Cum să alegi ochelarii de schi sau snowboard

⏩Lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi ochelarii de schi sau de snowboard ⏩Cum alegi ramele ochelarilor ⏩Cum alegi lentilele ochelarilor

CUM SĂ ALEGI OCHELARII DE SCHI SAU SNOWBOARD

Pe lângă geaca de schi, pantaloni, clăpari sau cască, ochelarii de schi sau de snowboard sunt un accesoriu important, pe care ar trebui să îl ai mereu cu tine atunci când mergi pe pârtie.

Ochelarii de schi îți vor proteja ochii de razele UV, care sunt mult mai intense atunci când te afli la altitudini mari și te vor feri de vânt, zăpadă, praf sau orice alte impurități care îți pot afecta experiența pe pârtie. Mai mult, o pereche de ochelari de snowboard sau de schi îți va oferi o vizibilitate excelentă, indiferent de intensitatea luminii, iar un astfel de accesoriu este special conceput pentru a nu se aburi la interior și pentru a-ți asigura o experiență optimă chiar și atunci când îi porți pentru perioade îndelungate.

Totuși, pentru a te putea bucura de toate avantajele pe care ochelarii de schi ți le pot oferi, este esențial să alegi o pereche potrivită pentru nevoile tale. În cele ce urmează, îți prezentăm toate lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când alegi ochelarii de snowboard sau de schi, astfel încât să faci alegerea potrivită. 

Cum alegi mărimea corectă a ochelarilor de schi

Atunci când vine vorba de alegerea unei perechi de ochelari de schi pentru copii, lucrurile sunt simple, întrucât toate modelele sunt grupate pe categorii de vârstă. Totuși, în cazul adulților, situația este diferită, iar alegerea perechii potrivite trebuie făcută în urma unei măsurători.

Cu ajutorul unui metru de croitorie flexibil, măsoară-ți distanța care desparte tâmplele. Pentru o distanță cuprinsă între 124 și 129 mm, alege o mască mărimea S, pentru o distanță între 130 și 134 mm, ai nevoie de mărimea M, iar dacă distanța dintre tâmple este de 134-140 mm, optează pentru mărimea L.

În cazul în care porți ochelari de vedere, este important să ții cont de acest aspect și să alegi o pereche de ochelari de schi care să poată fi purtată peste aceștia. De aceea, îți recomandăm să alegi o pereche de ochelari de schi OTG – Over The Glass. 

CUM SĂ ALEGI OCHELARII DE SCHI SAU SNOWBOARD

Cum alegi lentilele potrivite pentru ochelarii de schi

Pentru a beneficia de o calitate a vederii cât mai bună, este important să alegi lentilele potrivite pentru perechea ta de ochelari de snowboard sau de schi. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să faci alegerea în funcție de următoarele aspecte.

Alte aspecte de care să ții cont atunci când alegi o pereche de ochelari de schi sau de snowboard

Pentru a te asigura că atunci când ajungi pe pârtie, experiența pe care o vei avea practicând sporturile tale preferate va fi una memorabilă, este necesar să ții cont de câteva sfaturi adiționale în ceea ce privește alegerea ochelarilor de schi sau de snowboard.

În primul rând, este recomandat să alegi o pereche de ochelari care îți va asigura o vedere periferică bună. Astfel, îți va fi mult mai ușor să observi orice obstacol care ar putea apărea pe pârtie și să te bucuri din plin de sportul tău montan preferat.

De asemenea, atunci când alegi ochelarii pentru schi, este necesar să îi probezi împreună cu casca, pentru a te asigura că sunt compatibili.

Pentru a te bucura de o siguranță sporită, este recomandat să alegi o pereche de ochelari cu lentile din policarbonat. Acestea sunt foarte rezistente și vor preveni riscul de a fi rănit de lentilele sparte, în cazul unui impact.

Și momentul în care alegi ochelarii de schi este important. Asigură-te că intri în posesia acestui accesoriu înainte de a pleca pe pârtie. Astfel, vei avea timpul necesar pentru a studia toate modelele disponibile și pentru a alege perechea potrivită.

Bucură-te din plin de frumusețea sporturilor de iarnă și alege o pereche de ochelari care să-ți permită să valorifici la maximum fiecare clipă pe care o petreci pe pârtie.

CUM SĂ ALEGI OCHELARII DE SCHI SAU SNOWBOARD