. Nose și tail late și ridicate moderat.Concavitate medie. Ideal pentru street și viraje. Trucks Fury, roți 52mm 101A.

Skateboard deck 100 decathlon

Skateboard practicare consecventă

Un skater ce practică consecvent acest sport merge pe skate de câteva luni, sau chiar de mai mulți ani și practică, în general, de câteva ori pe săptămână. . În acest ritm, skate-ul se va uza în mod diferit , și vor trebui schimbate piesele separat, una câte una: placa, truck-urile, roțile, rulmenții de viteze diferite. De aceea, pe lângă skateboard-urile complete, am creat propriile modele de plăci, roți, truck-uri etc.
Ne-am asigurat că am creat produse tehnice, la un preț accesibil și într-un număr mai mare.

Avem în ofertă mărimi diferite de roți, plăci și truck-uri, pentru a răspunde nevoilor diferitor practicanți. Un skater va ști imediat ce tip de skate îi place și-și va adapta piesele în funcție de preferințe. Un skater căruia îi plac curbele, va avea tendința să aleagă o placă de mărime mai mare de 8,25", montată pe roți mari, pentru a prinde viteză. Un skater căruia îi place să se plimbe în street sau skatepark, va avea tendința să-și aleagă o placă mai subțire și roți mai mici.
Acestea sunt doar câteva informații și fiecare își va cunoaște preferințele, puțin câte puțin. Înălțimea și greutatea sunt, de asemenea, factori care trebuie luați în considerare la alegerea echipamentului.
Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta în alegerea pieselor separate! Link-urile sunt disponibile la sfârșitul articolului.

 • Deck 100

  Deck 100

  Acest deck a fost conceput de echipa noastră de skateri. Este potrivit pentru cei care caută o placă sobră și tehnică.

  Placă din 100% arțar canadian, pentru calitate și rezistență în timp. Nose și tail late și ridicate moderat. Concavitate medie. Ideală pentru street și curbe. Disponibilă pe 5 mărimi (7"75, 8", 8"25, 8"5, 8"75).

 • Deck 120

  Deck 120

  Deck conceput pentru skateri care practică în mod consecvent, cu o concavitate medie, nose și tail late și ridicate moderat. Disponibil pe 5 mărimi (7"75, 8", 8"25, 8"5, 8"75).

  Această placă are un design mai elaborat. Prima serie are poze cu diferite locuri din regiunea Lille, orașul în care-și desfășoară activitatea echipa Decathlon Skateboarding.

  Noua serie DECK 120 este creată în colaborare cu skateri pricepuți!

Sfaturi pentru piese separate.

trucks fury și deck 120 greetings de la Lille 8,5"

Cum să alegi trucks-urile pentru skateboard?

Atunci când îți asamblezi propriul skateboard, ai libertatea să alegi fiecare piesă: placa, trucks-urile, roțile, rulmenții, gripul și chiar șuruburile. Este important să alegi mărimea plăcii, în funcție de nivelul pe care îl ai. Cu cât ai un nivel mai avansat, cu atât trebuie să fii mai atent la alegerea fiecărei piese.

skateboard-placă-montare-trucks-roți-rulmenți-șuruburi-tool-grip

Cum se montează o placă de skateboard?

Acest articol îți prezintă, etapă cu etapă, modul în care se montează corect o placă de skateboard. În plus, îți vom oferi câteva recomandări care te vor ajuta să câștigi timp și să întreții corect skateboardul. Vei vedea, nu este deloc greu!

Sperăm că te-am ajutat prin acest articol, iar dacă mai ai întrebări, nu ezita să ne contactezi!