1/ INTENSITATEA EFORTULUI 2/ TEMPERATURA EXTERIOARĂ
Unele din polarele noastre sunt țesute cu fir elastan. Acestea le oferă mai multă elasticitate și mai multă libertate de mișcare. Le vei identifica prin avantajul „Libertate de mișcare” notat în descrierea produsului.
În timpul unui efort intens transpiri mai mult. Pentru a evita efectul de freezing cauzat de îmbrăcămintea udă, este important să alegi un polar respirant. Respirabilitatea unui material reprezintă capacitatea sa de a evacua transpirația.
Pe lângă respirabilitate, polarul poate fi echipat cu fermoare pentru reglarea ventilării în funcție de efort: fermoar la piept, fermoar integral, fermoare laterale.
În timpul unui efort mai puțin intens, te încălzești mai greu și transpiri mai puțin. Așadar respirabilitatea devine un criteriu mai puțin important. Va trebui să alegi un polar care să îți asigure căldură optimă.
Al doilea criteriu de care trebuie să ții cont este temperatura exterioară. În funcție de condițiile meteo vei avea nevoie de un polar mai mult sau mai puțin călduros.
-PE VREME RECE SPRE RĂCOROASĂ (MAI MULT DE 7°C)
Poți opta pentru un micro-polar: un polar foarte subțire, mai ușor și mai compact.
-PE VREME FOARTE RECE (MAI PUȚIN DE 7°C)
Îți recomandăm un polar din material pieptănat (cu fibre lungi pe fața interioară sau exterioară, cum poți vedea în filmul de mai jos). Acesta va înmagazina mai mult aer, care este cel mai bun izolant, și te va proteja mai bine de frig.
Există polare cu diferite caracteristici: călduroase, respirante, din material pieptănat sau nu,