Cum să alegi mănușile pentru schi?

De ce să riști să îți înghețe mâinile și să nu te poți bucura de timpul petrecut  pe pârtie? Pentru a-ți menține mâinile calde, este important să îți alegi mănușile potrivite pentru tine. Descoperă toate aspectele de care trebuie să ții cont, în rândurile de mai jos.

Cum să alegi mănușile pentru schi?

Atunci când vrei să alegi o pereche de mănuși pentru schi, trebuie să ții cont de 2 criterii: dexteritatea și aportul termic. De asemenea, mărimea trebuie să fie aleasă corect pentru a te bucura de un maxim de căldură și confort în timp ce practici sporturi de iarnă.

Dexteritate, căldură sau ambele?

ȘTIAI CĂ…?

Indiferent de modelul ales (clasic, mitene sau tip “LOBSTER”), toate mănușile noastre sunt prevăzute cu o chingă elastică în jurul încheieturii mâinii, pentru a le utiliza mai ușor la teleschi, fără a risca să le pierzi. Un alt aspect de siguranță, dar și de utilizare ușoară, îl reprezintă prinderea mănușilor cu o curea la nivelul încheieturii, pentru a le pune/da jos cât mai rapid și mai eficient.

Mai multe informații despre confortul termic al mănușilor noastre

Fiecare model de mănuși de schi răspunde unui anumit nivel de aport termic, în funcție de practica sportivă, de reglarea termică a fiecăruia sau chiar de vreme. Fiecare caracteristică tehnică de acest gen este detaliată atât pe eticheta de la raft, în magazine, cât și în fișa produsului, pe decathlon.ro
Cum interpretăm aceste informații?

MĂRIMEA

Mărimea este un criteriu foarte important în alegerea corectă a mănușilor de schi. Perechea aleasă în final nu trebuie să vă strângă, să vă întrerupă circulația sau să accelereze apariția senzației de frig. Atunci când probezi mănușile, lasă un 1 cm între vârful degetelor și cel al mănușii.

Mărimea potrivită este cea care îi permite unui mic strat de aer să existe între mână și căptușeala mănușii, pentru o respirabilitate optimă, care evacuează transpirația și menține căldura.

Unele modele de mănuși se ajustează la nivelul încheieturii cu o bandă cu arici, pentru a nu fi nici prea strânse, nici pentru a îi permite aerului rece să intre în interior.

Având în vedere că mănușile noastre de schi prezintă o grilă de mărimi diferită, te invităm să consulți rubrica noastră de „Ce mărime să alegi?”, prezentă în fișa tehnică a produsului preferat.

Sfat: Dacă obișnuiești să porți și mănuși prim strat sub mănuși, îți recomandăm să probezi mănușile peste mănușile prim strat.

CUM SE IA MĂSURA PENTRU A ALEGE CORECT MĂRIMEA DE MĂNUȘI?

IMPERMEABILITATE SAU HIDROFOBIE?

Nu știi ce să alegi între impermeabilitate și hidrofobie? Te ajutăm să faci alegerea potrivită!

Cum să alegi mănușile pentru schi?

SÉVERINE

Șef de produs mănuși și mănuși cu 1 deget

Micul meu sfat: Dacă îți scoți mănușile pentru o perioadă mai îndelungată pe pârtie (de exemplu durata unei mese), nu uita să le păstrezi în geacă, la nivelul pieptului, pentru a păstra aerul cald în interiorul mănușilor și a nu fi reci atunci când îți reiei activitatea sportivă.

Citește și...