panoplie_520_verde 83661358368062tci_scene_003.jpg-1_-1xoxar

Cum să alegi pantalonii pentru activități sportive în natură?

Alegerea pantalonilor se face în funcție de practica sportivă. Alege-ți pantalonii în fincție de practica sportivă. Adaptează pantalonul în funcție de mediul în care practici activitatea sportivă. În principiu, zona gambelor e cea mai importantă deoarece aceasta intră în contact cu vegetația. De asemenea, condițiile meteo de la locul de practică sunt esențiale atunci când alegi modelul de pantalon.

ALEGEREA PANTALONULUI ÎN FUNCȚIE DE MEDIUL DE PRACTICĂ este important, la fel și nivelul, intensitatea de practică. Trebuie să iei în considerare nevoile care apar pe parcusul desfășurării activității. Libertate de mișcare, rezistența, căldura.

Cum să alegi pantalonii pentru activități sportive în natură?

Rezistența la vegetație

Activități sportive în pădură sau la șes? Vegetația agresivă este un aspect destul de des întâlnit. Vegetația agresivă nu e cel mai bun prieten atunci când nu ești echipat corespunzător. Este important să alegi un pantalon rezistent, cu întărituri în zonele cele mai expuse vegetației.
În acest mod puteți face față mediului cu vegetație agresivă. Materialul pantalonilor poate fi mai mult sau mai puțin rezistent. Alege în funcție de mediul de desfășurare a activității.

Condițiile meteo

Condițiile meteo trebuie să fie un factor care să-ți ghideze alegerea modelului potrivit.

Cum să alegi pantalonii pentru activități sportive în natură?

Temperatura

Temperatura Începutul și finalul sezonlui sunt diferite atunci când vine vorba de temperatură. Desigur, asta depinde și de tipul de practică sportivă. Iarna, atât pentru activitatea activă cât și pentru cea pasivă, ai nevoie de căldură. Așadar, îți recomandăm ca pe vreme rece (0°C), să alegi un pantalon cu căptușeală din polar, pentru mai multă căldură. Pe de altă parte, pe timp de vară, pentru activități sportive în natură active, alege un pantalon ușor, respirant ce permite evacuarea rapidă a transpirației.

Atenție, activitățile sportive în natură pe vreme rece sunt un pic mai complicate. Dacă e vreme rece, atunci avem îmbrăcăminte călduroasă? Nu neapărat. Ideal în acest tip de pratică este pantalonul polivalent, ce este prevăzut cu zone de aerisire, pentru o respirabilitate suficientă. Astfel, nu îți va fi frig din cauza transpirației care nu se evacuează corect.

Cum să alegi pantalonii pentru activități sportive în natură?

Vremea ploioasă

Pe vreme ploioasă, este important să alegi un pantalon impermeabil pentru a-ți putea continua activitatea. Așadar, alege un pantalon impermeabil. Impermeabilitatea este asigurată de mai mulți factori: materialul principal al pantalonului, corelat cu structura materialului, prezența unei membrane acoperite de un înveliș impermeabil sau laminate.
În cazul unei umidități ușoare, cum ar fi ceața de dimineață, sau ploaia măruntă, poți alege un pantalon hidrofob: picăturile de apă vor aluneca pe material. Atenție însă, produsele hidrofobe nu suportă o cantitate mare de apă.

Nevoia de mimetism/camuflaj

Mimetismul presupune: nevoia de a se integra în mediul înconjurător prin camuflaj și de a fi cât se poate de silențios. În oferta Solognac vei găsi diverse modele de camuflaj, de la cele clasice de tip militar (camuflaj european) la cele mai moderne de tip Furtiv. De asemenea, o să găsești și imprimeuri realiste cu reprezentări ale elementelor vegetale.

Cum să alegi pantalonii pentru activități sportive în natură?

Mimetismul presupune produse cât mai silențioase posibil. Îți recomandăm să alegi un pantalon al cărui material este silențios, cum ar fi pantalonii din materiale naturale sau cu o suprafață pieptănată.

Cum să alegi pantalonii pentru activități sportive în natură?

Libertate de mișcare

Libertatea de mișcare este esențială în desfășurarea activităților sportive în natură. Activitățile sportive în natură presupun parcurgerea unei vegetații dense și chiar sărirea peste obstacole.Un alt element de care trebuie să ții cont: distanța. Astfel, pentru distanțele mari e important să ai libertate de mișcare. De aceea trebuie să alegi pantaloni cu material elastic între picioare. Recomandare: materialul elastic poate fi regăsit și la nivelul taliei, care poate fi elastică, pentru mai multă libertate de mișcare.

Acordă atenție și croielii pantalonului. Dacă preferi să porți pantalonul deasupra cizmelor, alege un pantalon cu o croială mai largă în partea de jos. Dacă preferi bocancii, poți opta pentru un pantalon mai strâns în partea de jos sau cu prindere: adaptează în funcție de încălțăminte.

Cum să alegi pantalonii pentru activități sportive în natură?

Număr de buzunare

Am ajuns și la ultimul criteriu: buzunarele! Numărul de buzunare poate fi un criteriu pentru alegerea pantalonului. De fapt, pentru a putea depozita accesoriile mici, ele sunt foarte practice. Fie că vorbim despre buzunare pentru mâini sau de buzunare laterale, alege un model cu buzunare aplatizate, mai ales dacă parcurgi un mediu cu vegetație densă. În acest fel, nu râmâi blocat în vegetație.

Descoperă sfaturile pentru activități sportive în natură

chaussure_light83658268365827tci_scene_001.jpg-1_-1xoxar

Cum să aleg încălțămintea pentru activități sportive în natură?

Descoperă sfaturile noastre pentru a alege încălțămintea potrivită pentru activități sportive în natură, pe vreme uscată.