Cum să îți alegi cizmele?

Cum să îți alegi cizmele pentru activități sportive în natură?

Există numeroase modele de cizme: din cauciuc, termoplastice, pentru urmărire etc. Nu știi despre ce e vorba? Suntem aici să te ajutăm. Pentru o alegere corectă, trebuie să țineți cont de câteva criterii importante. Descoperă-le în sfatul de mai jos.

Alege o pereche de cizme în funcție de tipul de utilizare. Alege cizmele ținând cont de material, condițiile climatice dar și de mediul în care urmează să desfășori activitatea sportivă.

Cum să îți alegi cizmele pentru activități sportive în natură?

Cum să aleg cizmele în funcție de mediul în care urmează să mă deplasez?

Tipul de activitate sportivă în natură dar și locul de desfășurare sunt cele mai importante atunci când trebuie să alegi cizmele potrivite. Prezența vegetației agresive este un alt aspect de care trebuie să țiii cont. Pentru rezistență optimă împotriva vegetației agresive, alege cizmele Supertrack 500. Pentru activitățile sportive la șes, vegetația agresivă va fi mai puțin prezentă, așadar, poți alege cizmele fără întărituri.

Cum să îți alegi cizmele pentru activități sportive în natură?

Condițiile climatice: piele, neopren sau alte materiale?

Condițiile climatice, cu precădere frigul, sunt aspecte importante pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi perechea potrivită de cizme. Un alt lucru ce trebuie subliniat este că temperatura este un criteriu ce se asociază cu tipul de practică sportivă - activă sau statică. Este esențial să cunoști temperatura și tipul de practică sportivă: o activitate sportivă statică la -10° este diferită față o activitate sportivă activă la aceeași temperatură. Cizmele din neopren sunt potrivite pentru vremea rece, dar pentru o practică sportivă activă. Pentru o practică sportivă statică nu sunt eficiente pentru că nu mențin căldura!

Opțiuni pentru confort: ce modele să aleg?

Pentru a asigura confort, există mai multe opțiuni: Unele modele sunt prevăzute cu curelușe reglabile pentru a se putea adapta oricărui tip de circumferință a gleznei. De asemenea, sunt prevăzute cu sistemul CS® pentru amortizare dar și cu fermoare pentru î încălțare/descălțare ușoară: sistemul CS® îmbunătățește amortizarea la nivelul călcâiului pentru a absorbi șocurile din timpul mersului. La anumite modele,branțul este din poliuretan pentru a absorbi șocurile din timpul ieșirilor mai lungi. Cu cât vei urca mai mult în gamă, cu atât confortul va fi mai important pentru activitățile sportive în natură de lungă durată. De asemenea, spuma absoarbe transpirația și revine la forma inițială mai ușor. Dacă îți dorești un confort optim, alege cizmele 900 sau 920!

Cum să îți alegi cizmele pentru activități sportive în natură?

Alege cizmele în funcție de tipul de practică

Dacă activitatea ta sportivă este una obișnuită, alege cizmele pentru nivel începător. Dacă activitatea ta sportivă se desfășoară la șes sau într-un biotop mai dens, aveți mai multe variante de alegere. În funcție de biotopul în care o să îți desfășori activitatea dar și de frecvența acestora, alege cizmele din termoplastic ce asigură un raport optim calitate-preț sau pe cele din cauciuc ce asigură confort și rezistență. În cazul în care îți desfășori activitatea într-un mediu cu vegetație densă și agresivă, îți recomandăm să alegi cizmele cu întărituri cu fibre din aramidă. În final, dacă îți desfășori activitatea pe vreme rece, alege cizmele cu căptușeală călduroasă sau cu neopren.

Vă recomandăm sfaturile noastre pentru activități sportive în natură

chaussure_light83658268365827tci_scene_001.jpg-1_-1xoxar

Cum să aleg încălțămintea pentru activități sportive în natură?

Descoperă sfaturile noastre pentru a alege încălțămintea potrivită pentru activități sportive în natură, pe vreme uscată.