pull_polaire_doudoune_comment_chosir_quechua

Ce să alegi pentru drumeție: geaca, pulover sau polar?

În drumeție, alegerea celui de-al doilea strat călduros depinde de 3 criterii: intensitatea efortului, temperatura exterioară și efectul de protecție împotriva vântului sau hidrofobia acestui strat. Ce să alegi între geacă, pulover și polar? Suntem aici pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere!

În drumeție, alegerea celui de-al doilea strat călduros depinde de 3 criterii: intensitatea efortului, temperatura exterioară și efectul de protecție împotriva vântului.

Usage_pull_randonne_nature_NH500

Intensitatea efortului

Te pregătești pentru o drumeție pe marginea unei plaje sau în pădure, alături de familie? Dacă nu există denivelări ale terenului, efortul va avea o intensitate redusă și poți opta pentru un pulover pentru drumeție în natură, confortabil și adaptat acestui tip de practică.

Dacă ești mai degrabă adeptul drumeției pe teren denivelat, efortul va fi mai intens și vei transpira mai mult. Pentru a nu sta îmbrăcat cu textile care s-au umezit și pentru a nu-ți fi foarte cald în timpul drumeției la munte, alege un polar sau un pulover respirant. 

Temperatura exterioară

Dacă preferi drumețiile pe zăpadă, aerul este mult mai rece, iar corpul are nevoie de mai multă căldură. Îți recomandăm ca în acest caz să alegi un polar pentru drumeție pe zăpadă, adaptat la temperaturi mai mici de 4°C.

Între 4 și 13°C, polarele de drumeție la munte sunt adaptate pentru a oferi căldura de care ai nevoie.

doudoune_trek_forclaz

Efectul de protecție împotriva vântului & hidrofobia

Eziți între a alege o geacă sau un polar? Este bine de știut că geaca protejează mai bine de vânt și este mai hidrofobă decât un polar. Dacă mergi în drumeție timp de mai multe zile și te temi de schimbarea bruscă a condițiilor meteo, o geacă pentru trekking ar fi cu siguranță mai potrivită!

CUM ALEGEM ÎNCĂLȚĂMINTEA POTRIVITĂ PENTRU DRUMEȚIE SAU TREKKING?

Cum alegem încălțămintea potrivită pentru drumeție sau trekking?

Dacă ești practicant de drumeție sau trekking, încălțămintea este elementul cel mai important din echipament. Alegerea corectă a acesteia este esențială pentru a te bucura pe deplin de practica sportivă. Astfel, pentru tine am realizat un ghid complet care te va ajuta să te încalți potrivit!

DE CE SĂ UTILIZEZI BEȚE DE DRUMEȚIE ȘI CUM LE POȚI ALEGE?

DE CE SĂ UTILIZEZI BEȚE DE DRUMEȚIE ȘI CUM LE POȚI ALEGE?

Bețele sunt foarte eficiente în timpul drumețiilor, acestea reduc riscul de cădere sau rănire. Iată principalele avantaje ale acestora și cum le poți alege.

Sfaturi pentru drumeție în siguranță

Sfaturi pentru drumeție în siguranță

Verifică prognoza meteo Anunță familia cu privire la traseu și ora estimată de întoarcere Respectă atât ritmul tău de deplasare, cât și a celor care te însoțesc

LISTA LUCRURILOR ESENȚIALE PENTRU PREGĂTIREA RUCSACULUI TĂU

LISTA LUCRURILOR ESENȚIALE PENTRU PREGĂTIREA RUCSACULUI TĂU

Te pregătești să pleci în drumeție? ALIMENTAȚIE ȘI HIDRATARE ORIENTARE

CUM SĂ VĂ SPĂLAŢI JACHETA PENTRU A-I REACTIVA HIDROFOBIA??

CUM SĂ VĂ SPĂLAŢI JACHETA PENTRU A ÎI REACTIVA HIDROFOBIA?

Geaca ta de drumeție sau de trekking pare mai puțin impermeabilă decât atunci când ai folosit-o prima dată? Nu vă panicați, iată cum să o readuceți la performanța sa inițială!