montare placă skateboard și întreținere

Cum se montează o placă de skateboard?

Acest articol îți prezintă, etapă cu etapă, modul în care se montează corect o placă de skateboard. În plus, îți vom oferi câteva recomandări care te vor ajuta să câștigi timp și să întreții corect skateboardul.
Vei vedea, nu este deloc greu!

Înainte de a începe, asigură-te că ai toate piesele necesare la îndemână. pentru a îți monta placa de skateboard, ai nevoie de:

- Un skate tool (aceasta este unealta esențială pentru skateri, deoarece permite realizarea tuturor reglajelor necesare la placă. Acesta cuprinde un capăt pentru cele 3 mărimi de piulițe cu chei de mărimea 10, 13 și 14. De asemenea, prezintă un capăt imbus și unul în formă de cruce, pentru șuruburi.Pe scurt, te ajută să nu te plimbi cu trusa de unelte după tine atunci când pleci cu skateboardul.

- Un cutter

- O pilă (opțională, dar practică)

- O placă de skate

- Un grip

- 2 trucks-uri

- Un kit direcție cu 8 șuruburi și 8 piulițe

- 8 rulmenți

- 4 roți.

aplicarea gripu-ului pe placă

ETAPA 1: APLICAREA GRIP-ULUI PE PLACA DE SKATE

Mai întâi de toate, este necesar să aplici grip-ul pe placa de skate.Pentru aceasta, dezlipește grip-ul de hârtie, ține-l cu o mână de fiecare parte și plasează-l deasupra plăcii, fără a îl atinge.Fii atent ca acesta să fie deasupra plăcii și să depășească cele două părți.Odată poziționat deasupra plăcii, aplică-l începând cu o extremitate și păstrând cealaltă mână ridicată.Dacă observi că nu l-ai lipit corect sau că ai lăsat prea mult spațiu pentru a putea acoperi toată placa, dezlipește-l și reîncepe operațiunea, nu e nicio problemă.Este important doar să nu repeți acest lucru de foarte multe ori, pentru a nu risca reducerea aderenței lipiciului.Apoi, apasă progresiv cu mâna pe grip, pentru a îl aplica pe toată lungimea plăcii.Apasă cu mâinile pe toată suprafața gripu-ului și verifică dacă este bine lipit, pentru a evita să rămână bule de aer.Grip-ul nostru este micro-perforat, deci, în mod normal, nu ar trebui să întâmpini probleme cu bulele de aer.Odată aplicat, treaba nu se oprește aici.

aplicare grip skateboard

Acum că acesta este bine poziționat pe skate, va trebui să definești contururile plăcii.Ideal este să faci asta cu o pilă, dar dacă nu ai una la îndemână, poți folosi partea trucks-urilor pe care faci grind-uri.După ce ai pilit contururile, placa ar trebui să arate ca în poza de alături.

decuparea grip-ului de skateboard

În continuare, trebuie să tai grip-ul care depășește placa, cu ajutorul unui cutter. Recomandarea noastră este să începi prin a face incizii în locul unde începe concavitatea tail-ului și a nose-ului. Astfel, vei putea tăia grip-ul mult mai ușor.Pentru a îl tăia, plasează cutter-ul pe conturul plăcii cu un unghi de aproximativ 45° și decupează ușor de jur împrejur. Atenție să nu zgârii lemnul și să nu te lovești la degete.Gata, placa este acum prevăzută cu grip!Poți utiliza o bucățică de grip pentru a lustrui puțin conturul plăcii.Cu ajutorul unui imbus sau a unui obiect ascuțit, dar fin, poți găuri grip-ul pe deasupra plăcii, la nivelul orificiilor destinate șuruburilor, pentru a atașa trucks-urile.Grip-ul se va dezlipi ușor după această operațiune, dar nu te îngrijora. O apăsare ușoară cu degetul mare pe grip, la nivelul orificiilor, va rezolva această problemă.

șuruburi skateboard

ETAPA 2: MONTAREA TRUCKS-URILOR PE PLACA DE SKATE

Începe prin a pune șuruburile pe placă, precum în fotografie. Apoi, pune trucks-urile, fiind atent la a le instala în sensul bun.Trebuie ca bucșele din uretan din interiorul trucks-urilor să fie spre interiorul plăcii, altfel riști să ai surprize neplăcute.

montare trucks-uri

 

De acum înainte, trebuie să strângi piulițele și șuruburile cu ajutorul tool-ului pentru skateboard. Folosește cheia imbus pentru a menține șuruburile stabile și alt capăt al uneltei pentru a strânge piulițele.Trebuie să le strângi până când partea superioară a șuruburilor este aproximativ la același nivel cu grip-ul.Acestea trebuie să fie strânse încât să nu riști să pierzi șuruburile în timpul utilizării, dar nici prea strânse, pentru a nu deteriora placa.

roți pentru skateboard skate 54 mm 99a

ETAPA 3: INSTALAREA ROȚILOR ȘI A RULMENȚILOR

Scoate piulița și șaibele de la axul truck-ului și pune un rulment deasupra.Apoi, împinge roata pe rulment până când acesta este complet introdus în roată.Repetă operațiunea și în celălalt capăt, pentru toate cele 4 roți.Șaibele se poziționează de-o parte și de alta a roții.Odată roata instalată, strânge piulița pe ax.Nu strânge până la rulment, altfel roata nu se va mișca corespunzător.Un pont util: pentru a scoate rulmenții din roată, poți folosi axul precum un levier.

Gata! Deck-ul e montat, deci ești gata să pleci în aventură pe skateboard!

hai la skateboarding

Dacă anumite etape îți pun probleme sau dacă ai nevoie de recomandări pentru alegerea echipamentului, nu ezita să ne contactezi!

trucks fury și deck 120 greetings de la Lille 8,5"

Cum să alegi trucks-urile pentru skateboard?

Atunci când îți asamblezi propriul skateboard, ai libertatea să alegi fiecare piesă: placa, trucks-urile, roțile, rulmenții, gripul și chiar șuruburile. Este important să alegi mărimea plăcii, în funcție de nivelul pe care îl ai. Cu cât ai un nivel mai avansat, cu atât trebuie să fii mai atent la alegerea fiecărei piese.

PROTECŢIE TOTALĂ: CUM SĂ NE PROTEJĂM CAPUL?

PROTECŢIE TOTALĂ: CUM SĂ NE PROTEJĂM CAPUL?

Fie că vă deplasaţi cu skate-ul, cu rolele sau cu trotineta, trebuie să vă asiguraţi mereu protecţia. Iată sfaturile noastre pentru a vă “păstra capul pe umeri”.

SKATEBOARD, LONGBOARD SAU CRUISER? TU CE ALEGI?

SKATEBOARD, LONGBOARD SAU CRUISER? TU CE ALEGI?

Skateboarding-ul s-a împărțit de-a lungul anilor în mai multe discipline: skateboarding, longboarding și cruiser skateboarding . Citește articolul nostru pentru a afla mai multe!