7 SPORTURI CU ECHIPAMENT FABRICAT ÎN ROMÂNIA ȘI BENEFICIILE ACESTORA

7 sporturi cu echipament fabricat în România și beneficiile acestora

Peisajele României sunt extrem de ofertante iubitorilor de sport. Te-ai gândit vreodată că atunci când alergi, schiezi, înoți sau practici drumeție sau escaladă în cadrele pitorești ale țării noastre poți influența ceva mai mult decât sănătatea ta? 

Alegerea conștientă a unui echipament sportiv fabricat in România poate fi benefică pentru tine, dar și pentru comunitate, sub diverse aspecte.

7 SPORTURI CU ECHIPAMENT FABRICAT ÎN ROMÂNIA ȘI BENEFICIILE ACESTORA

1. Ce înseamnă produsele  fabricat în România

Un lucru e sigur: adorăm produsele fabricate la noi in tara!  Produsele românești se bucură de o foarte mare apreciere în rândul consumatorilor, jumătate dintre ei acordând o mai mare încredere acestora. La Decathlon, alegem să spunem povestea identității noastre în țară și până peste hotare, mândri de calitatea și tehnicitatea pe care produsele marcă proprie fabricate la noi o demonstrează în practică și care sunt apreciate de utilizatorii sportivi.

În plus, te-ai gândit vreodată că echipamentele sportive marcă proprie Decathlon pe care le-ai ales pentru drumeția ta la munte sau în ultima sesiune de trekking, că încălțămintea, articolele textile pentru ciclism sau bicicletele pe care copiii tăi le-au apreciat atât de mult au fost produse în fabricile de la noi din țară?  Peste 60% din cantitățile vândute a peste 20 de modele din întreaga Europă sunt produse în România, cu ajutorul a mai mulți furnizori din toată țara, în unități din diferite orașe din România, cele mai importante ca volume aflându-se în Timișoara și București.

7 SPORTURI CU ECHIPAMENT FABRICAT ÎN ROMÂNIA ȘI BENEFICIILE ACESTORA

Începând cu 2018, produsele Fabricat in Romania sunt ușor de identificat la rafturile magazinelor Decathlon  prin eticheta ce le semnalizează proveniența. Poți fi mândru de ele și, mai ales, poți avea încredere în a le alege: acestea au beneficiat de expertiza puternică și experiența dovedită în producerea de articole sportive sigure și de calitate a peste 1000 de colaboratori.

Atunci când alegi să folosești produse fabricate în România, te poți felicita pentru că poți susține producția locală și poți influența astfel  în mod pozitiv comunitățile și economia locală, aceasta reflectându-se în final chiar în produsul ales, de la calitate, disponibilitate și pană la costul mai mic al acestuia.  Datorită producției locale, timpul de aprovizionare este mai scurt și astfel disponibilitatea produselor este mai mare, transportul este diminuat, ceea ce ajută la un impact redus asupra mediului, iar costurile sunt mult îmbunătățite pentru utilizator.

2. Șapte sporturi cu echipament fabricat în România și beneficiile acestora

De la drumeție montană și trekking, până la schi, ciclism, vânătoare, alergare, fotbal, escaladă sau sporturi de apă, te poți mândri cu un echipament de calitate și original în același timp, care te îmbracă “românește”. Știm deja că prin alegerea făcută tocmai ai contribuit benefic la o serie de factori (comunitate locală, economie locală, mediu înconjurător, preț redus sau disponibilitate), dar ce alte beneficii mai vin odată cu ea?

7 SPORTURI CU ECHIPAMENT FABRICAT ÎN ROMÂNIA ȘI BENEFICIILE ACESTORA

Drumeție

O drumeție relaxată îți va menține forma fizică fără a-ți forța limitele fizice, și, mai ales, fără a-ți pune în pericol articulațiile. În plus, te poți bucura de peisajele naturii și îți poți încărca bateriile în natură. La fel de bine poți alege un traseu de drumeție rapidă, în ritm susținut, sau un traseu mai dificil de trekking. Încălțămintea pentru aceste sporturi, fabricată în România, va asigura rezistența și calitățile necesare în funcție de condițiile meteo și de traseu.

Schi

Schiul este  un sport de rezistență complet, este unul din cele mai bune sporturi de tip aerobic, înaintea alergării, ciclismului și înotului. Solicită numeroase grupe musculare, atât în partea superioară, cât și inferioară a corpului și asigură menținerea unei greutăți sănătoase, asigură pierderea kilogramelor în plus, tonifierea și modelarea siluetei. Nu uita însă că nu trebuie sa îți fie frig: cagule de schi, colanți sau bluze termice -  poți combina un echipament complet din produsele Fabricat in Romania.

Escaladă

Pentru rezistența, dezvoltarea musculaturii, coordonarea mișcărilor  și îndemânare, escalada este perfectă. Practicată la interior sau la exterior, siguranța este cuvântul de ordine, iar echipamentul specific este esențial. Echipamentul pentru escaladă produs în România  este format majoritar din încălțăminte specifica (espadrile).

7 SPORTURI CU ECHIPAMENT FABRICAT ÎN ROMÂNIA ȘI BENEFICIILE ACESTORA

Ciclism

Acest tip de activitate antrenează întregul corp și aduce multe beneficii fizice. Sigur nu le știai și pe cele psihice: dezvoltă încrederea în sine, stimulează creierul, scade nivelul de stres, diminuează anxietatea și depresia, îmbunătățește starea de spirit, exersează creativitatea, facilitează un somn odihnitor. Îți trebuie numai o bicicletă ca să atingi toate aceste avantaje și șansele sunt mari să dai peste o bicicletă asamblată chiar la noi în țară. 60% din stocul la vânzare de biciclete marcate fabricat  în România provin din România.

Sporturi de apă

De la înot până la navigație, sporturile de apă sunt distractive și extrem de benefice sănătății la adulți și copii. Pot aduce creșterea rezistenței fizice, îmbunătățirea sănătății inimii și a plămânilor, relaxarea, îndemânarea, creșterea încrederii în sine și corectarea posturii.
Pe lângă amuzament, echipamentul necesar pentru astfel de sporturi trebuie să ofere siguranță și confort, așa încât printre produsele fabricat in Romania necesare practicării lor se regăsesc vestele de siguranță sau colanții tehnici de navigație.

Fotbal

Un sport mult iubit în toata țara- și este minunat, pentru că lucrează abilitățile fizice în întregul lor ansamblu, viteza, echilibrul, coordonarea. Ca să nu lași pasiunea deoparte nici în anotimpul rece, colanții termici sau șortul termic sunt un bun exemplu de produse fabricate în România care vor avea grijă de confortul tău pe teren.

Vânătoare

În timpul vânătorii, așteptarea și explorarea mediului te fac să te conectezi cu natura într-un mod mai intens decat ai face-o într-o drumeție. Dar și așteptările de la echipament vor fi diferite, căci trebuie să te pregătești pentru zone de vegetație agresivă sau dificilă. Cizmele produse în România pentru vânatoare vor fi rezistente și impermeabile.