CE TREBUIE SĂ ȘTII LEGATE DE ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU FITNESS CARDIO

Ce trebuie să știi legat de încălțămintea pentru fitness cardio

1. DE CE ESTE IMPORTANT SĂ PURTĂM ÎNCĂLȚĂMINTEA POTRIVITĂ ATUNCI CÂND PRACTICĂM FITNESS CARDIO ? 2. CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE ÎNCĂLȚĂMINTEA DE ALERGARE ȘI ÎNCĂLȚĂMINTEA DE FITNESS CARDIO ? 3. TREBUIE SĂ CUMPĂRĂM O MĂSURĂ MAI MARE?

CE TREBUIE SĂ ȘTII LEGATE DE ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU FITNESS CARDIO

1.De ce este important să purtăm încălțămintea potrivită atunci când practicăm fitness cardio ?

Studiile efectuate de laboratoarele noastre au arătat importanța purtării încălțămintei adaptate atunci când practicăm sport.
O aderență limitată a încălțămintei permite eliberarea unei zone a piciorului și facilitează realizarea exercițiilor și a rotațiilor. În timp ce pentru activitățile practicate în exterior, cum ar fi alergarea și mersul, încălțămintea conține mai mult cauciuc care garantează longevitatea și aderența lui.
Dacă este utilizat pentru fitness, cauciucul riscă să fie prea aderent și să solicite tendoanele, ceea ce poate provoca tendinită. Dacă nu folosești o încălțăminte potrivită activității sportive te poți supune riscului de accidentare, deoarece 86% din persoanele care se accidentează la fitness nu poartă încălțămintea potriviți.

CE TREBUIE SĂ ȘTII LEGATE DE ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU FITNESS CARDIO

2.Care este diferența dintre încălțămintea de alergare și încălțămintea de fitness cardio ?

Fitness-cardio, care se practică în general în interior, este definit de mișcări specifice și multidirecționale. Se alternează rotațiile, pasul patinatorului, salturile grupate, squat-urile, fandările, etc., iar punctele de sprijin sunt grupate în partea din față a piciorului.
Flexibilitatea multidirecțională facilitează așadar rotația și schimbările de direcție ale piciorului în timpul antrenamentului.
Mișcarea care determină alergarea și mersul este prin ea însăși unidirecțională: merge din spate către fată, ceea ce înseamnă că punctele de sprijin se află la nivelul călcâiului.
Mișcarea este liniară, fără schimbare de direcție.
Iată de ce încălțămintea trebuie aleasă în funcție de sportul pe care îl practici.

CE TREBUIE SĂ ȘTII LEGATE DE ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU FITNESS CARDIO

3. Trebuie să cumpărăm o măsură mai mare?

Încălțămintea noastră de fitness cardio este concepută cu tăieturi clasice.
Prin urmare nu este necesar să iei o măsură mai mare, ci mai degrabă alege măsura ta obișnuită.
Măsoară cu răbdare piciorul, ia în calcul morfologia acestuia și bazează-te pe ce simți.
Pentru a te ajuta să stabilești mărimea corectă și a fi cât mai precis cu putință, te invităm să-ți măsori piciorul în milimetri și să consulți pedimetrul atașat.

CE TREBUIE SĂ ȘTII LEGATE DE ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU FITNESS CARDIO

4. Când trebuie să schimbăm încălțămintea?

Încălțămintea nu are o durată de viață predefinită. Ea depinde de frecvența de utilizare.
Dacă mergi la sală în mod regulat, chiar intensiv de-a lungul anului, pantofii se vor deteriora mai rapid decât dacă mergi ocazional.
Pernița din partea din față se va strica de asemenea mai repede în timpul antrenamentelor care necesită sprijiniri și sărituri frecvente pe partea din față a piciorului.
Schimbă Încălțămintea când simți nevoia să o faci și când constați că s-au uzat.

CE TREBUIE SĂ ȘTII LEGATE DE ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU FITNESS CARDIO

5. Putem alerga pe bandă cu încălțămintea de fitness ?

Încălțămintea Domyos se potrivește alergării pe bandă într-un context specific. Dacă vrei să alergi sau să mergi pe bandă înainte și/sau după un curs, pantofii se vor adapta utilizării.
Însă dacă vrei să alergi în mod regulat pe bandă sau afară îți recomandăm să folosești încălțăminte concepută pentru alergare.

CE TREBUIE SĂ ȘTII LEGATE DE ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU FITNESS CARDIO

6.Putem face antrenamente în exterior cu încălțămintea de fitness ?

Antrenamentele de fitness cardio se practică îndeosebi în sala de sport și/sau la domiciliu.
Încălțămintea noastra a fost concepută pentru a fi utilizată în interior.
Cauciucul de pe talpă este specific pentru utilizarea în sală, deoarece este mai „moale”.
Aderența tălpilor noastre este testată pe tipologii de podele utilizate în sălile de fitness sau acasă la tine (parchet, linoleum....) și combină valori de abraziune și de aderența optime pentru a evita uzura prematură și a-ți permite să nu aluneci.
Purtarea acestora în exterior (de exemplu pe asfalt) va accelera uzura generală a tălpii, deoarece aceasta nu este concepută pentru a fi utilizată pe acest tip de sol.