CE APARAT DE FITNESS CARDIO ESTE POTRIVIT PENTRU MINE?

Ce aparat de fitness cardio este potrivit pentru mine?

În fața atâtor aparate de fitness cardio, nu știi pe care să-l alegi?  Alege aparatul de fitness potrivit pentru tine, în funcție de obiectivele stabilite.

Întrebarea pe care trebuie să ți-o adresezi înainte de a intra în sală: Care este obiectivul meu? Dacă îți dorești doar să revii în formă sau pur și simplu să te depășești pe tine însuți/însăți, orice aparat e bun și vei găsi plăcere în executarea exercițiilor. Dacă dimpotrivă, ai obiective mai specifice, cum ar fi recuperarea sportivă, pierderea în greutate sau menținerea unei inimi sănătose, este recomandat să cunoști câteva aspecte esențiale despre fiecare aparat în parte înainte să începi antrenamentul.

Ce aparat de fitness este potrivit pentru mine?

Ce aparat să aleg pentru recuperarea sportivă?

Asigură-te că medicul ți-a dat undă verde la mișcare. După luni de zile a venit momentul în care te reapuci de sport. Ai grijă însă să nu exagerezi cu exercițiile fizice. Pentru a nu face asta, îți recomandăm să folosești aparatele ce nu necesită ridicarea de greutăți. Alegerea perfectă ar putea fi bicicleta de apartament. Permite efectuarea unoor mișcări ușoare și fluide, iar exercițiile se practică din șezut. Cu ajutorul acestui aparat, nu trebuie să suporți greutatea propriului corp. Isma, asistentă șef de produs la Domyos, în trecut antrenoare de fitness timp de 10 ani, recomandă, pe lângă bicicleta de apartament, și banda de mers. Dacă nu ai alte contra-indicații particulare, această activitate este potrivită pentru oricine.  Libertatea de a alege gradul de intensitate al benzii de mers te ajută să faci mișcare și să te eliberezi în propriul ritm. Instalarea unei benzi de mers nu se face individual.

Ce aparat să aleg ca să pierd în greutate?

Tu decizi dacă acele câteva kilograme în plus sunt binevenite sau nu. Această decizie este unică pentru fiecare în parte. Nu există un aparat ideal pentru a pierde în greutate. Totul ține de intensitatea la care practici! Însă poți alege aparatele la care greutatea corpului este implicată, cum ar fi bicicleta eliptică sau banda de alergare/mers. Acestea implică mai mult efort prin natura lor.

Banda de alergare/mers.

Banda de alergare este unul din aparatele cu ajutorul căruia poți arde cele mai multe calorii. Pentru 1h de alergare cu 10 km/h, o persoană ce cântărește 60 kg arde în jur de 600 calorii. De reținut: cu cât greutatea unei persoane este mai mare, cu atât aceasta va arde mai multe calorii având aceeași viteză. În ceea ce privește mersul pe jos, principiul e același, doar că are un impact mai redus.

Banda de alergare
bicicleta eliptică

Bicicletă eliptică

Bicicletele eliptice au avantajul că îți lucrează întregul corp: 80% dintre mușchi sunt solicitați, începând de la coapse, fesieri și brațe. Dacă practici cu regularitate, bicicleta eliptică contribuie la ameliorarea respirației. O să ai o rezistență mai bună la efort și o să intri în formă.

aparatul de vâslit

Aparatul de vâslit

Ca și bicicleta eliptică, aparatul de vâslit solicită aproape 90% din mușchii corpului, spune Isma.  Partea de sus a corpului și mușchii abdominali sunt adesea cei mai stimulați.

Bicicleta de apartament

Bicicleta de apartament

Bicicleta de apartament este un alt aparat care ar trebui să fie pe lista ta. Oferă posibilitatea de a realiza antrenamente foarte intense, ceea ce implică mult cardio, arderea multor calorii și o întărire a musculaturii din partea de jos destul de importantă.

Antrenamentele de fitness cardio te ajută sa-ți atingi abiectivele. Accesibilă și completă, această activitate permite și diversificarea antrenamentelor prin circuitele modulabile și ușor de personalizat.

sport cu accesoriile de fitness

Așadar, ai investi într-un aparat de fitness? 

Descoperă sfaturile noastre pentru a folosi cât mai eficient toate aparatele și accesoriile de fitness.  Indiferent că e vorba de o nouă bicicletă de apartament, de banda de alergare sau de aparatul de vâslit, îți propunem mai multe sfaturi ca să poți face alegerea potrivită.

Descoperă și antrenamente cu stepper

STEPPERUL – CARE SUNT BENEFICIILE + CELE MAI EFICIENTE EXERCIȚII PENTRU SLĂBIT

STEPPERUL – CARE SUNT BENEFICIILE + CELE MAI EFICIENTE EXERCIȚII PENTRU SLĂBIT

Ce este un stepper, care sunt beneficiile lui și ce tipuri există Cum te ajută stepperul în fitness – ce grupe de mușchi lucrează Exerciții eficiente de stepper pentru slăbit și subțierea picioarelor