veste_superduck_100_kamo-r8394772tci_scene_001.jpg-1_-1xoxar

Cum să aleg jacheta pentru activități sportive în natură?

Jacheta completează ținuta pentru activități sportive în natură. Permite adaptarea la condițiile meteo. Alege jacheta în funcție de nivelul de practică și de intesitate.   De asemenea, trebuie să te protejeze împotriva vegetației din mediul de practică.

Ține cont de 4 criterii atunci când alegi jacheta pentru activități sportive în natură: tipul de practică sportivă (adaptat în funcție de mediu), condițiile meteorologice, nevoia de mimetism și lipsă de zgomot sau nevoia de a fi văzut de ceilalți practicanți.

Cum să aleg jacheta pentru activități sportive în natură?

Rezistență la vegetație jachete adaptate

Adaptați nivelul de rezistență în funcție de mediul de practică.Nevoia de rezistență poate fi diferită în funcție de mediul de desfășurare a activității sportive: la șes, la pădure etc.

Condițiile climatice:

Temperatura: ce jachetă să aleg dacă vreau mai multă căldură?

Alege numărul de straturi de îmbrăcăminte în funcție de condițiile meteo. Alege o jachetă ușoară și respirantă pentru zilele însorite de la începutul sezonului. Dacă bate vântul și este frig, alege o croială tip softshell, cu membrană interioară. Pentru zilele de la final de vară sau pentru începutul de toamnă, poți alege un polar mai mult sau mai puțin gros sau jachete ușoare.

Cum să aleg jacheta pentru activități sportive în natură?

Ploaie: jachetă sau geacă impermeabilă.

Alege o jachetă hidrofobă, impermeabilă, alege etanșeitatea în funcție de intensitatea ploii. O jachetă hidrofobă asigură protecție împotriva unei ploi ușoare. O jachetă impermeabilă protejează împotriva ploilor mai abundente iar una etanș împotriva ploilor severe. O jachetă etanșă este prevăzută cu o membrană sau cu un strat laminat, cusăturile sunt etanș și fermoarele împiedică pătrunderea apei. Nous proposons des vestes protégeant du froid jusqu’à une température de -20°C. Grosimea stratului de vatelină dar și căptușeala indică modelele cele mai călduroase. Poți opta și pentru o jachetă 3 în 1 care să se poată adapta mai multor situații. Bluza detașabilă ce poate fi purtată pe vreme rece, jacheta separat poate fi purtată pe vreme ploioasă iar combinația dintre cele 2 pentru vreme rece sau foarte rece. Jachetele ușoare impermeabile sunt potrivite pentru vremea ploiasă atât cât permite temperatura.

ATENȚIE! Cu cât jacheta va fi mai etanșă, cu atât respirabilitatea va fi mai redusă. Este posibil să fie uscată la exterior și umedă la interior din cauza transpirației. Nu uita de glugă! Anumite modele de jachete au gluga detașabilă pentru a se putea adapta oricărui tip de vreme.

Alte condiții:  

Cum să aleg jacheta pentru activități sportive în natură?

Nevoia de mimetism ce tip de camuflaj să aleg?

Mimetismul se traduce prin 2 nevoi: nevoia de a te camufla în mediul înconjurător și de a fi cât mai silențios posibil.

În oferta Solognac găsești modele diferite de camuflaj, de la cel clasic de tip militar, la cele mai evoluate precum cel de la Furtiv.  De asemenea, veo găsi jachete cu un camuflaj realist, cu reprezentări ale elementelor vegetale. Îți recomandăm să alegi un model cu un material cât mai silențios.

Vizibilitatea: să alegi o jachetă fluorescentă sau nu?

Pentru activitățile sportive în pădure, îți recomandăm să alegi o jachetă cu motive fluorescente, precum cele din gama supertrack. Dacă vrei să fii vizibil pentru colegii tăi dar camuflat în mediul înconjurător, alege un model cu camuflaj fluo. În acest fel, vei fi camuflat în natură dar vizibil pentru partenerii tăi sportivi.

Cum să aleg jacheta pentru activități sportive în natură?

Îți propunem mai multe modele de jachete și geci bicolore, cu verde și marp, fluo. În acest fel vei fi reperat de colegii tăi.  Toate jachetele noastre sunt EPI (echipament de protecție individuală) și certificate de un organism independent precum Regulamentul Europeam 2016/425, după norma franceză NF S74 567.

Respirabilitatea: alege nivelul de practică și apoi jachetă

Jacheta trebuie să fie în concordanță cu intensitatea efortului: în timpul activității mai mult sau mai puțin active, aceasta trebuie să evacueze transpirația. Există mai multe variante: jachetă cu fermoar lateral, cu ventilație în partea din spate sau cu mâneci detașabile.

Buzunare:

Accesoriile mici pot fi indispensabile în timpul activității sportive.

Cum să aleg jacheta pentru activități sportive în natură?

Vă recomandăm sfaturile pentru activități sportive în natură

panoplie_520_verde 83661358368062tci_scene_003.jpg-1_-1xoxar

Cum să alegi pantalonii pentru activități sportive în natură?

Descoperă sfaturile noastre pentru a alege pantalonii potriviți pentru activitățile sportive în natură.

Cum să îți alegi cizmele pentru activități sportive în natură?

Cum să îți alegi cizmele pentru activități sportive în natură?

Ai nevoie de o pereche de cizme dar nu știi ce model să alegi? Descoperă în acest sfat cum să îți alegi perechea potrivită de cizme.