Pierderea în greutate și tonifierea corpului cu ajutorul înotului

Pierderea în greutate și tonifierea corpului cu ajutorul înotului

Însoțit de o alimentație echilibrată, înotul este un mod foarte eficient de a scăpa de kilogramele în plus și de a te menține în formă.Iată de ce!

Dorești să îți lucrezi corpul sau să scapi de kilogramele în plus?Ai ales un stil de viață mai sănătos și vrei să practici și o activitate sportivă în paralel?Înotul este recomandat pentru a slăbi? Ce ritm de exerciții trebuie să adopți? Ce tip de înot trebuie să alegi pentru a arde mai multe calorii? Cum să îți tonifiezi picioarele, coapsele și abdomenul cu ajutorul înotului? Descoperă beneficiile înotului pentru tonifierea corpului!

Pierderea în greutate și tonifierea corpului cu ajutorul înotului

Este înotul o idee bunăpentru a slăbi?

Fără prea mult suspans… răspunsul este un mare „DA!”. Rezistența apei asupra corpului nostru în mișcare îl face unul dintre sporturile care presupune un consum mare de energie. În funcție de intensitatea antrenamentului, poți arde în medie între 400 și 900 calorii/sesiune sportivă. De asemenea, vestea bună este că după efort vei continua să elimini calorii.Pe scurt, înot 1/kilograme în plus 0.

Dar care sunt zonele corpului cele mai solicitate? În timpul înotului, toți mușchii sunt solicitați. Bonusul:mușchii sunt lucrați în lungime.Așadar, practicând înot, îți vei tonifia brațele, talia, abdomenul și coapsele.În plus, apa are un efect de masaj asupra pielii, ceea ce contribuie la reducerea celulitei.În acest fel, îți vei lucra silueta într-un mod tonic și armonios.

Cum poate ajuta înotul pierderea în greutate?

A veni momentul să intri în bazin!Mai întâi de toate, trebuie să știi că doar câteva mișcări din brațe nu te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus.Antrenamentele lungi care presupun un consum energetic constant sunt cele care îți vor fi de ajutor în lupta cu kilogramele în plus. Recomandarea noastră: nu te suprasolicita. Pentru rezultate pe termen lung,perseverența are o importanță deosebită.

Poți începe cu sesiuni de înot de la 30 minute la 1 oră, 1-2 ori pe săptămână. Antrenamentele scurte, dar regulate dau mai multe rezultate decât un antrenament intensiv și epuizant odată la 3 luni.Încetul cu încetul, crește ritmul, mergi la bazin de 3 - 4 ori pe săptămână și înoată timp de 45 minute. În acest ritm, vei observa primele rezultate după 3 săptămâni.

Ce tip de înot arde cele mai multe calorii ?

Înotul în stil fluture se află pe primul loc în acest clasament, urmat îndeaproape de înotul în stil bras.Înotul în stil crawl și înotul pe spate ocupă locul al treilea în același clasament.Pentru a îți face o idee despre ce le așteaptă pe săracele calorii în timpul următorului antrenament de înot, Nabaiji îți propuneo imagine reprezentativă:

pierdere în greutate și tonifiere

Cum să alegi cel mai potrivit tip de înot pentru a slăbi?

Pentru a alege tipul de înot, gândește-te mai întâi la nivelul pe care îl ai. Chiar dacă înotul în stil fluture este foarte eficient în arderea caloriilor, acesta este mai dificil din punct de vedere tehnic și este potrivit pentru practicanții de nivel mediu.

Dacă ești începător, îți va plăcea mai mult să înoți în stil bras sau pe spate, în stil crawl. Astfel, vei rămâne motivat și vei dori să mergi la piscină din ce în ce mai multe ori pe săptămână.

Pierderea în greutate și tonifierea corpului cu ajutorul înotului

Cum să înoți pentru a îți tonifia corpul?

Cheia pentru tonifierea corpului prin înot este: alternarea stilurilor de înot. În funcție de nivelul pe care îl ai, poți alege între stilurile: bras, crawl, înot pe spate în stil crawl sau fluture.

Aceasta este cea mai bună modalitate pentru a îți tonifia corpulîntr-un mod eficient, bucurându-te, în același timp, și de plăcerea de a practica acest sport. Diversificarea stilurilor de înot și a exercițiilor este primordială pentru a îți lucra corpul, a arde calorii și a îți păstra motivația , fixându-ți mereu noi obiective.

Pierderea în greutate și tonifierea corpului cu ajutorul înotului

Cum să îți tonifiezi picioarele cu ajutorul înotului?

Ești gata pentru sesiunea de exerciții? Pentru tonifierea picioarelor prin înot, ai nevoie de o pereche de ochelari de înot, de o plută și de o pereche de labe de înot.

Exercițiul nr. 1: Întinde brațele în față, cu pluta și bate din picioare. Alternează un bazin pe spate și unul pe abdomen.În acest caz, șoldurile însoțesc mișcarea mai mult decât genunchii.

Exercițiul nr.2: Cu picioarele flexionate și mâinile întinse, începe să înoți în onduleuri.Alternează mișcările pe spate și pe abdomen.Labele de înot trebuie să rămână scufundate și picioarele bine întinse.

Ce tip de înot trebuie să alegi pentru tonifierea coapselor în special?

Pentru tonifierea coapselor prin înot, alege înotul pe spate în stil crawl. Acest tip de înot presupune lucrarea brațelor, a spatelui, a mușchilor de la nivelul abdomenului, precum și a fesierilor și a picioarelor. Foarte complet, acesta asigură o lucrare complexă a întregului corp.

De asemenea, poți alege și înotul în stil bras: excelent pentru fesieri și cvadricepși , acesta ajută la arderea grăsimii. Acesta este, de asemena, una dintre puținele activități sportive care ajută în mod natural la lucrarea interiorului coapselor.

Ce tip de înot să alegi pentru tonifierea abdomenului?

Este important să știi că toate tipurile de înot solicită mușchii de la nivelul abdomenului.

Pentru a merge mai departe și a te concentra pe tonifierea abdomenului cu ajutorul înotului, alternează stilul de înot crawl, înot pe spate în stil crawl și bras. Aceste trei tipuri de înot solicită mușchii abdominali obliciși contribuie la obținereaunui abdomen plat.

Pentru a scăpa eficient de kilogramele nedorite, se recomandă exercițiile efectuate în mod fracțional. De exemplu: înoată rapid un bazin de 50m, apoi înotă 50m în ritm lent.În timpul antrenamentelor, alegerea unei recuperări active, rămânând mereu în mișcare, permite pierderea în greutate și tonifierea eficientă.

Cu puțină motivație, pierderea kilogramelor nedorite și tonifierea corpului prin înot nu este deloc complicată.Ești pregătit să înlocuiești caloriile cuun corp bine tonifiat?

CASCA PENTRU ÎNOT: CUM O ALEGI ȘI DE CE ESTE ESENȚIALĂ?

CASCA PENTRU ÎNOT: CUM O ALEGI ȘI DE CE ESTE ESENȚIALĂ?

Cum îți alegi casca pentru înot Importanța căștii pentru înot

OCHELARII DE ÎNOT: ESENȚIALI SAU NU? DESCOPERĂ ACUM RĂSPUNSUL

OCHELARII DE ÎNOT: ESENȚIALI SAU NU? DESCOPERĂ ACUM RĂSPUNSUL

Conform tuturor specialiștilor, ochelarii de înot joacă un rol esențial în viața oricărui practicant.

CUM ALEGI OCHELARII DE ÎNOT

CUM ALEGI OCHELARII DE ÎNOT? SFATURI DE CARE SĂ ȚII CONT

Invata de la specialistii nostri cum sa alegi ochelarii de inot potriviti pentru tine, in functie de dimensiune, frecventa de utilizare si tipul de inot practicat.

CASCA PENTRU ÎNOT: CUM O ALEGI ȘI DE CE ESTE ESENȚIALĂ?

CASCA PENTRU ÎNOT: CUM O ALEGI ȘI DE CE ESTE ESENȚIALĂ?

Cum îți alegi casca pentru înot Importanța căștii pentru înot

Echipamentul de înot pentru lucrarea brațelor

Echipamentul de înot pentru lucrarea brațelor

Îmbunătățește-ți tehnica brațelor și puterea în timpul antrenamentelor de înot.Descoperă cum poți face acest lucru cu ajutorul echipamentului.