Cum să alegi mănușile pentru schi?

Cum să alegi mănușile pentru schi?

De ce să riști să îți înghețe mâinile și să nu te poți bucura de timpul petrecut  pe pârtie? Pentru a-ți menține mâinile calde, este important să îți alegi mănușile potrivite pentru tine. Descoperă toate aspectele de care trebuie să ții cont, în rândurile de mai jos.

Atunci când vrei să alegi o pereche de mănuși pentru schi, trebuie să ții cont de 2 criterii: dexteritatea și aportul termic. De asemenea, mărimea trebuie să fie aleasă corect pentru a te bucura de un maxim de căldură și confort în timp ce practici sporturi de iarnă.

Ai nevoie de mănuși de schi pentru copii? 

Dexteritate, căldură sau ambele?

 • Cum să alegi mănușile pentru schi?

  Mănușile clasice

  Dexteritate și polivalență
  Având degetele separate, sunt mult mai ușor de utilizat atunci când vrei să deschizi rucsacul, să cari schiurile, să ții betele de schi. Pentru a te bucura de un nivel optim de căldură atunci când porți acest tip de mănuși, îți recomandăm să porți pe sub acestea și o pereche de mănuși prim strat.

 • Cum să alegi mănușile pentru schi?

  Mănuși cu un singur deget

  Căldură și confort
  Degetele sunt protejate de frig într-un compartiment călduros comun, nu individual, iar acest lucru crește nivelul de căldură. Totuși, acestea prezintă un nivel de dexteritate scăzut, în comparație cu mănușile clasice. În plus, o pereche de mănuși interioare îți vor permite o manipulare ușoară a obiectelor după ce îți scoți mănușile cu 1 deget.

 • Dexteritate, căldură sau ambele?

  Mănuși lobster

  Căldură și dexteritate
  Degetul mare, dar și cel arătător sunt independente, protejate individual de frig, oferind un plus de dexteritate și căldură.

ȘTIAI CĂ…?

Indiferent de modelul ales (clasic, mitene sau tip “LOBSTER”), toate mănușile noastre sunt prevăzute cu o chingă elastică în jurul încheieturii mâinii, pentru a le utiliza mai ușor la teleschi, fără a risca să le pierzi. Un alt aspect de siguranță, dar și de utilizare ușoară, îl reprezintă prinderea mănușilor cu o curea la nivelul încheieturii, pentru a le pune/da jos cât mai rapid și mai eficient.

Mai multe informații despre confortul termic al mănușilor noastre

Fiecare model de mănuși de schi răspunde unui anumit nivel de aport termic, în funcție de practica sportivă, de reglarea termică a fiecăruia sau chiar de vreme. Fiecare caracteristică tehnică de acest gen este detaliată atât pe eticheta de la raft, în magazine, cât și în fișa produsului, pe decathlon.ro
Cum interpretăm aceste informații?

 • Căldură intermediară

  Ideale pentru vreme însorită și pentru a practica schi la sfârșit de sezon ( temperaturi mai mari de 10°C).

 • Pentru toate tipurile de vreme

  Ideale pentru orice tip de vreme. Pentru modelele cu acest nivel de căldură, vei beneficia de cel mai bun raport dexteritate/căldură.

 • Temperaturi foarte scăzute

  Ideale pentru persoanele sensibile la frig și temperaturi foarte scăzute. Este important să reții că modelele de mănuși cu 1 deget au avantajul de a ține degetele în același spațiu în mănușă și, astfel, mențin mai bine căldura.

Mărimea

Mărimea este un criteriu foarte important în alegerea corectă a mănușilor de schi. Perechea aleasă în final nu trebuie să vă strângă, să vă întrerupă circulația sau să accelereze apariția senzației de frig. Atunci când probezi mănușile, lasă un 1 cm între vârful degetelor și cel al mănușii.

Mărimea potrivită este cea care îi permite unui mic strat de aer să existe între mână și căptușeala mănușii, pentru o respirabilitate optimă, care evacuează transpirația și menține căldura.

Unele modele de mănuși se ajustează la nivelul încheieturii cu o bandă cu arici, pentru a nu fi nici prea strânse, nici pentru a îi permite aerului rece să intre în interior.

Având în vedere că mănușile noastre de schi prezintă o grilă de mărimi diferită, te invităm să consulți rubrica noastră de „Ce mărime să alegi?”, prezentă în fișa tehnică a produsului preferat.

Sfat: Dacă obișnuiești să porți și mănuși prim strat sub mănuși, îți recomandăm să probezi mănușile peste mănușile prim strat.

Cum se ia măsura pentru a alege corect mărimea de mănuși?

 • Cum să alegi mănușile pentru schi?

  Pasul 1: măsoară circumferinta palmei

  Pentru început, ai nevoie de un metru de croitorie.
  Metrul trebuie să treacă peste falangele din spatele mâinii. Mâna trebuie să fie întinsă, nu îndoită, degetele apropiate, iar metrul să nu strângă palma.

 • Cum să alegi mănușile pentru schi?

  Pasul 2: măsoară lungimea mânii

  Pentru a măsura lungimea mâinii, procedează astfel:
  Ia o foaie de hârtie, un carnețel, un creion și un metru.
  Rămâi în picioare, pune carnețelul în partea de jos a foii și fă un semn în partea superioară a carnetului.
  Pune încheietura mâinii pe carnet, cu mâna bine întinsă pe foaie.
  Mută carnetul la nivelul vârfului degetului mijlociu și trage din nou o linie.
  La final, ridică mâna de pe foaie și măsoară distanța dintre cele 2 linii, pentru a obține lungimea totală a mâinii.

Impermeabilitate sau hidrofobie?

Nu știi ce să alegi între impermeabilitate și hidrofobie? Te ajutăm să faci alegerea potrivită!

 • Hidrofobia

  Pentru a-ți simplifica alegerea și pentru a-ți îmbunătăți experiența sportivă pe pârtie, am aplicat tuturor mănușilor clasice și celor cu 1 deget de la Wedze un tratament hidrofob care îi permite stratului textil superior să respingă apa și să alunece pe suprafața sa, în loc să o absoarbă.

 • Impermeabilitate

  Întreagă noastră gamă de mănuși de schi este prevăzută cu o membrană impermeabilă care respinge apa și face mănușa impermeabilă (cu excepția mănușii Warmfit)

Cum să alegi mănușile pentru schi?

Séverine

Șef de produs mănuși și mănuși cu 1 deget

Micul meu sfat: Dacă îți scoți mănușile pentru o perioadă mai îndelungată pe pârtie (de exemplu durata unei mese), nu uita să le păstrezi în geacă, la nivelul pieptului, pentru a păstra aerul cald în interiorul mănușilor și a nu fi reci atunci când îți reiei activitatea sportivă.

Citește și...

Cum să reziști mai bine la frig atunci când mergi la schi

Cum să reziști mai bine la frig atunci când mergi la schi

⏩Cum alegi echipamentul potrivit ⏩Trucuri care iti vor asigura confortul termic, pe o perioada indelungata ⏩Accesorii necesare pe partie

CUM SĂ ÎȚI ALEGI CASCA DE SCHI

CUM SĂ ÎȚI ALEGI CASCA DE SCHI

Casca de schi este esențială! Schiul presupune riscuri. Pentru a profita de schi evitând pericolele, alegerea unei căști care să corespundă fizionomiei, nivelului tău de practică, dar și mediului de practicare este fundamentală. Cum găsim echilibrul perfect dintre confort, susținere, protecție optimă și ventilare eficientă? Și cum alegem mărimea căștii? Descoperă ghidul nostru!

CUM SĂ ALEGI OCHELARII DE SCHI SAU SNOWBOARD

CUM SĂ ALEGI OCHELARII DE SCHI SAU SNOWBOARD

⏩Lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi ochelarii de schi sau de snowboard ⏩Cum alegi ramele ochelarilor ⏩Cum alegi lentilele ochelarilor

CUM ALEGI IMBRACAMINTEA DE SCHI PENTRU A TE PROTEJA DE FRIG

CUM ALEGI IMBRACAMINTEA DE SCHI PENTRU A TE PROTEJA DE FRIG

Din frica de a resimți frigul pe pârtie și de a ne strica ziua la schi, avem tendința de a ne îmbrăca foarte gros. Dar știai că pentru confort termic optim pe pârtie este suficient să porți doar trei straturi de îmbrăcăminte?

SCHIATUL ÎN ROMÂNIA: CELE MAI BUNE PÂRTII DE SCHI PENTRU FIECARE NIVEL DE DIFICULTATE

SCHIATUL ÎN ROMÂNIA: CELE MAI BUNE PÂRTII DE SCHI PENTRU FIECARE NIVEL DE DIFICULTATE

Pentru mulți, sezonul rece este o ocazie perfectă de a merge pe pârtie și de a se bucura din plin de sporturile de iarnă preferate. Cu toate că există o mare varietate de opțiuni în ceea ce privește activitățile, schiatul este, cu siguranță, una dintre cele mai îndrăgite, iar mii de persoane așteaptă cu nerăbdare deschiderea pârtiilor, pentru a practica acest sport.