În drumeție, alegerea celui de-al doilea strat călduros depinde de 3 criterii: intensitatea efortului, temperatura exterioară și efectul de protecție împotriva vântului.

Intensitatea efortului

Te pregătești pentru o drumeție pe marginea unei plaje sau în pădure, alături de familie? Dacă nu există denivelări ale terenului, efortul va avea o intensitate redusă și poți opta pentru un pulover pentru drumeție în natură, confortabil și adaptat acestui tip de practică.

Dacă ești mai degrabă adeptul drumeției pe teren denivelat, efortul va fi mai intens și vei transpira mai mult. Pentru a nu sta îmbrăcat cu textile care s-au umezit și pentru a nu-ți fi foarte cald în timpul drumeției la munte, alege un polar sau un pulover respirant. 

Usage_pull_randonne_nature_NH500

Temperatura exterioară

Dacă preferi drumețiile pe zăpadă, aerul este mult mai rece, iar corpul are nevoie de mai multă căldură. Îți recomandăm ca în acest caz să alegi un polar pentru drumeție pe zăpadă, adaptat la temperaturi mai mici de 4°C.

Între 4 și 13°C, polarele de drumeție la munte sunt adaptate pentru a oferi căldura de care ai nevoie.

doudoune_trek_forclaz

Efectul de protecție împotriva vântului & hidrofobia

Eziți între a alege o geacă sau un polar? Este bine de știut că geaca protejează mai bine de vânt și este mai hidrofobă decât un polar. Dacă mergi în drumeție timp de mai multe zile și te temi de schimbarea bruscă a condițiilor meteo, o geacă pentru trekking ar fi cu siguranță mai potrivită!