SKATEBOARD, LONGBOARD SAU CRUISER? TU CE ALEGI?

Skateboard, longboard sau cruiser? tu ce alegi?

Skateboarding-ul s-a împărțit de-a lungul anilor în mai multe discipline: skateboarding, longboarding și cruiser skateboarding . Citește articolul nostru pentru a afla mai multe!

Skateboard : freestyle și stil

Skateboard-ul clasic este această placa cu două margini ridicate pe care o vedem pretutindeni, pe străzi, la ieșirea din școli și în skatepark-uri. Aceasta este cea mai comună placa din zilele noastre.

Puteți practica skateboarding atât pe drum (spunem și stradă), folosind mobilierul urban precum un loc de joacă, într-un skatepark sau pe o rampă. Skaterii folosesc placa lor pentru a face trucuri. Cele mai cunoscute sunt ollie, flip, grind, wheeling, wall ride sau gap. Este o disciplină care necesită tehnică și performanță, dar și stil și creativitate.

În practicarea skateboarding-ului, există mai multe tendințe care variază de la stradă și skatepark-uri la sesiuni aeriene în piscine. Viteză și înălțime sau trucuri tehnice: este alegerea fiecărui skater ce stil adoptă.

SKATEBOARD, LONGBOARD SAU CRUISER? TU CE ALEGI?

Longboard : pentru senzații unice de alunecare și viteză

Longboard-ul este un skateboard mai lung decât celelalte. Dacă sunteți în căutarea senzațiilor de viteză și alunecare, acesta este skate-ul de care aveți nevoie! În felul său, această placă este asemănătoare cu surfing-ul și snowboarding-ul.

Longboard-ul este compus dintr-o placă rigidă și roți mai mari și mai moi decât ale skateboard-ului pentru a asigura o bună aderență și o viteză bună. Puteți folosi o placă lungă pentru a vă plimba, dar și pentru a merge la școală sau la locul de muncă.

Există mai multe subcategorii în practicarea longboarding-ului:

Carving, care constă în a face curbe mari pe plat sau pe coborâre ușoară. Obiectivul este alunecarea!
Dancing, este o disciplină în care skaterul face anumite secvențe deplasându-se pe placa sa.
Freeride, skaterii fac coborâri, alternând derapaje controlate pentru a se întoarce și a accelera. Aceasta este cea mai distractivă dintre discipline !
Downhill, care constă în coborârea unor drumuri montane, cu viteză ridicată, pe rute închise .

SKATEBOARD, LONGBOARD SAU CRUISER? TU CE ALEGI?

Cruiser skate: cel mai bun prieten pentru a te plimba în oraș

Un mini skateboard de modă veche, cruiser skate a reapărut de câțiva ani! Dacă sunteți în căutarea unei plăci care este apropiată de un longboard, mai puțin voluminoasă și mai la îndemână, cruiser skate-ul ar trebui să vă intereseze!

Cruiser skate-ul  este rapid, dinamic și ușor, perfect pentru călătoriile urbane pe distanțe scurte. Scopul este de a vă plimba prin oraș, de a rula în deplină delicatețe. Atu-ul lui? Ușurința de transport! Transportați-l peste tot: în autobuz, în magazine, pentru a merge la cursuri și chiar la birou.

Pentru a-l recunoaște, este foarte ușor! Este skate-ul mic, mai îngust, care nu are nas.

SKATEBOARD, LONGBOARD SAU CRUISER? TU CE ALEGI?