CELE MAI BUNE BENZI DE ALERGAT

Cele mai bune benzi de alergat

1.De ce ar trebui să folosești banda de alergat 1.1. Beneficiile antrenamentului cu banda de alergare acasă 2.Ce specificații trebuie să aibă cea mai bună bandă de alergat 3.Ce trebuie să știi înainte să începi antrenamentul

Cele mai bune benzi de alergat: cum să recunoști aparatul PERFECT pentru tine

Cu siguranță știi că banda de alergat este unul dintre cele mai folosite aparate pentru exerciții cardio. Nu întotdeauna găsești timp ca să mergi la sală pentru a-ți face antrenamentul sportiv. Tocmai de aceea, o bandă de alergat este o soluție perfectă. Însă care sunt cele mai bune benzi de alergare? Citește acest articol pentru a afla informații esențiale despre unul din aparatele esențiale în sănătatea corpului tău.

CELE MAI BUNE BENZI DE ALERGAT

1. De ce ar trebui să folosești banda de alergat

Antrenamentul fizic este foarte important pentru a avea grijă de sănătatea și aspectul tău. Din cauza anumitor motive, însă, nu toată lumea poate ajunge la o sală de sport pentru a se antrena. Fie că este din cauza programului, fie a vremii, a distanței către aceasta sau chiar din cauza sentimentului de disconfort ce se creează atunci când te antrenezi în același spațiu cu o mulțime de alte persoane, un lucru sigur este că un număr mare de persoane nu se pot bucura de multe ori de un asemenea antrenament.

Din fericire, acum poți avea majoritatea aparatelor din cadrul unei săli de sport chiar la tine acasă. Poți lucra atât cât simți nevoie, la orice oră dorești, indiferent de vreme, fără a te simți inconfortabil, putând lucra exerciții postate în online de antrenori în funcție de ce anume dorești să lucrezi, iar investiția pentru aceste aparate poate fi chiar mai mică decât abonamentele de sală.

1.1. Beneficiile antrenamentului cu banda de alergare acasă

-antrenează întreg corpul în același timp;

-sculptează, tonifiază și întreține corpul;

-un antrenament pe banda de alergare te ajută să arzi între 650 și 1.400 de calorii, depinzând de tipurile de exerciții pe care le faci;

-foarte benefic pentru stimularea circulației;

-dezvoltarea rezistenței fizice;

-te poți antrena acasă, indiferent de program și de condițiile meteo;

-poți seta aparatul în multe moduri pentru a diversifica exercițiile.

CELE MAI BUNE BENZI DE ALERGAT

2. Ce specificații trebuie să aibă cea mai bună bandă de alergat

Cea mai bună bandă de alergare pentru acasă trebuie aleasă în funcție de tipul de antrenament pe care dorești să îl faci (mers, alergare sau combinat), cât de des vei folosi aparatul, varietatea setărilor aparatului, ce anume dorești să monitorizezi și așa mai departe.

Pentru a-ți face un top benzi de alergat dintre care să alegi, trebuie să citești specificațiile fiecărei benzi în parte pentru a putea decide care bandă are specificațiile ce se intersectează cu nevoile tale.

În general, cel mai bun astfel de aparat este unul care permite cât mai multe setări pentru a putea face o varietate de exerciții, cum ar fi mersul la alergarea normală la diferite viteze, mersul sau alergarea pe o pantă cu diferite grade de înclinare, simulate chiar de aparat și așa mai departe.

Decathlon ți-a pregătit o varietate de benzi de alergat din care poți alege, cum sunt acestea:

3. Ce trebuie să știi înainte să începi antrenamentul

Înainte de a începe orice tip de exercițiu, trebuie să te asiguri că te hidratezi, nu ai o stare de oboseală, nu te simți rău și condiția ta fizică permite efectuarea acestora. Dacă vei face exercițiile în aceste condiții, vei resimți o accentuare a stării de epuizare, ceea ce te va face să închei antrenamentul foarte rapid, fără a avea niciun beneficiu în final. Este, de asemenea, foarte important să porți îmbrăcăminte în care te simți comod, cu un material ce lasă pielea să respire.

Pentru a face un antrenament corect, nu încerca să te forțezi în a face foarte multe exerciții sau unele dificile încă de la început și nu continua exercițiul dacă simți că ai obosit, ci ia o pauză și hidratează-te pentru a putea continua antrenamentul. Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să te suprasoliciți. Exercițiile complicate, ce au nevoie de o condiție fizică foarte bună, trebuie adăugate treptat, nu făcute la începutul antrenamentului, când corpul nu este pregătit încă, dar nici la sfârșit, deoarece atunci corpul este deja obosit. Începe cu exerciții ușoare, apoi alternează cu unele gradual mai solicitante, revenind la cele ușoare spre sfârșitul antrenamentului.

Pentru a te motiva să lucrezi atât cât ți-ai propus, poți apela la trucuri mici: urmărește ceva la televizor, ascultă muzică sau antrenează-te alături de cineva cu care poți relaționa. Astfel, antrenamentul nu ți se va părea deloc greu și nu te vei concentra pe faptul că ai putea obosi, ceea ce te va face să continui să te antrenezi cu plăcere.   

După cum ai aflat, folosirea bandei de alergare oferă o mulțime de beneficii și poate fi folosită atât de începătorii, cât și de avansați. Este o metodă simplă de a antrena întreg corpul, a-l tonifia și întări. Datorită setărilor pe care le poți face aparatului, ai la dispoziție un număr mare de exerciții care te vor ajuta să te menții în formă.